Jump to content



Κωδικοι vodafone vdsl / mikrotik


god

Recommended Posts

Καλησπερα, ειμαι αυτη τη στιγμη στον οτε και χρησιμοποιω το modem/router του οτε και πανω σε αυτο ενα mikrotik router. Με τους κωδικους που δινει ο οτε, κανω login και παιρνω ip(δεν ξερω την ορολογια σ αυτα) απο το mikrotik. Το modem του οτε παιρνει και αυτο ip(διαφορετικη) και συνεχιζει να λειτουργει για το voip, το οποιο δεν χρησιμοποιω. Το router του οτε δεν βλεπει το δικτυο μου.

 

Σκεφτομαι τωρα να παω στη vodafone και απο οτι εμαθα η vodafone δεν δινει τους κωδικους συνδεσης και απλα συνδεεται απευθειας το modem/router τους. Γινεται να χρησιμοποιησω τη συσκευη της vodafone μονο ως modem ή και να βαλω δικο μου modem και να κανει τη δουλεια του router το mikrotik;

Έγινε επεξεργασία από god
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που κάνεις τώρα ονομάζεται σύνδεση PPP από το Mikrotik, σε συνδυασμό με PPP passthrough από το modem/router του παρόχου.

Αυτό που θέλεις να κάνεις στο modem/router της Vodafone ονομάζεται bridge mode, και πρέπει να το υποστηρίζει η συγκεκριμένη συσκευή με το επίπεδο πρόσβασης που θα έχεις - πολλοί λογαριασμοί απλού χρήστη δεν δίνουν τη δυνατότητα και πρέπει να αποκτήσεις root access, το οποίο δεν είναι εφικτό σε όλες τις συσκευές.

 

Στη χειρότερη περίπτωση, μπορείς να κάνεις διπλό NAT, και να έχεις δύο διαδοχικά υποδίκτυα - ένα στη συσκευή του παρόχου και ένα στο mikrotik. Σε αυτή την περίπτωση, ενεργοποιείς το DMZ στου παρόχου και έχεις πρακτικά την ίδια λειτουργικότητα με παραπάνω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι γίνεται. Έχω Vodafone στο πατρικό και έχω βάλει ένα router πίσω από το modem του παρόχου. Από την εποχή της Hol δε χρειαζόσουν credentials για να συνδεθείς, βλέπουν ποιος είσαι από τη γραμμή σου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.