Jump to content



γιατί η Google με υποχρεώνει να αλλάξω password;


Recommended Posts

Κάθε φορά που πάω να κάνω login σε συγκεκριμένο google id, το login γίνεται, αλλά δεν πάει παρακάτω. Μόνο login, και δεν σε πάει στην κεντρική σελίδα τής google.

 

Με πηγαίνει σε σελίδα για να αλλάξω password, με μήνυμα:

 

There’s been suspicious activity on your Google Account. For your protection, you need to change your password. Create a new, strong password that you don’t use for other websites.

 

Το password μου μιά χαρά πολύ δυνατό και περίπλοκο είναι. Δεν φφταίει το password.

 

Αυτό το μήνυμα το έχω περίπου δέκα ημέρες. Είναι η επιμονή τής google να αλλάξω password.

Εάν κάποιος είχε το δικό μου password εδώ και δέκα ημέρες, και ήθελε να αλλάξει το δικό μου password καί να μου κάνει κακό (μπλοκάρει το λογαριασμό μου), θα το είχε κάνει εδώ και 10 ημέρες που δεν αλλάζω password. Κάτι άλλο λοιπόν (πιστεύω) είναι. Η επιμονή τής google να αλλάξω password.

 

Άλλωστε, από αυτό το μήνυμα, και τις πολλες καί άσκοπες αλλαγές password, χωρίς να δίνουν λύση, πολλοί χρήστες έχουν πρόβλημα, όπως φαίνεται καί από εδώ:

 

https://support.google.com/accounts/thread/73279572/my-account-kept-asking-me-to-change-my-password-every-time?hl=en

 

Μπορείτε να με βοηθήσετε να μην αλλάξω το password´

 

Να δώσω σαν στοιχείο που ίσως βοηθήσει ότι στο tablet και σε έναν browsers στο ubuntu desktop (σε firefox) είμαι logged in στο account. Εάν κάνω logout σε ένα από τα δύο, πάει. Θα με αναγκάσει και κει να πάω για αλλαγή password.

 

Επίσης, το 2FA στο account, όπως και σε άλλα google acounts, τα έχω off. Όπως, και δεν έχω δώσει σε κανένα κινητό.

 

 

Στο παραπάνω link που έδωσα, με το ίδιο μήνυμα-πρόβλημα, πολλοί χρήστες, έχουν αλλάξει επανηλειμμένα το password, χωρίς αποτέλεσμα. Αλλάζουν, ξαναλλάζουν, ξαναλλάζουν, και ο νέος κωδικός δεν κάνει τίποτε. Οπότε, εάν πρόκειται, σαν υποτιθέμενη λύση, να αλλάξω password, χωρίς να δω αποτέλεσμα, γιατί να μην κρατήσω τον κωδικό μου, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξω σε τόσες συσκευές + browsers + εφαρμογές mail , κλπ κλπ ; Και, εάν βάλεις και το ότι mail clients όπως ο Thunderbird, σου βγάζουν την ψηχή μέχρι να δεχτούν τον νέο κωδικό, θα είναι ένας εφιάλτης πραγματικά.

 

Οπότε, μακάρι να βρω μία λύση να κρατήσω τον ίδιο κωδικό.

 

Για κάποια ημέρα αρχές Μαϊου, βλέπω στα properties τού λογαριασμού, στο security, ένα alert για κάποια χρήση τού κωδικού μου. Την ίδια ημέρα, έχω καί σε mail το alert. Αλλά, αυτό, δε μου λέει κάτι. Ποιος μου λέει πως η Google δεν θέλει σώνει και καλά να αλλάξω password;

 

Εάν κάποιος hacker ή cyber attacker είχε ήδη τόσες ημέρες τον κωδικό μου, θα είχε μπει με το u + p να κάνει αλλαγή κωδικού. Άρα, αυτό κάτι λέει. Πολύ πιθανόν η G να θέλει να αλλάξω password άνευ λόγου και αιτίας!!

