Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Όπως λέει και ο τίτλος ώρα για σύνθεση νέου πιτσι. Ο παλιός θα μείναι για γενικές χρήσεις στους δικούς μου αλλά εγώ πάω να φτιάξω πάλι 5ετίας υπολογιστή όπως κάνω πάντα. Βέβαια ο προηγούμενος έπιασε σχεδόν 10ετία αλλά λέμε τώρα. Δεν έχω ιδιαίτερο ταβάνι μιας και ξέρω πως θα χρειαστεί να ξοδέψω για να φτάσω εκεί που θέλω. Είναι για χρήση τα πάντα όλα με λίγο παραπάνω έμφαση gaming. Ιδού τι έχω διαλέξει μέχρι τώρα:

Case: Deepcool Morpheus ARGB Dual Chamber - Full Tower (Πήγαινε για το BeQuiet Shadow Base 800 αλλά η διαφορά είναι μικρή κ νομίζω είναι καλύτερο αυτό)

PSU: Seasonic VERTEX PX-1000 ATX 3.0 (αδιαπραγμάτευτη η μάρκα τροφοδοτικού όχι το μοντέλο)

Mobo: Gigabyte X870 Aorus Elite WIFI7 ICE

Memory: G.Skill Flare X5 DDR5 32GB RAM (εδώ στην αρχή σκεφτόμουν για 48 αλλά νομίζω η διαφορά δεν θα είναι αισθητή εκτός αν ασχολείται κάποιος με editing...άσε που κοίταγα κ για 64 αλλά ξεφύγαν οι τιμές κ πλέον νιώθεις σε πιάνουν κότσο)

CPU: AMD 9950X3D

Cooler: Arctic Liquid Freezer III Pro 420

GPU: Gainward GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 Phoenix V1 (εδώ σκέφτομαι για κάτι πιο φτηνό κ να περιμένω να βγεί η Super ή Ti 5080...θα δείξει)

Main HD: Samsung 9100 Pro SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 5.0

Seconday: Samsung 990 Pro SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 (μπορεί να βάλω κ κανα 2.5ρι γιατί χρειάζομαι χώρο για δουλειά)

Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP OLED HDR Monitor 32" 

Νομίζω αυτά είναι όλα. Τώρα περιφερειακά κτλ είναι στάνταρ οπότε τα αφήνω εκτός. Αναμένω απόψεις. Ευχαριστώ!

Ναι σε ολα εκτος απο το κουτι και την μητρικη.
Για κουτι δες το NV9/7 η κανενα Ο11 EVO XL. 
Για μητρικη θα πηγαινα προ asus 

Υποκειμενικο, αλλα εμενα μου αρεσουν της Φαντεκς τα κουτια (και οχι ΔΕΝ μου αρεσουν αυτα με πλεξι/τζαμι και μπροστα και πλαι... :hehe: 

πχ..

WWW.SKROUTZ.GR

29 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

Ναι σε ολα εκτος απο το κουτι και την μητρικη.
Για κουτι δες το NV9/7 η κανενα Ο11 EVO XL. 
Για μητρικη θα πηγαινα προ asus 

Αν σου πω ότι πήγαινα για Asus αλλά το γύρισα γιατί έχει καλύτερες κριτικές και λιγότερα bugs ειδικά στο αρχικό σετάρισμα (από eth/wifi να μην δουλεύουν μέχρι καθυστερήσεις σε boot (λόγω ram ακόμα κ μετά το 1ο boot) ) και για αυτό ήμουν μεταξύ Gig κ MSI (δεν έχω καλή εμπειρία με δαατην). Όσο για το κουτί, μ' άρεσε γιατί ειναι μεγαλούτσικο κ έχει καλό airflow με ανεμιστήρες παντού (πάνω, κάτω, μπρος πίσω κ πλάι). Αλλά κ αυτά που πρότεινες δεν είναι κακά αλλά κ πιο ακριβά κ δεν έχουν μπροστά θέση για fan.

22 λεπτά πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

Υποκειμενικο, αλλα εμενα μου αρεσουν της Φαντεκς τα κουτια (και οχι ΔΕΝ μου αρεσουν αυτα με πλεξι/τζαμι και μπροστα και πλαι... :hehe: 

πχ..

WWW.SKROUTZ.GR

Ωραίο κουτί. Αλλά δεν βλέπω μεγάλες διαφορές με αυτό που πρότεινα. Εκτός από διαθεσιμότητα που έχει αναμονή κατα τ' άλλα σχεδόν τα ίδια είναι. Βέβαια είναι κ το όνομα οπότε μπορεί πιο αξιόπιστο. 

8 λεπτά πριν, το μέλος raven_g20 έγραψε:

Αν σου πω ότι πήγαινα για Asus αλλά το γύρισα γιατί έχει καλύτερες κριτικές και λιγότερα bugs ειδικά στο αρχικό σετάρισμα (από eth/wifi να μην δουλεύουν μέχρι καθυστερήσεις σε boot (λόγω ram ακόμα κ μετά το 1ο boot) ) και για αυτό ήμουν μεταξύ Gig κ MSI (δεν έχω καλή εμπειρία με δαατην). Όσο για το κουτί, μ' άρεσε γιατί ειναι μεγαλούτσικο κ έχει καλό airflow με ανεμιστήρες παντού (πάνω, κάτω, μπρος πίσω κ πλάι). Αλλά κ αυτά που πρότεινες δεν είναι κακά αλλά κ πιο ακριβά κ δεν έχουν μπροστά θέση για fan.

Ωραίο κουτί. Αλλά δεν βλέπω μεγάλες διαφορές με αυτό που πρότεινα. Εκτός από διαθεσιμότητα που έχει αναμονή κατα τ' άλλα σχεδόν τα ίδια είναι. Βέβαια είναι κ το όνομα οπότε μπορεί πιο αξιόπιστο. 

Εχω το παλιο version του κουτιου (μοιαζει αρκετα ) και με σχεδον ιδια σπεκς (δες υπογραφη) οποτε και μπορω να στο προτεινω.

Και ναι, deepcool με phanteks, ποιοτικα εχουν διαφορα. Οχι οτι ειναι μαπα, αλλα σε ποιοτητα πλαστικων αλλα και απουσια καποιων ευκολιων ισως (ie tool-less σχεδον ολα

image.jpeg