Jump to content



πάγωσε από ιό ή θέλει servive?


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το αρκετά παλιό tablet Chuwi Hi9 Air. Έχω από το πρωί ένα πρόβλημα, που, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω το να μη διορθώνεται ούτε με service. Και, φυσικά, έχω τόσα πράγματα μέσα, που σαν λύση το factory reset, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει.

 

Το πρόβλημα:όπου και να πατήσεις στην οθόνη, δεν λειτουργεί το touch. Οπότε, πατώντας το power για να φέρει τις επιλογές "Power off" - "Restart" - "Airplane mode", τις εμφανίζει, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, εφόσον το taouch/tapping δεν λειτουργεί.

 

Αυτό που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε εμφανίσει στο menu των 3 επιλογών περί shutdown, είναι το μήνυμα (με ένα εικονίδιο virus-αραχνούλα στην αρχή), κάτω από τις 3 επιλογές, στο ίδιο παράθυρο που τις ανοίγει:

 

"Take bug report

8.0.0 (O00623)"

 

Εάν βρω τη σχετική εικόνα θα την ανεβάσω αργότερα.

 

Δεν ξέρω και γω τί έχω σε αυτό το tablet, και είναι μεγάλη η ανάγκη για επαναφορά.

 

Please, heeeelp !!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, επανήλθε. Βοήθησε το παρακάτω:

 

https://www.airdroid.com/remote-control/fix-touch-screen-not-working-on-android

 

που αναφέρει πως σε μία περίπτωση όπως η δική μου, το restart γίνεται εάν κρατήσεις παρατεταμένα το power για αρκετά secs (εγώ το κράτησα για περίπου 12-15 secs συνεχόμενα).

Link to comment
Share on other sites

  

On 15/4/2024 at 12:05 ΠΜ, το μέλος minast έγραψε:

Μία άλλη λύση είναι να συνδέσεις ποντίκι ;)

Ναι, το είχα δοκιμάσει, αλλά έπεσα σε ελαττωματικό καλώδιο OTG. Έχω ποντίκι που δουλεύει (το δοκίμασα σε desktop), και έχω καί καλώδιο on-the-go (OTG). Το σύνδεσα, αλλά τίποτα.

 

Δοκίμασα το OTG+mouse καί σε άλλο κινητό:και πάλι τίποτα. Άρα, πρέπει να προμηθετώ νέο OTG. Αν και τα γεγονότα δείχνουν πως, ακόμη κι αν το OTG ήταν ok, στο tablet θα είχα θέμα:φαίνεται πως το tablet είχε κολλήσει για κάποιο λόγο, αφού με την επανεκκίνηση επανήλθε. Άρα, έτσι όπως το σκέφτομαι, ούτε με mouse+OTG θα έβλεπα mouse στην οθόνη.

 

 

On 14/4/2024 at 11:22 ΜΜ, το μέλος schumifer έγραψε:

Όμορφα που το κατάφερες, τώρα ελπίζω ήδη να το έχεις backup-άρει

 

Ναι, βέβαια. Ξεκίνησα το backup, και σύντομα θα πάω για δεύτερο πιό σοβαρό tablet. Αυτό το Chuwi, αν και το έχω χρόνια, δεν το πολυεμπιστεύομαι. Τα τρία κάτω φωτάκια-πλήκτρα-κουμιά (πίσω - κέντρο οθόνης - εφαρμογές ανοιχτές), δηλαδή το κάτω μέρος της οθόνης, δεν λειτουργεί. Εάν θέλω να πάω πίσω ή να αλλάξω εφαρμογή ή να πάω στην κεντρική οθόνη με όλες τις εφαρμογές κλειστές, θα το πω το ΚΟΥΦΟ:το γυρνάω 90 μοίρες, και εκεί έχω λειτουργία των τριών πλήκτρων κατακόρυφα. lol

Άλλωστε, το ότι επανήλθε, δεν σημαίνει τίποτε για ένα τέτοιο κινέζικο tablet. Όταν πάω να κάνω επανεκκίνση, όπως έχω προαναφέρει, στην εισαγωγή τού thread, το μήνυμα είναι ακόμη εκεί:

 

"Take bug report

8.0.0 (O00623)"

 

Αυτό το μήνυμα, πριν αυτό το κόλλημα που "έφαγε" για πρώτη φορά, δε είχε ξαναπαρουσιαστεί. Έχω ψάξει πάρα πολύ για το manual, το τεχνικό, όμως, service manual (εάν υπάρχει, φυσικά), έχω ψάξει πάρα πολύ, καί στο site τής Chuwi, αλλά καί σε πάρα πολλά sites για manuals, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι. Να ειδοποιηθούμε, να λάβουμε γνώση, εάν αυτό το μήνυμα-σφάλμα bug είναι σοβαρό, ή τέλος πάντων, γενικότερα περί τίνος πρόκειται.

 

Εάν έχετε χρόνο, και καταφέρετε να βρείτε κάποιο service manual. . .

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.