 

Να διευκρινίσω, εδώ, πως από τη συγκεκριμένη συσκευή, hack-αραν (έτσι όπως το βλέπω εγώ, μπορεί να μην είναι και έτσι), μάλλον hack-αραν τον αριθμό τού τηλεφώνου μου μία περίοδο πριν 2-3 μήνες που διάβαζα πολύ από το συγκεκριμένο τηλέφωνο για cyber security. Αμέσως μόλις δεχόμουν καθημερινά μανιωδώς κλήσεις, σταμάτησα τόσο να διαβάζω cyber security όσο και να δουλεύω internet από τη συγκεκριμένη συσκευή. Αλλά, υπάρχει εδώ ένα αλλά. Αλλά, εάν κάποιος από αυτούς τους cyber attacker στη συγκεκριμένη συσκευή βρήκε u + p τού google id μου, γιατί δεν αλλάζει από πχ το σπίτι του το δικό μου password; Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι πως η google έχει σε λίστα εκτός από τις συσκευές, έχει καί τους browsers (από λειτουργικά μου) που μπαίνω τόσα χρόνια, και με προστατεύει με αυτόν τον τρόπο ώστε να μπορώ να αλλάξω μόνο εγώ password. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Αλλά, και πάλι, ακόμη και έτσι να είναι, από την παραπάνω σελίδα, τόσοι χρήστες ανούσια/χωρίς αποτέλεσμα, ξανά και ξανά αλλάζουν password.
 

 

 

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, serpico75 said:

Μπορείτε να με βοηθήσετε να μην αλλάξω το password´

 

Όχι. Τελικά, νωρίτερα ή αργότερα, θα αναγκαστείς να το κάνεις. Και επίσης θα αναγκαστείς να έχεις κάποιας μορφής 2FA για να μπορείς να ανακτήσεις την πρόσβαση στον λογαριασμό σου, αν για κάποιον λόγο τη χάσεις.

 

Ιδίως αν "σου χάκαραν" κάτι, όπως υποψιάζεσαι, η πολυπλοκότητα του κωδικού σου δεν έχει καμία σημασία πια. Χρειάζεται να ξέρεις ή να έχεις κάτι που δεν έχει ο άλλος άνθρωπος που έχει στην κατοχή του τον κωδικό σου.

Link to comment
Share on other sites

Μια στιγμή για να το καταλάβω. Λες:

 

"Χρειάζεται να ξέρεις ή να έχεις κάτι που δεν έχει ο άλλος άνθρωπος που έχει στην κατοχή του τον κωδικό σου."

 

Εφόσον αυτή τη στιγμή δεν έχω το 2FA enabled, ή κάτι άλλο που να ξέρω μόνο εγώ για να μπορώ να προστατεύσω το λογαριασμό μου, με λίγα λόγια, και κατά το κοινώς λεγόμενο, ο λογαριασμός είναι (sorry για την έκφραση), ο λογαριασμός είναι μπατε σκύλοι αλεστε, γιατί ο απέναντι δεν μου τον μπλοκάρει τόσες ημέρες;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, φυσικά.

Σας τα ανεβάω σε .pdf διότι, αυτή τη στιγμή, δουλεύω σε Ubuntu pc, και με libreoffice είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να κάνω. Δεν τα πολυκαταφέρνω. Δεν μπορώ να καταφέρω σε .jpg τώρα.

 

Τα a.pdf και b.pdf είναι τα ίδια, απλά το (a) είναι από το webmail Gmail και το (b) από το thunderbird.

