Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καταρχάς με συγχωρείτε αν έκανα λάθος στο section, αλλά δε βρήκα κάτι για τηλεοράσεις

στο θέμα. Ψάχνω 2 βάσεις για επιτοίχια τοποθέτηση τηλεόρασης

Η μία τηλεόραση θα μπει στον τοίχο πάνω από το γραφείο μου. Είναι μια Sony KD-49XE7077 όχι πολύ βαριά. Το μόνο που με ενδιαφέρει ίσως είναι η κλίση στον κάθετο άξονα. Σε γενικές γραμμές η τηλεόραση αυτή θα χρησιμοποιείται για θέαση από τον καναπέ κρεβάτι που υπάρχει πίσω από την καρέκλα μου (όχι όσο είμαι στο γραφείο δηλαδή)

Η άλλη τηλεόραση, είναι μια Samsung 75" (αν δεν κάνω λάθος είναι αυτή: UE75DU7172) που στο έπιπλο του σαλονιού είναι λίγο τεράστια οπότε σε συνδυασμό με το επερχόμενο μπουσούλημα/σκαρφάλωμα του παιδιού θέλω να μπει στον τοίχο για τα ησυχότερα. Να κερδίσουμε και λίγο χώρο στο σαλόνι.

Οπότε θα ήθελα να μου προτείνετε βάσεις, τουλάχιστον τι πρέπει να προσέξω ή να αποφύγω. Επίσης αν κάποιος έχει βάλει και έχει να πει συμβουλές, καλοδεχούμενες

(edited)

https://www.skroutz.gr/s/21853231/Brateck-LPA63-466-Vasi-Tileorasis-Toichou-me-Vrachiona-eos-80-kai-40kg.html?product_id=88846616&sponsored=listing

Εχω αυτη για 65'' Philips.

-Θα πάρεις με βραχίονες για να μπορείς να την στρίβεις προς ολες τις κατευθύνσεις για καθαρότητα, συνδεσιμότητα κτλ. Μην φοβάσαι για sag οι συγκεκριμένες σφίγγουν. 

-Θα προσέξεις να καλύπτεις τα κιλά και τις σωστες διαστασεις VESA.

-Θα βάλλεις καλά βύσματα.

-Τσεκαρε αν υπαρχει καποιο εμποδιο στην πλατη της TV ωστε να κατσουν σωστα οι ορθιες λαμες της βασης. (πχ κυρτοτητα ή εγκοπη)

-Προσοχη κατα την τοποθετηση να βαλλεις σωστους αποστατες για να μην βγει καμια βίδα μεσα στο πανελ.

-Μετρας το υψος των ματιων καθιστος στον καναπέ, και κρεμας την μεση της τηλεορασης σε αυτο το υψος για να μην κουραζεται ο αυχενας σου (καπου στο 1.10 εχω την δικια μου)

-Με αυτη καθετε περιπου στα 8 εκ απο τον τοιχο αν θυμαμαι καλα, αλλα στο μετραω το απογευμα αν θες. 

Έγινε επεξεργασία από GeorgeVasil
  • Like 1
  • Agree 1
15 λεπτά πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

-Μετρας το υψος των ματιων καθιστος στον καναπέ, και κρεμας την μεση της τηλεορασης σε αυτο το υψος για να μην κουραζεται ο αυχενας σου (καπου στο 1.10 εχω την δικια μου)

Αυτος ειναι ο απολυτος τροπος για να υπολογισεις το σωστο υψος της τηλεόρασης, κατι που πραγματικα πολυ λιγοι το κανουν

• Like 3

+1 για την βαση. Την εχω και εγω με μια 65 πανω. Γυρο στο 1.10-1.20 ειναι τα κεντρα. Αν το βαλεις μεσα σε αυτην την αποσταση εισαι μπαμ.

• Like 2
33 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Αυτος ειναι ο απολυτος τροπος για να υπολογισεις το σωστο υψος της τηλεόρασης, κατι που πραγματικα πολυ λιγοι το κανουν

Στο παλιο σπιτι την ειχα στα 3.5 μετρα αποσταση , στο καινουργιο ειναι στα 2.

Πραγματικα 4 χρονια τωρα δεν εχω κουραστει ειτε καθιστος ειτε ξαπλωμενος να δω TV. 

• Like 2
16 λεπτά πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

Στο παλιο σπιτι την ειχα στα 3.5 μετρα αποσταση , στο καινουργιο ειναι στα 2.

Πραγματικα 4 χρονια τωρα δεν εχω κουραστει ειτε καθιστος ειτε ξαπλωμενος να δω TV. 

Για το υψος του κεντρου μιλαμε. 

1 ώρα πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

https://www.skroutz.gr/s/21853231/Brateck-LPA63-466-Vasi-Tileorasis-Toichou-me-Vrachiona-eos-80-kai-40kg.html?product_id=88846616&sponsored=listing

Εχω αυτη για 65'' Philips.

-Θα πάρεις με βραχίονες για να μπορείς να την στρίβεις προς ολες τις κατευθύνσεις για καθαρότητα, συνδεσιμότητα κτλ. Μην φοβάσαι για sag οι συγκεκριμένες σφίγγουν. 

-Θα προσέξεις να καλύπτεις τα κιλά και τις σωστες διαστασεις VESA.

-Θα βάλλεις καλά βύσματα.

-Τσεκαρε αν υπαρχει καποιο εμποδιο στην πλατη της TV ωστε να κατσουν σωστα οι ορθιες λαμες της βασης. (πχ κυρτοτητα ή εγκοπη)

-Προσοχη κατα την τοποθετηση να βαλλεις σωστους αποστατες για να μην βγει καμια βίδα μεσα στο πανελ.

-Με αυτη καθετε περιπου στα 8 εκ απο τον τοιχο αν θυμαμαι καλα, αλλα στο μετραω το απογευμα αν θες. 

Πολύ ωραία, το απόγευμα θα τσεκάρω VESA διαστάσεις και οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να ενοχλήσει, βάρος η μία είναι ~25kg χωρίς τη βάση και η άλλη 11, οπότε με καλύπτουν απόλυτα, και παραγγέλνω

Καλά βύσματα όταν λες; Ούπα στον τοίχο;

33 minutes ago, fatalara said:

Για το υψος του κεντρου μιλαμε. 

Νομίζω κι εκείνος γι αυτό μιλά.

Λέει ότι σε ύψος ~1.10 δεν κουράζει, είτε είναι στα 3.5m απόσταση είτε είναι στα 2m απόσταση. 👍

• Like 3
5 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε:

Νομίζω κι εκείνος γι αυτό μιλά.

Λέει ότι σε ύψος ~1.10 δεν κουράζει, είτε είναι στα 3.5m απόσταση είτε είναι στα 2m απόσταση. 👍

Αυτο ακριβως.

@navaho7 ναι και κοίτα να πιάσουν..:P

• Like 1
1 ώρα πριν, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

Αυτο ακριβως.

@navaho7 ναι και κοίτα να πιάσουν..:P

ενα τιπ πανω σε αυτο ειναι: οταν διαλεγεις τι παχος τριπανι θα χρησιμοποιησεις, παντα διαλεγεις με βαση το ουπα και οχι την βιδα. το ουπα ειναι παντα πιο χοντρο απο την βιδα και πρεπει η τρυπα στον τοιχο να γινεται με βαση το ουπα

• Like 2