Jump to content



Συζήτηση για την ASRock Z790 Nova WiFi


Recommended Posts

Καλησπέρα και εύχομαι να είστε καλά.

 

Είμαι σε αναζήτηση Z790 μητρικής και οι περισσότερες επιλογές έχουν από κάτι που με χαλάει. Εξαίρεση μου φαίνεται η Nova που προσφέρει πάρα πολλά για τα χρήματα της. Πολλές δυνατότητες για overclocking cpu και ram (μέτρια με ενδιαφέρει αλλά θέλω να παίξει άνετα με xmp στα 7200), μεταλλικό backplate (αυτό για κάποιο λόγο μου αρέσει πάρα πολύ), οθονίτσα led code (nice to have), 6 θέσεις για nvme, μία εκ των οποίων είναι version 5.0 και είναι από τις ελάχιστες μητρικές που δίνουν δεύτερο nvme που να περνάει από cpu, ώστε να μην αναγκαστεί να θυσιάσει ο χρήστης το πλήρες bandwidth της κάρτας γραφικών. Ακόμα έχει το πιο πρόσφατα wifi και bluetooth.  Η τιμή της είναι πολύ καλή για τα χαρακτηριστικά της (330-400 στην Ελλάδα) και κάποιοι συγκρίνουν το oc potential με apex. Στα αρνητικά δεν την βρίσκω σχεδόν πουθενά στην Ελλάδα με τριετή εγγύηση αλλά διετή (η εταιρία δίνει γενικά 3 αλλά υπάρχει περιορισμός στην Ευρώπη), δεν έχει bios flashback για την κακιά στιγμή και είναι ASRock, με ότι για πολλούς αυτό σημαίνει.

 

https://pg.asrock.com/mb/Intel/Z790 Nova WiFi/index.asp

 

Ο επεξεργαστής μου είναι 14600K και οι ραμ αυτές: TeamGroup T-create Expert 32GB @ 7200

 

Tι λέτε εσείς; Περιμένω το feedback σας.
Έγινε επεξεργασία από psyber
Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραια φαινεται η Asrock

Δες και την Asus ROG Strix Z790-H. Αλλα η Asrock ειναι καλυττερη και πιο φθηνή

Μην σε προβληματιζει το brand, εχουν περασει αρκετες απο τα χερια μου και καμια δεν μου εχει παρουσιασει κατι. Σε αντιθεση με τις Gigabyte 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το overclocking είναι ένα άνοστο καρότο μπροστά στα μάτια του gamer -όχι μόνο σήμερα, εδώ και χρόνια. Την ίδια δουλειά, όποια κι αν είναι αυτή -και με τα ίδια λεφτά- θα μπορούσες να την κάνεις με ένα mobo των 200 ευρώ με 14700k. Όμως, αφού ήδη έχεις τον επεξεργαστή, πάρε τη nova.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παιδιά την έχω εδώ και κάποιο καιρό. Είναι αριστούργημα και προτείνεται ανεπιφύλακτα. Μόνο μειονέκτημα τα 2 χρόνια εγγύησης έναντι των τριών του ανταγωνισμού.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.