Jump to content

Επιλογη Ηχειων..

GreatD

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας για την επιλογη ηχειων για PC με καρτα ηχου Creative Soundblaster Audigy 2 ZS(7.1).

Προς το παρων ειμαι αναμεσα στις εξης λυσεις:

1)Logitech Z- 2200(2.1)

2)Αltec Lansinc multimedia speaker system 641(4.1)

3)Altec Lansing 5021 (2+1)

4) Creative MegaWorks THX 2.1 250D

5)Αγορα ηχειων+αγορα ενισχυτη ξεχωριστα..

Οσον αφορα τωρα την χρηση και την τιμη,απλως δεν θελω να ξεπερνα τα 200 ευρω&θα τα χρησιμοποιω κυριως για να ακουω μουσικη&να βλεπω ταινιες!!

Θα ηθελα να ρωτησω επισης αν γνωριζετε απο που/ποσο/ποιο θα βρω τις επιλογες 1) και 5).Εμπιστευεστε το www.fleamarket.gr ??Βασικα θα μ'ενδιεφερε να βαλω σε μια σειρα τα παραπανω οσον αφορα την ποιοτητα ηχου και μετα την σχεση αποδοση-τιμη.

Γιατι δεν δινεις λιγα ακομα(για την ακριβεια 30) και να παρεις αυτά ωστε να αξιοποιησεις και πληρως την καρτα σου(7.1) αλλα να εχεις ΚΑΙ ποιοτητα?

Εχουν και ξεχωριστα τον ενισχυτη.

καταρχην καλωσηρθες

1ο βασικο κριτηριο)με τετοια καρτα που εχεις ΔΕΝ θα παρεις 2.1 'η 4.1 ηχεια.........θα πας κατευθειαν για 6.1 και πανω.

2ο βασικο κριτηριο) χωρος.ειναι διαμορφωμενος ετσι ωστε να τοποθετησεις σωστα τους δορυφορους σου?εαν τους βαλεις απλα σε μια σειρα μπροστα σου τσαμπα τα πολυκαναλα που αγορασες(ηχεια και καρτα)

3ο βασικο κριτηριο) Τι μουσικη ακους και ποσο δυνατα.....

εγω θα απερριπτα τα πολλα βατ για χαρη των παραπανω δορυφορων/καλυτερης ποιοτητας ηχου.οποτε δεν θα ασχολιομουν καθολου με τις λυσεις που προτεινεις εκτος της τελευταιας(η οποια ομως ξεφευγει πολυ απο τα 200ευρω

ετσι και για να μεινουμε στο οριο των 200 θα σου προτεινα αυτα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501594

γι αυτα που προσφερει εχει σουπερ τιμη και πιστεψε με τα βατ θα σε καλυψουν για ταινιες/μουσικη που θες(οχι τα ατελειωτα βατ αλλα μεσα σε ενα δωματιο αρκετα)

αν παλι μπορεις να κρατηθεις και να μαζεψεις παραπανω λεφτα(300-350) θα πας σε οτι καλυτερο κυκλοφορει για ηχο στον υπολογιστη.

αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501597

ή αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.50057

υπαρχει και ακομα ενα μοντελο της creative (λεγε με gigaworks 7.1) το οποιο ειναι και αυτο εξισου κορυφαιο αλλα εκει μιλαμε για πολλα βατ......σεισμο στη γειτονια σου και παει πανω απο 350 αν θυμαμαι καλα

στο φλεαμαρκετ ειμαι 2 χρονια κοντα........2-3 φορες την πατησα....τις υπολοιπες ηταν αψογο.απλα πρεπει να ξερεις τι ακριβως θες και ποια ειναι τα πονηρα σημεια

συνοψιζω:αν μπορεις να κρατηθεις και να μαζεψεις κι αλλα πηγαινε στις τοπ λυσεις 300-400ευρω.αν επειγει παρε αυτα που σου ειπα στο πρωτο λινκ και τα υπολοιπα 100 δωστα σε κατι αλλο που γουσταρεις.

