navaho7 Δημοσιεύτηκε Χθες στις 09:50 πμ #1 Δημοσιεύτηκε Χθες στις 09:50 πμ Καταρχάς με συγχωρείτε αν έκανα λάθος στο section, αλλά δε βρήκα κάτι για τηλεοράσεις στο θέμα. Ψάχνω 2 βάσεις για επιτοίχια τοποθέτηση τηλεόρασης Η μία τηλεόραση θα μπει στον τοίχο πάνω από το γραφείο μου. Είναι μια Sony KD-49XE7077 όχι πολύ βαριά. Το μόνο που με ενδιαφέρει ίσως είναι η κλίση στον κάθετο άξονα. Σε γενικές γραμμές η τηλεόραση αυτή θα χρησιμοποιείται για θέαση από τον καναπέ κρεβάτι που υπάρχει πίσω από την καρέκλα μου (όχι όσο είμαι στο γραφείο δηλαδή) Η άλλη τηλεόραση, είναι μια Samsung 75" (αν δεν κάνω λάθος είναι αυτή: UE75DU7172) που στο έπιπλο του σαλονιού είναι λίγο τεράστια οπότε σε συνδυασμό με το επερχόμενο μπουσούλημα/σκαρφάλωμα του παιδιού θέλω να μπει στον τοίχο για τα ησυχότερα. Να κερδίσουμε και λίγο χώρο στο σαλόνι. Οπότε θα ήθελα να μου προτείνετε βάσεις, τουλάχιστον τι πρέπει να προσέξω ή να αποφύγω. Επίσης αν κάποιος έχει βάλει και έχει να πει συμβουλές, καλοδεχούμενες
GeorgeVasil Χθες στις 10:41 πμ #2 Χθες στις 10:41 πμ (edited) https://www.skroutz.gr/s/21853231/Brateck-LPA63-466-Vasi-Tileorasis-Toichou-me-Vrachiona-eos-80-kai-40kg.html?product_id=88846616&sponsored=listing Εχω αυτη για 65'' Philips. -Θα πάρεις με βραχίονες για να μπορείς να την στρίβεις προς ολες τις κατευθύνσεις για καθαρότητα, συνδεσιμότητα κτλ. Μην φοβάσαι για sag οι συγκεκριμένες σφίγγουν. -Θα προσέξεις να καλύπτεις τα κιλά και τις σωστες διαστασεις VESA. -Θα βάλλεις καλά βύσματα. -Τσεκαρε αν υπαρχει καποιο εμποδιο στην πλατη της TV ωστε να κατσουν σωστα οι ορθιες λαμες της βασης. (πχ κυρτοτητα ή εγκοπη) -Προσοχη κατα την τοποθετηση να βαλλεις σωστους αποστατες για να μην βγει καμια βίδα μεσα στο πανελ. -Μετρας το υψος των ματιων καθιστος στον καναπέ, και κρεμας την μεση της τηλεορασης σε αυτο το υψος για να μην κουραζεται ο αυχενας σου (καπου στο 1.10 εχω την δικια μου) -Με αυτη καθετε περιπου στα 8 εκ απο τον τοιχο αν θυμαμαι καλα, αλλα στο μετραω το απογευμα αν θες. Έγινε επεξεργασία Χθες στις 10:42 πμ από GeorgeVasil 1 1
BloodMage Χθες στις 10:57 πμ #3 Χθες στις 10:57 πμ 15 λεπτά πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε: -Μετρας το υψος των ματιων καθιστος στον καναπέ, και κρεμας την μεση της τηλεορασης σε αυτο το υψος για να μην κουραζεται ο αυχενας σου (καπου στο 1.10 εχω την δικια μου) Αυτος ειναι ο απολυτος τροπος για να υπολογισεις το σωστο υψος της τηλεόρασης, κατι που πραγματικα πολυ λιγοι το κανουν 3
fatalara Χθες στις 10:59 πμ #4 Χθες στις 10:59 πμ +1 για την βαση. Την εχω και εγω με μια 65 πανω. Γυρο στο 1.10-1.20 ειναι τα κεντρα. Αν το βαλεις μεσα σε αυτην την αποσταση εισαι μπαμ. 2
GeorgeVasil Χθες στις 11:32 πμ #5 Χθες στις 11:32 πμ 33 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: Αυτος ειναι ο απολυτος τροπος για να υπολογισεις το σωστο υψος της τηλεόρασης, κατι που πραγματικα πολυ λιγοι το κανουν Στο παλιο σπιτι την ειχα στα 3.5 μετρα αποσταση , στο καινουργιο ειναι στα 2. Πραγματικα 4 χρονια τωρα δεν εχω κουραστει ειτε καθιστος ειτε ξαπλωμενος να δω TV. 2
fatalara Χθες στις 11:50 πμ #6 Χθες στις 11:50 πμ 16 λεπτά πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε: Στο παλιο σπιτι την ειχα στα 3.5 μετρα αποσταση , στο καινουργιο ειναι στα 2. Πραγματικα 4 χρονια τωρα δεν εχω κουραστει ειτε καθιστος ειτε ξαπλωμενος να δω TV. Για το υψος του κεντρου μιλαμε.