 

To c.pdf είναι η σελίδα που με πάει για να αλλάξω password. Είναι αυτό που λέω στην αρχή τού thread. Το login γίνεται με τα τέχοντα u+p , αλλά έως εκεί. Δεν σε αφήνει να πας στην κεντρική σελίδα τής Google, και να δουλέψεις με αναζητήσεις. Σε πάει σε αυτή τη σελίδα για αλλαγή password. Εκεί δεν αλλάζω password, και με back -> back ή εάν κλείσω το tab, μπορώ να πάω καί πάλι στην σελίδα για να προσπαθήσω να μπω. Αυτή η σελίδα είναι που με υποψηάζει περισσότερο απ' όλες. Μήπως είναι κάποια ψέυτικη σελίδα που έχει φτιάξει κάποιος cyber, βάλω νέο password, τού δώσω το νέο password, και έτσι, έχοντας εκείνος το νέο password, "κρεμάσω" τον λογαριασμό.

 

Το τελευταίο (d) είναι όπως φαίνεται μέσα από τη διαχείριση τού λογαριασμού. Όπως σας έχω πει, δεν μπορείς να μπεις στον λογαριασμό, και να τον διαχειριστείς. Ναι, αλλά είμαι ακόμη logged in σε tablet + firefox σε Ubuntu. Σε αυτά τα δύο, μπορώ να μπω στα settings τού λογαριασμού από web. Ουσιαστικά, το d.pdf , λέει ό,τι καί τα (a) και (b) με άλλο τρόπο:μέσα από το λογαριασμό για την επίθεση (είναι όμως;;;) στις 8-Μαίου-2024.

 

Γιά ρίξτε και σεις μιά ματιά στο δικό σας Google. Εάν πάτε να αλλάξετε password, σας πηγαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια σελίδα (εντάξει, δεν θα λέει για suspicious activity, αλλά να μοιάζει η σελίδα). Εάν πάτε σε σελίδα για αλλαγή pawword, δεν είναι υποχρεωτικό να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ώστε να αλλάξετε password. Μπορείτε να ακυρώσετε με back->back ή κλείσιμο tab ή κάτι τέτοιο. Νομίζω πως αυτή η σελίδα είναι fake, και cyber κατασκευή!!

 

a.pdf

 

 

 

b.pdf

 

c.pdf

 

d.pdf

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Το μήνυμα αυτό λέει πως τα διαπιστευτήρια που έχεις χρησιμοποιήσει σε κάποιο site, δηλαδή το google email σου + κάποιο password, έχουν αποκαλυφθεί κατόπιν παραβίασης της βάσης δεδομένων σε αυτό το site, και όχι στο gmail. Επομένως, δεν χρειάζεται να αλλάξεις το password στο gmail, αλλά στο site αυτό. Για να δεις ποιο είναι, και επειδή ο firefox ανιχνεύει ενδεχομένως με τρόπο διαφορετικό, ...

  1. συνδέσου στο gmail με τον google chrome (αν δεν υπάρχει ήδη στο Ubuntu, κατέβασέ τον και εγκατάστησέ τον, ή συνδέσου από κάποιον υπολογιστή στον οποίον είναι ήδη εγκατεστημένος),
  2. άνοιξε το μενού του chrome και κάνε κλικ στα settings (στα ελληνικά, ρυθμίσεις, αν θυμάμαι καλά),
  3. στο αριστερό πλαίσιο επιλογών κάνε κλικ στο autofill and passwords, 
  4. κάνε κλικ στο google password manager,
  5. και πάλι στα αριστερά κάνε κλικ στο checkup. 

Η ρουτίνα αυτή θα σου εμφανίσει μια λίστα με εκτεθειμένα και επαναχρησιμοποιημένα password που έχεις βάλει σε site όπου έχεις λογαριασμό με το συγκεκριμένο email. Εν προκειμένω σε ενδιαφέρουν τα πρώτα. Αν η λίστα περιλαμβάνει πάνω από ένα site, μάλλον πρέπει να κάνεις password reset σε όλα. 

