Jump to content

Αξίζει να προωθήσω μια custom "εφαρμογή" για ένταξη σε Marketplaces χωρίς eshop;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι.

Για δικιά μου χρήση ανέπτυξα μια εφαρμογή (δεν ξέρω αν πρέπει να το λέω έτσι ίσως καλύτερα να το πω σύστημα), στην οποία μπορώ να προσθέσω κάποιον σε οποιοδήποτε Ελληνικό Marketplace χωρίς την ανάγκη eshop ή χρήση ERP solution και διαχειρίζεται τα πάντα όσο αφορά τιμές / διαθεσιμότητες / προσθήκη νέων προϊόντων / βασικό ERP  και δημιουργία XML. Μπορεί να ενσωματωθεί και σε eshop , σε περίπτωση που κάποιος έχει προβλήματα διαχείρισης στα παραπάνω.

Αναλυτικά:

Spoiler

Αυτό που κάνει είναι:
1. Δημιουργεί ένα database με τα δεδομένα των προμηθευτών μέσω XML / CSV
2. Διαχειρίζεται αυτόματα τιμές διαθεσιμότητες των προμηθευτών με έλεγχο κάθε ώρα,
3. Kάνει έλεγχο νέων προϊόντων και τα προσθέτει αυτόματα.
4. Bασική αποθήκη για αφαίρεση / προσθήκη στοκ προϊόντων μέσω σκαναρίσματος με barcode, και σύστημα δημιουργίας barcode label σε περίπτωση που τα προϊόντα δεν έχουν.
5. Έλεγχο σε επίπεδο προϊόντων, προμηθευτή, ή κατηγοριών της τιμής, διαθεσιμότητας και δυνατότητα για αυτόματες αλλαγές με βάση ώρα / μέρα σε περίπτωση που χρειάζεται.
6. Όλος ο παραπάνω έλεγχος γίνεται από έναν υπερβολικά απλό πίνακα οπότε κάποιος δεν χρειάζεται να ξέρει καν να χρησιμοποιεί υπολογιστή.
7. Όλα τα παραπάνω είναι Live και προσβάσιμα από οποιονδήποτε υπολογιστή, δεν απαιτείτε εξοπλισμός. 
8. Το XML που δημιουργείτε είναι ondemand, δηλαδή δημιουργείτε την στιγμή που κάποιος κάνει call το XML url οπότε πάντα παίρνει τα δεδομένα εκείνης της στιγμής για την διαθεσιμότητα / τιμή
9. Έχει δοκιμαστεί μέχρι 65.000 live προϊόντα αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει περιορισμός.

Αρνητικά:
1. Το στήσιμο μπορεί να γίνει αποκλειστικά από εμένα μιας και δεν έχω καταφέρει (ακόμα τουλάχιστον), να γίνεται αυτόματα λόγω της ιδιομορφίας που έχουν τα CSV / XML αρχεία ανά προμηθευτή, αλλά είναι one-time task εκτός και αν αλλάξει η μορφή του CSV / XML
2. Όλα τα παραπάνω είναι στημένα σε Google Sheet  χρησιμοποιώντας Google script, και η δημιουργία του XML γίνεται μέσω django python app.  Παρόλα αυτά η διαχείριση είναι υπερβολικά πιο γρήγορη από οποιαδήποτε paid υλοποίηση χρησιμοποίησα (και το βασικό χωρίς Limits τα οποία έχουν όλες οι paid υλοποιήσεις), απλά δεν είναι στημένο σε UI. 
3. Δεν είμαι προγραμματιστής, οπότε απλά προβλήματα με τυραννάν πιο πολύ από όσο θα έπρεπε και μερικές φορές το κάνω outsource σε fiverr για να μην χάνω χρόνο. 


Εγώ το λειτουργώ για εμένα εδώ και 7-8 μήνες, μετά την αναβάθμιση από το προηγούμενο σύστημα που είχα κάνει, και με "εμπιστεύτηκαν" το τελευταίο 2μηνο ακόμα 3 άτομα. Επειδή με έχει ιντριγκάρει αυτό το wanna be προγραμματιστής και μου αρέσει το ότι κάθε Project είναι μία πρόκληση και με κάθε υλοποίηση επειδή συναντώ διαφορετικά προβλήματα αναβαθμίζεται η λογική ακόμα περισσότερο, σκέφτηκα μήπως να το προωθήσω σαν υπηρεσία / προϊόν.