αυτα και καλη συνεχεια στο φορουμ μας:hi:

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 06:33]

Γιατι δεν δινεις λιγα ακομα(για την ακριβεια 30) και να παρεις αυτά ωστε να αξιοποιησεις και πληρως την καρτα σου(7.1) αλλα να εχεις ΚΑΙ ποιοτητα?

ζαχο την συγκεκριμενη σειρα της creative με τους πλαστικους δορυφορους μονου δρομου ποτε δεν μου αρεσαν......ενταξει αυτα μπορει να ειναι ντιτζιταλ και να ακουγονται αλλιως αλλα το παρελθον της συγκεκριμενης σειρας ειναι μαυρο πολυ.το μονο θετικο ειναι ο ενισχυτης με τις πολλες εισοδους και το τηλεχειρηστιριο........τα 230ευρω μου δινουν την αισθηση οτι πανε εκει και οχι στην ποιοτητα των ηχειων:...:

Αν ακους κυριως μουσικη , τα Altec Lansing 5021 (2.1) ειναι μια απο τις καλυτερες λυσεις. Τα εχω ακουσει σε φουλ ενταση και ειναι απλα απαιχτα...

Αν θες surround επειδη θα βλεπεις κυριως ταινιες, χτυπα Logitec z5500. Ειναι βεβαια ακριβοτερα αλλα θα παθεις πλακα...Αξιζει να περιμενεις λιγο ακομα μεχρι να συγκεντρωσεις την χρηματικη διαφορα.

Αν διαθετεις αυστηρα μεχρι 200, μαλλον αυτα που λεει ο jax ειναι η πιο καλη λυση...

Αρχική απάντηση από jax7480

μακραν τα χειροτερα και προβληματικα ηχεια της creative ειδικα για τις 7.1 καρτες.Τα ιδια ηχεια χωρις τον αποκωδικοποιητη ειναι πολυ καλα αλλα με αυτον γινονται τραγικα.

• 3 weeks later...

εχω τα megaworks.η ποιοτητα ειναι κορυφαια αλλα η ενταση θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη.μιλαω για τους δορυφορους το γουφερ ειναι για πολλα ριχτερ

Αρχική απάντηση από GreatD [18-05-2005 06:07]

5)Αγορα ηχειων+αγορα ενισχυτη ξεχωριστα..

Οσον αφορα τωρα την χρηση και την τιμη,απλως δεν θελω να ξεπερνα τα 200 ευρω&θα τα χρησιμοποιω κυριως για να ακουω μουσικη&να βλεπω ταινιες!!

Εκεί που είσαι ήμουν... και εκεί που είμαι θα΄σαι...

Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας με νορμάλ ηχεία υπολογιστών έκανα το μεγάλο βήμα...

Κόστος ελάχιστο, καθώς χρησιμοποίησα το παλιό ηχοσύστημα που είχαμε στο σπίτι...

Δεν γνωρίζω σε τι κόστος μπορεί να φτάσει η αγορά ενός καινούργιου,

πάντως με ενισχυτή (2χ35Watt) και ηχεία ηλικίας 25 ετών, γίνεται της κακομοίρας μέσα στο δωμάτιο.... Δεν προτείνεται αν δεν υπάρχει χώρος....

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=153582#post153582

:whistling

Μετα απο πολλη σκεψη,ψαξιμο και ενδιασμους εχω καταληξει οτι σιγουρα δεν θα παρω ηχεια logitech,creative....&αλλα τετοιας κατηγοριας!!Εχω βρει στο ΜΑΚΡΟ κατι 5.1 ηχεια Sony 140 ευρω.Αλλα πρεπει να παρω και εναν 5.1 ενισχυτη-αντικειμενο ακριβο!Απ'την αλλη εχω βρει αρκετα,καλα αυτοενισχυομενα ηχεια(μεγαλα)....Αναμεσα σε αυτες τις επιλογες ειμαι!Που μπορω να βρω 1 καλο φθηνο ενισχυτη??Σε πολυκαταστηματα,σε ειδικευμενα καταστηματα ηχου η' καπου αλλου??

Δοκίμασε μερικά καταστήματα ηλεκτρονικών, μπας και έχει ξεμείνει κανά παλιό κομμάτι σε καλή τιμή... Και μετά σε εξειδικευμένα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.