 

Ανεξαρτήτως αυτών, και επειδή συμπεραίνω πως χρησιμοποιείς αυτό το google account εντατικά και επαγγελματικά, αν κάποιος σου το κλέψει, ή τέλος πάντων χάσεις την πρόσβασή σου σε αυτό, θα αντιμετωπίσεις πολύ μεγάλο πρόβλημα. Επομένως, ενεργοποίησε το 2-factor authentication, και επίσης, δήλωσε κάποιο recovery email, ίσως και κάποιο δεύτερο τηλέφωνο, ώστε να μπορείς να επαληθεύεις το login και με τρόπο διαφορετικό, σε περίπτωση που το πρωτεύον τηλέφωνο χαθεί, ή καταστραφεί. Έτσι όπως είσαι, το email σου είναι τεχνολογικά σε κατάσταση προ 15ετίας. 

 

Έχω υπ' όψη μου περιστατικό απώλειας λογαριασμού κατόπιν παραβίασης, όχι στη google, αλλά στο facebook, ο οποίος δεν ουδέποτε επεστράφη. Βέβαια, εν συγκρίσει προς τη google, το επίπεδο αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών από μέρους του facebook είναι μάλλον υποδεέστερο, αλλά, όπως έλεγε και η γιαγιά μου στο χωριό, better safe than sorry...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πριν ξεκινήσω τη διαδικασία, εάν κατάλαβα σωστά αυτό που λες, είναι αυτό το  button "Google account" που έχουν κάποιες web πλατφόρμες πχ Facebook , το οποίο εάν πατήσεις, σε βάζει στο Facebook χρησιμοποιώντας τα credentials τού Google. Εάν πρόκειται για αυτό, σε καμία μα καμία τέτοια πλατφόρμα δεν έχω ΠΟΤΕ κάνει login με τέτοιο τρόπο. Σε όλες τις πλατφόρμες έχω σε κάθε μία ξεχωριστό password.

 

Κάποιες, κάποτε, για login username, αποδέχονταν ένα απλό όχι mail πχ giorgos

Αλλά, σχεδόν (εάν όχι όλες), το έχουν πλέον γυρίσει σε mail στο username. Όπως έχει γίνει και δω.

 

Τώρα, απ' ό,τι θυμάμαι, σε όσες πλατφόρμες έχω account, και για username πρέπει να δηλωθεί mail, σε καμία δεν έχω Google. Αλλά, αυτό, με πολύ μικρή επιφύλαξη, διότι δεν τις θυμάμαι όλες αυτή τη στιγμή, και είναι αρκετές.

 

υγ Εάν στο Ubuntu, εγκαταστήσω το Chrome, όταν πάω να κάνω login, δεν θα φτάσω στο ίδιο αποτέλεσμα:θα κάνει ένα πρόχειρο/προσωρινό login, που αμέσως μετά σε πάει για νέο password; Το login δεν γίνεται στην πραγματικότητα. Εάν φύγω από τη σελίδα αλλαγής password, και ξανανοίξω το Chrome, θα είμαι signed out κ.ο.κ.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, είναι όπως  τα περιέγραψα παραπάνω.

 

Έχω δύο σκληρούς, ο ένας w7 και ο άλλος w10. Έχω καί στους δύο Chrome.

 

Λόγω δεν τον πολυδουλεύω τον Chrome, όταν τον έτρεξα καί στους δύο, ήμουν signed out. Έχω να δουλέψου καί στους δύο Chrome πολύ καιρό, και ίσως γι' αυτό ήμουν εκτός Gmail.

 

Έκανα login στον Chrome καί στους δύο, και είναι όπως τα είπα παραπάνω. Γίνεται το ψευτο-login, και με πάει στην οθόνη αλλαγής password.

