Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ανοίγω αυτό το θέμα στα gadgets, μιας και έχει ένα μόνιμο ενδιαφέρον.

Πιο παλιά σκεφτόμουν να φτιάξω ένα μικρό φωτοβολταϊκό παρκάκι (τύπου 10KWh) και να το κάνω απόσβεση με bitcoin mining.

Επειδή προφανώς θα πρέπει να καλύπτεται κόστος αγοράς / κόστος ηλεκτρικού, το mining δεν θα σε κάνει πλούσιο (γιατί θα ξοδεύεις τα μπιτκόνια), αλλά θα σε κάνει sustainable. 

Τώρα έχω κάνει την εξής σκέψη: μετακομίζω σε 2 μήνες σε ένα σπίτι τύπου σοφίτας το οποίο ζεσταίνεται με convector στα οποία πληρώνω εγώ το ρεύμα. Πρέπει να έχει 2 των 2 kwh. Σκεφτόμουν να πάρω πολλά μικρά asic υδρόψυκτα (των 200 watt - π.χ. 5 τέτοια με 200 ευρώ το ένα πες 1 χιλιάρικο) και να τα έχω 24/7 για ζέστη (που θεωρώ ότι θα είναι οι μόνιμες ανάγκες του σπιτιού) και να συμπληρώνω όταν χρειάζομαι από τα υπάρχοντα κονβέκτορ. Φυσικά θα μπορούσα να σκεφτώ να βάλω κάποιο μικρό πανελάκι αλλά αυτό είναι σχετικά αδιάφορο σε αυτές τις καταναλώσεις.

Έχετε δοκιμάσει τίποτα από τα καινούρια παπατζιλίκια? Δεν πάω σε λύσεις θερμοσίφωνα τύπου antminer, θέλω πολλά μικρά και ήσυχα (υδρόψυκτα) ώστε να μπορώ να έχω redundancy.

• Like 1

Είναι viable. Το σκέφτομαι αντι για air condition και θερμοπομπούς αλλά δεν το έχω υλοποιήσει ακόμα γιατί σκέφτομαι μήπως φτιάξω κάτι κεντρικο και να στέλνω τη ζέστη στα δωμάτια. 

Για έτοιμο, υπάρχουν συστήματα τύπου avalon mini 3 που είναι σαν αερόθερμα, plug and play. Υδρόψυκτο δε θα έπαιρνα κάτι που θα τρέχει 24/7.

35 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Είναι viable. Το σκέφτομαι αντι για air condition και θερμοπομπούς αλλά δεν το έχω υλοποιήσει ακόμα γιατί σκέφτομαι μήπως φτιάξω κάτι κεντρικο και να στέλνω τη ζέστη στα δωμάτια. 

Για έτοιμο, υπάρχουν συστήματα τύπου avalon mini 3 που είναι σαν αερόθερμα, plug and play. Υδρόψυκτο δε θα έπαιρνα κάτι που θα τρέχει 24/7.

Αυτά τα Avalon Mini νομίζω είδα. Είναι προσιτά, δεν καίνε πολύ ανά μονάδα οπότε μπορεί να παίζει 24/7. 

Το αερόθερμο το φοβάμαι σαν θόρυβο, ενώ το υδρόψυκτο θα είναι σίγουρα πιο αθόρυβο.

Λογικά θα πάρω 1+1 να τα δοκιμάσω και βλέποντας και κάνοντας!

Αυτά πόσο δίκτυο τραβάνε? Χρειάζονται 24/7 internet? Θέλουν στην αρχή να κατεβάσουν όλα τα transactions τύπου 20+ GB?

18 minutes ago, sotiris said:

Αυτά πόσο δίκτυο τραβάνε? Χρειάζονται 24/7 internet? Θέλουν στην αρχή να κατεβάσουν όλα τα transactions τύπου 20+ GB?

δικτυο 24/7 αλλά δεν έχουν traffic ανα μονάδα. Κάτι επιπέδου KB/s οπότε θα έλεγα κανένα 1GB/μήνα περίπου το πολύ.

Ολα τα transactions δε χρειάζεται να κετεβουν γιατί είσαι συνδεδεμένος σε pool που τα έχει κανονισμένα αυτά.

4 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

δικτυο 24/7 αλλά δεν έχουν traffic ανα μονάδα. Κάτι επιπέδου KB/s οπότε θα έλεγα κανένα 1GB/μήνα περίπου το πολύ.

Ολα τα transactions δε χρειάζεται να κετεβουν γιατί είσαι συνδεδεμένος σε pool που τα έχει κανονισμένα αυτά.

Αν δεν είμαι σε pool είναι απλά τύπου lucky miner? 

27 minutes ago, sotiris said:

Αν δεν είμαι σε pool είναι απλά τύπου lucky miner? 

Εκεί πρέπει να συνδεθείς εσύ σε node.

Aλλά δεν θα βγάζεις τίποτα παρα μόνο αν σου κάτσει block όπου θα πάρεις ~3btc.

Πρέπει να είσαι εξαιρετικά τυχερός. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχει κάτσει τέτοιο λαχείο σε σολο miners αλλά δεν είναι καθόλου ο κανόνας. Για τον σκοπό του να αντισταθμίζεις το κόστος της ενέργειας, δεν κάνει.