Το target group πιστεύω ότι είναι, για άτομα (short term) τα οποία δεν μπορούν να μπουν στο παιχνίδι των Eshop, ή για άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν abuse τα marketplaces με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα, ή για άτομα που θέλουν να κάνουν testing προϊόντα / προμηθευτές πριν τα βάλουν στο site τους για να δουν πόσο καλά δουλεύουν. 

Όλες οι απόψεις και οι γνώμες είναι δεκτές :) 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
On 1/7/2022 at 2:31 ΜΜ, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Όπως το περιγράφεις, έχεις μια χαρά viable product, οπότε do it.

Ευχαριστώ πολύ, η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι θα πάρει μία "τελική" μορφή όταν βρώ ακόμα 5-6 πελάτες γιατί με τα προβλήματα που έχει ο καθένας βρίσκω λύσεις και κάνω υλοποιήσεις που δεν θα σκεφτόμουν μόνος γιατί εγώ πχ δεν είχα ποτέ αντίστοιχα προβλήματα / ανάγκες.

 

Τώρα έχω προβλήματα κοστολόγησης αλλά νομίζω θα το βρω αυτό στην πράξη με κάθε "πατάτα" που κάνω 😛 
 

Edited by BasiliCeLew
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, το μέλος BasiliCeLew έγραψε:

Τώρα έχω προβλήματα κοστολόγησης αλλά νομίζω θα το βρω αυτό στην πράξη με κάθε "πατάτα" που κάνω 😛 

 

Μην μπεις στο λάκκο του δωρεάν/παρα πολύ φτηνού μόνο. Είναι πατάτα που θα σε χαντακώσει.

Αν μπορείς να το κάνεις subscription based με one time deployment fee και να τρέχει από δικιά σου υποδομή θα ήταν τέλειο νομίζω.

Για να μπορείς να διαχειρίζεσαι την συντήρηση κεντρικά αλλά και για να μην βγαίνει παραέξω το codebase, σε περίπτωση που το εγκαθιστάς τοπικά.

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

 

Μην μπεις στο λάκκο του δωρεάν/παρα πολύ φτηνού μόνο. Είναι πατάτα που θα σε χαντακώσει.

Αν μπορείς να το κάνεις subscription based με one time deployment fee και να τρέχει από δικιά σου υποδομή θα ήταν τέλειο νομίζω.

Για να μπορείς να διαχειρίζεσαι την συντήρηση κεντρικά αλλά και για να μην βγαίνει παραέξω το codebase, σε περίπτωση που το εγκαθιστάς τοπικά.

Έτσι σκέφτομαι να το κάνω και εγώ γιατί δεν είχα κοστολογήσει μέχρι τώρα ότι θα με "ενοχλούν" συνέχεια, και βλέπω ότι το support πρέπει να χρεώνεται (γιατί δεν μιλάμε για προβλήματα του συστήματος που στήνω αλλά για χαζοαλλαγές όποτε θυμούνται και τηλεφωνήματα του τύπου "αν κάνουμε το τάδε θα πουλήσουμε περισσότερο;") αλλά και για την πιθανότητα κάποιας συντήρησης.

Απλά δεν ξέρω με ποια λογική ακόμα να χρεώσω, για το One time deplayment μου είναι εύκολο να το υπολογίσω, αλλά για το subscription δεν ξέρω. 

 

Όλα είναι κεντρικά από εμένα, τώρα κάποιος (αν ξέρει) μπορεί να πάρει μέρος του κώδικα (το κομμάτι των script 400 γραμμές κώδικα στο Google sheet) αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει "black box" τελείως απλά δεν το έχω ψάξει ακόμα να δω πως γίνεται.
 

Link to comment
Share on other sites

27 λεπτά πριν, το μέλος BasiliCeLew έγραψε:

μπορεί να γίνει "black box" τελείως απλά δεν το έχω ψάξει ακόμα να δω πως γίνεται.

 

O client θα μπορούσε να μιλάει με ένα ενδιάμεσο api το οποίο θα έχει παρτίδες με το gs.

 

Το παραπάνω βολεύει γιατί θα μπορείς να βάλεις και limits/tiers στα requests και να χρεώνεις με βάση αυτά.

Και να δέσεις στα παραπάνω tiers και το support, 24/7 τηλεφωνικό, chat working hours, email 1-2 working days.

'Η να τα έχεις χωριστά.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...