 

Σε τρεις  browsers είμαι signed in:

 

-ο ένας σε Brave στο tablet

 

- ο ένας Firefox σε Ubuntu 22.04

 

-ο τρίτος σε Chrome στο tablet. Σε αυτόν τον chrome, έχω να δουλέψω περισσότερο από 8 μήνες (περίπου), διότι δουλεύω τώρα πιά στο tablet σε brave. Οπότε, ακόμη και εάν δοκιμάσω σε αυτόν τον Chrome, δεν ξέρω εάν θα είμαι εκτός. Τώρα θα μου πείτε:καλά, και γιατί δε δοκιμάζεις μία στιγμή; Σωστή η απορία. Απάντηση:διότι σε αυτόν τον chrome, έχω τόσα πολλά tabs ανοιχτά, που για να έρθει σε κατάσταση να δουλέψεις, πρέπει να περιμένεις περίπου 30min.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, το μέλος serpico75 έγραψε:

Πριν ξεκινήσω τη διαδικασία, εάν κατάλαβα σωστά αυτό που λες, είναι αυτό το  button "Google account" που έχουν κάποιες web πλατφόρμες πχ Facebook , το οποίο εάν πατήσεις, σε βάζει στο Facebook χρησιμοποιώντας τα credentials τού Google. Εάν πρόκειται για αυτό,...

 

Όχι, δεν πρόκειται γι' αυτό. Να στο πω με ένα παράδειγμα.

  1. Ας πούμε ότι το email σου στη google είναι το serpico75@gmail.com, στο οποίο έχεις βάλει ως password τη φράση "FrankSerpico".
  2. Ας πούμε ότι εδώ, στο thelab.gr, συνδέεσαι με τα εξής διαπιστευτήρια: email: serpico75@gmail.com, password: "AlPacino".
  3. Ας υποθέσουμε ότι η βάση δεδομένων του thelab.gr παραβιάσθηκε και τα διαπιστευτήριά σου έχουν εκτεθεί σε δημόσια θέα. 

Αυτό που σου ζητάει η google είναι να κάνεις password reset εδώ, στο thelab.gr, και όχι στο gmail. Εκεί, στο gmail, τα διαπιστευτήριά σου μπορούν να παραμείνουν ως έχουν. Έτσι, λοιπόν, όντας συνδεδεμένος εδώ, πας στην ανάλογη σελίδα και αλλάζεις το password από AlPacino σε κάτι άλλο, ας πούμε SidneyLumet. Έτσι, όλοι αυτοί που θα έχουν μάθει τα διαπιστευτήρια που εκτέθηκαν, δεν μπορούν να μπουν στο λογαριασμό σου εδώ, στο thelab.gr, διότι δεν γνωρίζουν το νέο password. Αυτό είναι όλο.

 

Βεβαίως, η αλλαγή password σε διάφορα site εδώ κι εκεί δεν είναι υποχρεωτικά η ίδια, όπως εδώ, δηλαδή, πας στο user control panel, πληκτρολογείς το τρέχον password και αμέσως καθορίζεις το καινούργιο. Αναλόγως της κατασκευής του site, πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδικασία που προβλέπεται στο συγκεκριμένο site.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να σου πω, αυτήν την ανάλυση που κάνεις στην τελευταία σου απάντηση, είναι αυτό που σκέφτηκα και γω χθες. Αλλά, και πάλι λέω, σε ποσοστό 99,99% ότι σε καμία πλατφόρμα δεν έχω χρησιμοποιήσει για username το x@gmailcom

 

Αφήνω ένα πολύ μικρό ποσοστό 0,01% , διότι είναι πολλά τα registration μου, που μπορεί τώρα να μην θυμάμαι κάποιο.

 

Πρακτικά, λέγοντας, αυτή τη στιγμή, που ακόμη δεν έχω κάνει αυτήν την αλλαγή, μπορεί κάποιος να μου έχει αχρηστεύει κάπου ένα account.

 

Στην ανάλυση σου παραπάνω, θα ήθελα να μάθω σε ποια πλατφόρμα έχει γίνει αυτή η επιτυχημένη επίθεση της βάσης τής συγκεκριμένης πλατφόρμας, και να πάω εκεί (εάν μπορέσω να μπω - που δεν νομίζω), και να αλλάξω από κει το password.

