serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 Καλησπέρα. Θα βοηθούσε πάρα πολύ αυτή τη στιγμή εάν ανέβαζε κάποιος τον κοινόχρηστο λογαριασμό ΔΕΗ (κάνοντας φυσικά απόκρυψη σχετικών στοιχείων) όπου στην πολυκατοικία υπάρχει αντλία θερμότητας. Σας ευχαριστώ!
slalom Ιανουάριος 13 #2 Ιανουάριος 13 1 ώρα πριν, το μέλος serpico75 έγραψε: όπου στην πολυκατοικία υπάρχει αντλία θερμότητας. Βαζει κανενας Α/Θ για πολυκατοικία??? Σωστα καταλαβα?
slalom Ιανουάριος 14 #5 Ιανουάριος 14 Υπαρχει, βλεπω στους καταλογους και ισχυ σε MW το θεμα ειναι τι ηλεκτρικη παροχη θελει χωρο κοινοχρηστα κοστος αγορας και αν καποιος μπιστολιασει και δεν πληρωνει? Γιατι δε βαζει ο καθενας το δικο του? και το βασικοτερο, γιατι δε βαζετε αεριο? (μονο σοβαρες απαντησεις)
sotiris 16 ώρες πριν #6 16 ώρες πριν On 14/1/2026 at 5:45 ΜΜ, το μέλος slalom έγραψε: Γιατι δε βαζει ο καθενας το δικο του? και το βασικοτερο, γιατι δε βαζετε αεριο? (μονο σοβαρες απαντησεις) Στη μία ναι μεν έχουμε αέριο αλλά το ανάβουμε 2 ώρες τη μέρα και το κόστος είναι εξωφρενικά υψηλό για τη μη θέρμανση που παρέχει, στην άλλη που πάλι έχουμε αέριο έχει να ανάψει 15 χρόνια γιατί λόγω κρίσης αποφασίσαμε να μην ανάβει και η εταιρία πήρε πίσω το μετρητή. Θεωρώ ότι αν υπάρχει μια εγκατάσταση με Φ/Β που παίζει π.χ. τις μεσημεριανές ώρες δωρεάν ίσως συμφέρει σε βάθος χρόνου. Αυτές οι αντλίες με 75 βαθμούς θερμοκρασία εξόδου λογικά μπορούν να αντικαταστήσουν τους συμβατικούς λέβητες, το θέμα φυσικά είναι ο σωστός υπολογισμός θερμίδων κλπ. Στην Ελβετία (που μένω) είναι non-stop εννοείται τόσο η θέρμανση όσο και η παροχή ζεστού νερού χρήσης, όπως και στη Δανία. Είνια έτσι τα πιο πολλά διαμερίσματα. Στην Αγγλία είχα ηλεκτρικά οπότε τα πλήρωνα εγώ, όταν ήμουν που ήταν πιο υπερδύναμη και είχε φτηνή πυρηνική είχε 5 λεπτά το νυχτερινό και 10 λεπτά το ημερήσιο, τώρα την άκουσαν κι εκεί
navaho7 13 ώρες πριν #7 13 ώρες πριν ΑΘ vs ΦΑ είναι ένα ζήτημα που το ψάχνω κι εγώ, αν και με το νέο εξοικονομώ τώρα νομίζω είναι υποχρεωτική η ΑΘ οπότε δεν ξέρω αν έχει σημασία να κάτσω να το ψάξω.
slalom 3 ώρες πριν #8 3 ώρες πριν (edited) Το εψαξαν αλλοι για σενα Θέρμανση: Ποια τεχνολογία συμφέρει περισσότερο φέτος - Πλήρης σύγκριση κόστους για φυσικό αέριο, πετρέλαιο & αντλίες θερμότητας • B2Green NEWS.B2GREEN.GR Τον φετινό χειμώνα η συζήτηση για το κόστος θέρμανσης επανέρχεται με μεγαλύτερη ένταση, καθώς οι τιμές των καυσίμων εμφανίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές και δεν εχουν συμπεριλαβει την παραγωγη ΖΝΧ 10 ώρες πριν, το μέλος navaho7 έγραψε: υποχρεωτική η ΑΘ οπότε δεν ξέρω αν έχει σημασία να κάτσω να το ψάξω Ειναι πιο φτηνη η εγκατασταση επιτοιχου λεβητα, απο την αγορα Α/Θ ακομη και με την επιδοτηση Εγω αν και δουλευω σε εταιρεια με κλιματισμο έβαλα αεριο ασε που παιρνει ο αλλος και λεει εχω 250 μ2 σπιτι και πρεπει να του δωσεις 2 αντλίες, αντε γεια, ενα λεβητακι το σηκωνει και απο αλλου, TOTEE-20701-1 σελ. 13 Έγινε επεξεργασία 3 ώρες πριν από slalom
Recommended Posts