navaho7 Χθες στις 11:53 πμ Author #7 Χθες στις 11:53 πμ 1 ώρα πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε: https://www.skroutz.gr/s/21853231/Brateck-LPA63-466-Vasi-Tileorasis-Toichou-me-Vrachiona-eos-80-kai-40kg.html?product_id=88846616&sponsored=listing Εχω αυτη για 65'' Philips. -Θα πάρεις με βραχίονες για να μπορείς να την στρίβεις προς ολες τις κατευθύνσεις για καθαρότητα, συνδεσιμότητα κτλ. Μην φοβάσαι για sag οι συγκεκριμένες σφίγγουν. -Θα προσέξεις να καλύπτεις τα κιλά και τις σωστες διαστασεις VESA. -Θα βάλλεις καλά βύσματα. -Τσεκαρε αν υπαρχει καποιο εμποδιο στην πλατη της TV ωστε να κατσουν σωστα οι ορθιες λαμες της βασης. (πχ κυρτοτητα ή εγκοπη) -Προσοχη κατα την τοποθετηση να βαλλεις σωστους αποστατες για να μην βγει καμια βίδα μεσα στο πανελ. -Μετρας το υψος των ματιων καθιστος στον καναπέ, και κρεμας την μεση της τηλεορασης σε αυτο το υψος για να μην κουραζεται ο αυχενας σου (καπου στο 1.10 εχω την δικια μου) -Με αυτη καθετε περιπου στα 8 εκ απο τον τοιχο αν θυμαμαι καλα, αλλα στο μετραω το απογευμα αν θες. Πολύ ωραία, το απόγευμα θα τσεκάρω VESA διαστάσεις και οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να ενοχλήσει, βάρος η μία είναι ~25kg χωρίς τη βάση και η άλλη 11, οπότε με καλύπτουν απόλυτα, και παραγγέλνω Καλά βύσματα όταν λες; Ούπα στον τοίχο;
acct Χθες στις 12:24 μμ #8 Χθες στις 12:24 μμ 33 minutes ago, fatalara said: Για το υψος του κεντρου μιλαμε. Νομίζω κι εκείνος γι αυτό μιλά. Λέει ότι σε ύψος ~1.10 δεν κουράζει, είτε είναι στα 3.5m απόσταση είτε είναι στα 2m απόσταση. 3
GeorgeVasil Χθες στις 05:57 μμ #9 Χθες στις 05:57 μμ 5 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε: Νομίζω κι εκείνος γι αυτό μιλά. Λέει ότι σε ύψος ~1.10 δεν κουράζει, είτε είναι στα 3.5m απόσταση είτε είναι στα 2m απόσταση. Αυτο ακριβως. @navaho7 ναι και κοίτα να πιάσουν..:P 1
BloodMage Χθες στις 07:24 μμ #10 Χθες στις 07:24 μμ 1 ώρα πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε: Αυτο ακριβως. @navaho7 ναι και κοίτα να πιάσουν..:P ενα τιπ πανω σε αυτο ειναι: οταν διαλεγεις τι παχος τριπανι θα χρησιμοποιησεις, παντα διαλεγεις με βαση το ουπα και οχι την βιδα. το ουπα ειναι παντα πιο χοντρο απο την βιδα και πρεπει η τρυπα στον τοιχο να γινεται με βαση το ουπα 2
Recommended Posts