Jump to content



Καλημέρα σε όλους .Λίγες απορίες σχετικά με το 5G για σταθερό .


Recommended Posts

Γεια σας   . Άλλαξα κινητό και μετράω το 5G στο σπίτι και παίρνω καλά αποτελέσματα   . Το σταθερό δεν δουλεύει πάντα καλά . Έτσι έχω σκέψεις για δορυφορικό ή να βάλω 5G σε σταθερό μόντεμ . 

Στις μετρήσεις που κάνω πιάνω 10 με 15 στο σαλόνι και 250 με 450 σταθερά στο μπαλκόνι . 

Ετσι έχω κάποιες απορίες . Θα βοηθήσει και ο @minast. Ελπίζω να βοηθηθουν και άλλοι . 

Α) μπορώ να βγάλω κεραία στο μπαλκόνι ? Η θα χρειαστεί να έχω το μόντεμ στο μπαλκόνι ?Η κεραία είναι κανονική εγκατάσταση ή είναι σαν των μητρικών με 20 πόντους καλώδιο ?

Β) εαν αρχίσουν να χρησιμοποιούν και άλλοι το δίκτυο ,θα πέσει ή ταχύτητα ? Εαν ειναι να φτάσει 100 ,να κρατήσω το σταθερό . 

Γ ) απαιτεί σύνδεση κινητής? Ή είναι το λεγόμενο mobile internet της cosmote ? Αυτό δίνει μόνο 60 γίγα . 

Αυτά προς στιγμήν . Αν σκεφτώ και άλλα θα προσθέσω . 

Link to comment
Share on other sites

Α. Μπορείς να βάλεις κεραία στο μπαλκόνι και το ρούτερ μέσα, να επιλέξεις 5G router εξωτερικού χώρου, ή να τα βάλεις όλα σε ένα ηλεκτρολογικό κουτί στο μπαλκόνι και να περάσεις Ethernet ή ασύρματο δίκτυο μέσα. Γενικά οι κεραίες έχουν μικρό μήκος καλωδίου, γιατί έχει μεγάλες απώλειες.

Β. Σίγουρα θα επηρεαστεί από την χρήση άλλων. Ειδικά εάν μένεις σε τουριστική περιοχή, θα δεις μεγάλη εποχική διακύμανση όταν συνδέεται πολύς κόσμος πάνω στην κεραία σου.

Γ. Εννοείται ότι απαιτεί σύνδεση κινητής. Αυτό σημαίνει: Είτε μία χωριστή σύνδεση, είτε κάποια extra SIM συνδεδεμένη με υπάρχουσα σύνδεση. Σημειώνω βέβαια ότι εδώ και λίγο καιρό η Cosmote έχει σταματήσει να δίνει extra SIM σε πακέτο με απεριόριστα, και η Vodafone μετά τα 300GB στον ίδιο μήνα ρίχνει την ταχύτητα. Δεν θυμάμαι εάν η Nova δίνει πραγματικά απεριόριστα. Εάν θέλεις, λογικά μπορείς να βρεις σε κατάστημα frog σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μία προσφορά με 120€ για απεριόριστα δεδομένα για έναν χρόνο.

Μία άλλη επιλογή είναι και το Speedbooster της Cosmote. Μπαίνει σαν προσθήκη δικτύου κινητής σε σταθερή σύνδεση. Και αυτό έχει κάποιο περιορισμό δεδομένων, πάνω από τον οποίο ρίχνει την επιπλέον ταχύτητα της κινητής στα 15Mbps.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.