Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όλο και κάποια database χακαρεται και σκάνε μυνήματα αλλάξτε τα στοιχεία σας και τα γνωστά.

Τώρα τελευταία μου έκανε στο μέιλ μου ότι γίνονται προσπάθειες από άγνωστες συσκευές να μπούνε σε διάφορους παλιούς λογαριασμούς μου και έχει κουράσει πολύ αυτό το θέμα

Τσεκαρω το haveibeenpwned και μου δείχνει διάφορα μέρη με διαρροές..

Σε γενικές γραμμές μπήκα σε καποια βασικά αλλαξα κώδικους και έβαλα 2FA, αλλά σε τι άλλο πρέπει να κάνω για να ξεμοιασω με όλο αυτό

Επίσης μπορώ κάπου να δω ποιοι κωδικοί έχουν διαρρεύσει ώστε να μην βάλω πάλι ίδιους? Τα site που μπαίνω απλά βάζω mail και μου λένε σε ποια site έχει βρεθεί κενό ασφαλείας 

17 minutes ago, therock said:

Σε γενικές γραμμές μπήκα σε καποια βασικά αλλαξα κώδικους και έβαλα 2FA, αλλά σε τι άλλο πρέπει να κάνω για να ξεμοιασω με όλο αυτό

Επίσης μπορώ κάπου να δω ποιοι κωδικοί έχουν διαρρεύσει ώστε να μην βάλω πάλι ίδιους? Τα site που μπαίνω απλά βάζω mail και μου λένε σε ποια site έχει βρεθεί κενό ασφαλείας 

Βάζεις μοναδικούς κωδικούς, δεν τους επαναχρησιμοποιείς, βάζεις 2FA. Αν τους έχεις αποθηκευμένους σε λχ Chrome, μπορείς να κάνεις το Password Checkup μέσα από τον Password Manager.

1 ώρα πριν, το μέλος therock έγραψε:

άγνωστες συσκευές να μπούνε σε διάφορους παλιούς λογαριασμούς μου

Διάγραψέ τους.

(edited)
2 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε:

Βάζεις μοναδικούς κωδικούς, δεν τους επαναχρησιμοποιείς, βάζεις 2FA. Αν τους έχεις αποθηκευμένους σε λχ Chrome, μπορείς να κάνεις το Password Checkup μέσα από τον Password Manager.

Ναι αλλά αυτό δεν είναι βιώσιμο. Μόνο αν έχεις εγγραφή σε 10 site. Τώρα αν γράφεται σε εκατοντάδες σελίδες δε μπορείς να βάζεις διαφορετικούς κωδικούς και να σαι παντού με έναν password manager. Και καπάκια να πρπεει να έχεις και το κινητό διπλό για 2FA. Δε ξέρω έχει γίνει λίγο αφόρητο πλεον

Είναι σαν αυτό που λεμε κλειδώνεις αμπαρωνεις και ο κλέφτης πάλι μέσα είναι.

Πιο πολύ δύσκολο για εμάς γινεται στο να μπαίνουμε σε δικούς μας λογαριασμούς παρά για τους παρείσακτος 

Έγινε επεξεργασία από therock

Εγώ το αντιμετωπίζω ως εξής:

Έχω 2 tiers κωδικών. Τους πολύ σημαντικούς, (τράπεζες, email κλπ) που είναι διαφορετικοί αλλά πολύ λίγοι και τους θυμάμαι όλους και δεν τους αποθηκεύω ποτέ και πουθενά και τους γενικούς για λιγότερο σημαντικά site/eshop κλπ τους οποίους επίσης θυμάμαι απέξω γιατί είναι ο μισός ίδιος κωδικός για όλα και ένα κομμάτι έχει να κάνει με το εκάστοτε site.

Και στις δύο κατηγορίες έχω βέβαια 2fa. Για την ακρίβεια στα σημαντικά έχω mfa. Για να μη βασανίζομαι από τα 2fa/mfa, έχω ορίσει έμπιστες συσκευές τις 2-3 πιο συχνά χρησιμοποιούμενες κι έτσι την ψιλογλυτώνω από ταλαιπωρία. Τώρα αν παρά ταύτα μου χακέψουν κάποιο από τα δευτερεύοντα και εντοπίσουν και τη λογική του ψιλοΐδιου κωδικού για ένα σωρό ακόμα δευτερεύοντα και τα χακέψουν κι αυτά, θα παραμείνει (ελπίζω 🤪) ανεπηρέαστο το email μου και το τηλεφωνικό μου νούμερο για να τα ξανακάνω reset όλα ή στη χειρότερη θα χάσω τα δευτερεύοντα που είναι μικρότερη καταστροφή.