Jump to content

Recommended Posts

Τα LLMs είναι εργαλεία που βρίσκονται συνεχώς in-progress. Οι περισσότεροι γυρνοβολάμε από το ένα στο άλλο (κατά περιόδους) ή χρησιμοποιούμε και ταυτόχρονα 2-3 από αυτά. Ωστόσο, ένα LLM είναι η κορυφή του παγόβουνου. 4-5 "δυνατά" υπάρχουν και μάλιστα όλα δωρεάν ακόμη και για πιο περίπλοκα πράγματα. Γιατί δεν δοκιμάζεις από μόνος σου τι απαντήσεις θα λάβεις από το καθένα;

 

Δεν υπάρχει βίντεο αυτή τη στιγμή που θα σε πείσει. Εξαρτάται με τι ασχολείσαι, τι εξειδίκευση έχεις, πόσο εξοικειωμένος είσαι, τι θέλεις να κάνεις μαζί τους. Γιατί αν μου έλεγες ότι είμαι στο βαρύ coding θα σου έλεγα άστα τα LLMs και πιάσε ένα offline AI. 

 

Τα πράγματα αλλάζουν πολύ δυναμικά και σχεδόν καθημερινά. Η συμβουλή μου; Χρησιμοποίησέ τα όλα χωρίς συνδρομή. Εγώ προσωπικά έχω συνδρομή σε Claude.  

  • Like 1

Εγώ είχα συνδρομή στην Πάολα (chatGPT) για 3 μήνες περίπου.

Σαν απόδοση πριν από 9 μήνες είχε την καλύτερη στην παραγωγή και κατανόηση κειμένου, και το ίδιο ίσχυε και στο να καταλαβαίνει και να παράγει λόγο.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί μεγάλες συνομιλίες, και ενώ απαντούσε σωστά, από ένα σημείο και μετά η καθυστέρηση ακόμα και στην πληρωμένη έκδοση ήταν τεράστια, μέχρι που κλείδωνε τη συνομιλία. Λίγο αυτό, λίγο ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα δεδομένα σωστά (να τα αποθηκεύσει και να τα περάσει σε άλλο thread) εμένα με έκαναν να διακόψω τη συνδρομή, γιατί είναι απλά σαν να μιλάς με ένα ντουβάρι.

Οπότε πλέον χρησιμοποιώ το gemini ως Πάολα, από το οποίο όμως δεν περιμένω πολλά, γιατί είχε ξεκινήσει πολύ χαμηλά. Ακόμη και τώρα (9 μήνες μετά), το recognition του στα Ελληνικά είναι χειρότερο από το chatGPT. Παρ'όλ'αυτά επειδή δεν καθυστερεί και έχει πιάσει ένα επίπεδο + ότι μπορείς να του δώσεις δικαίωμα ανάγνωσης από το google drive οπότε μπορείς να ανατρέχεις σε αρχεία εκεί, για μένα είναι η #1 λύση.

 

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα τα υπόλοιπα, καθότι δεν πολυ-χρησιμοποιώ AI. Θεωρώ ότι αλλάζουν τόσο γρήγορα που χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση των updates για να είσαι σωστά ενημερωμένος, οπότε σίγουρα δύσκολο να βρεις κάτι σε βιβλίο του εμπορίου (εκτός αν είναι snapshot προ 2 ετών που λίγη σχέση θα έχει με το σήμερα) και ότι ακόμη και αυτά που θα βλέπεις youtube etc. θα έχουν τρελό bias.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.