 

Αλλά εδώ έχω και ένα άλλο ερώτημα. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι πρόκειται για το Instagram. Και ας πούμε ότι στο Instagram εγω μπαίνω με

username -> x@gmail.com

password -> 123456

 

Το ερώτημα: γιατί δε μου στέλνει ένα ίδιο πχ popup ενημερωτικό window αλλαγής password το ίδιο το Instagram τη στιγμή που έχω φορτώσει τη σελίδα του και πάω να κάνω login ή ας πούμε να μου στείλει ένα SOS^3 security E-mail το Instagram για αλλαγή password; Με λίγα λόγια, ό,τι ακριβώς κάνει το Google να το κάνει το Instagram???

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Αν, και να σου πω, το ερώτημα ρητορικό είναι.

 

Αν και, χωρίς, σε καμία περίπτωση να θέλω να αμφισβητήσω αυτά που λες, το όλο θέμα έχει να κάνει με το εξής διαφορετικό:

 

Έχει να κάνει με το ότι κάποιος έχει βάλει το ίδιο password σε δύο sites:πχ

Facebook : 123456

αλλά καί

Google : 123456

 

Οπότε, η Google, σου λέει, ότι, επειδή το password που χρησιμοποιείς, έχει τορπιλιστεί η βάση δεδομένων passwords τού Facebook, άλλαξε το password σου στο Google για ασφάλεια. Οπότε, με αυτά τα δεδομένα, κάποιος, έχοντας το password αυτό, εάν για κάποιο λόγο βρει το username σε Facebook ή Gmail , μπορεί να σου καταστρέψει τον λογαριασμό. Αυτός, είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ακόμη, σε Youtube είμαι κανονικά in , αλλά καί στο Play Store στο κινητό, είμαι και πάλι in. Μάλλον γι' αυτό το σενάριο πρόκειται.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Για να βοηθηθείς, πρέπει να το θέλεις. Τέλος από μένα. 

35 λεπτά πριν, το μέλος serpico75 έγραψε:

Αλλά, και πάλι λέω, σε ποσοστό 99,99% ότι σε καμία πλατφόρμα δεν έχω χρησιμοποιήσει για username το x@gmailcom

 

Και εδώ πώς κάνεις login; Με άλλο email; 

 

Εν πάση περιπτώσει, για να βοηθηθείς, πρέπει πρώτα να το θέλεις, χώρια όλα τα άλλα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 λεπτά πριν, το μέλος Oric έγραψε:

Και εδώ πώς κάνεις login; Με άλλο email; 

 

 

Ναι, οχι Gmail.

 

Anyway, θα δω...

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

On 5/19/2024 at 5:22 PM, Oric said:

Το μήνυμα αυτό λέει πως τα διαπιστευτήρια που έχεις χρησιμοποιήσει σε κάποιο site, δηλαδή το google email σου + κάποιο password, έχουν αποκαλυφθεί κατόπιν παραβίασης της βάσης δεδομένων σε αυτό το site, και όχι στο gmail. Επομένως, δεν χρειάζεται να αλλάξεις το password στο gmail, αλλά στο site αυτό. Για να δεις ποιο είναι, και επειδή ο firefox ανιχνεύει ενδεχομένως με τρόπο διαφορετικό, ...

 

 

προσωπικά πιστευω οτι εδώ είναι το ζουμί της συζήτησης.

 

Δεν θα έπρεπε να ασχολείται με τα pass των χρηστών κατα μόνας αλλά να χρησιμοποιήσει την ιδια προγραμματιστική δυναμη που εχει (task force) στην ενημερωση των χρηστών.

 

Γενικότερα ολες αυτές οι πολιτικές εχουν στόχο να κάνουν τους χρηστες της big tech πλήρως ελεγχόμενα οντα και με ψυχολογία μικρού παιδιού που να τους λενε τι να κανουν και χωρίς να ξέρουν γιατι πρεπει να το κανουν!

 

 

αν ο φιλτατος seprico ειχε μαθει να μην βαζει τον ιδιο κωδικό παντου (ειδικα του μαιλ σε αλλα site🤯 ) η google δεν θα ειχε κατι να πει ή να .... "βρει"

 

@serpico75

 

μετά το ubuntu ήρθε η ωρα του keepass!

 

apt search keepassxc

 

Έγινε επεξεργασία από Rebel Streamers
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, το μέλος Rebel Streamers έγραψε:

Γενικότερα ολες αυτές οι πολιτικές εχουν στόχο να κάνουν τους χρηστες της big tech πλήρως ελεγχόμενα οντα και με ψυχολογία μικρού παιδιού που να τους λενε τι να κανουν και χωρίς να ξέρουν γιατι πρεπει να το κανουν!

 

Ναι, απολύτως σωστό, και είναι αυτό που καί εγώ σκέφτομαι. Έχει ΛΥΣΣΑΞΕΙ η Google διότι δεν έχει το κινητό μου. Προστασίες 2FA , και άλλες π@π.... έτσι για να χάνουμε τον καιρό/χρόνο μας, και να σχολούμαστε με τα settings και τις ρυθμίσεις google accounts. Πιό σοβαρές δουλειές δεν έχουμε να κάνουμε !!!

Ένα είναι το ερώτημα:γιατί yahoo mails , ms mails , σου ζητούν ένα δυνατό password , και σε αφήνουν ήσηχο; Γιατί αυτές οι εταιρίες, έχοντας φτιάξει ένα δυνατό password, δεν προσβάλλονται τα accounts/mails;

  

12 ώρες πριν, το μέλος Rebel Streamers έγραψε:

αν ο φιλτατος seprico ειχε μαθει να μην βαζει τον ιδιο κωδικό παντου (ειδικα του μαιλ σε αλλα site🤯 ) η google δεν θα ειχε κατι να πει ή να .... "βρει"

 

Τόσα χρόνια, σε όσα mails έχω , και σε όσα registration σε πλατφόρμες, κανένα password δεν επαναλαμβάνεται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, serpico75 said:

 

Ναι, απολύτως σωστό, και είναι αυτό που καί εγώ σκέφτομαι. Έχει ΛΥΣΣΑΞΕΙ η Google διότι δεν έχει το κινητό μου. Προστασίες 2FA , και άλλες π@π.... έτσι για να χάνουμε τον καιρό/χρόνο μας, και να σχολούμαστε με τα settings και τις ρυθμίσεις google accounts. Πιό σοβαρές δουλειές δεν έχουμε να κάνουμε !!!

Ένα είναι το ερώτημα:γιατί yahoo mails , ms mails , σου ζητούν ένα δυνατό password , και σε αφήνουν ήσηχο; Γιατί αυτές οι εταιρίες, έχοντας φτιάξει ένα δυνατό password, δεν προσβάλλονται τα accounts/mails;

  

 

Τόσα χρόνια, σε όσα mails έχω , και σε όσα registration σε πλατφόρμες, κανένα password δεν επαναλαμβάνεται.

 

 

Συγχαρητήρια Κε Serpico75

 

:happy:🥳 ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ🥳 :happy:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν το απέφυγα να αλλάξω password. Αυτή η σελίδα που πίστευα ήταν cyber κατασκευή, ήταν τής Google για την αλλαγή password. Έκανα αλλαγή password, και πήγαν όλα καλά. Τώρα μπαίνω κι από άλλες συσκευές+εφαρμογές.

 

Tanks for support !

Έγινε επεξεργασία από serpico75
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 22/5/2024 at 3:37 ΜΜ, το μέλος Rebel Streamers έγραψε:

Ένα είναι το ερώτημα:γιατί yahoo mails , ms mails , σου ζητούν ένα δυνατό password , και σε αφήνουν ήσηχο;

 

Μα είναι φως-φανάρι, γιατί η google έχει μαζέψει όλους τους βλάκες και όλοι οι άλλοι είναι οι έξυπνοι. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.