Jump to content

Recommended Posts

Άσχετο με το θέμα του τροφοδοτικού αλλά 

Spoiler

ήδη μπήκε. Αυτό που έκανε με τους arrow lake refresh σε επιδόσεις, απόδοση και τιμή δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Το γεγονός ότι δεν το έκανε από την καλή της την καρδιά, αλλά από ανάγκη, δεν αναιρεί το αποτέλεσμα.

• Agree 1
(edited)
3 ώρες πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

Άσχετο με το θέμα του τροφοδοτικού αλλά 

Hide contents

ήδη μπήκε. Αυτό που έκανε με τους arrow lake refresh σε επιδόσεις, απόδοση και τιμή δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Το γεγονός ότι δεν το έκανε από την καλή της την καρδιά, αλλά από ανάγκη, δεν αναιρεί το αποτέλεσμα.

Που ακριβως μπηκε? Εγω εδω βλεπω 50 fps μεσο ορο πισω. 

Έγινε επεξεργασία από fatalara
  • Haha 1
11 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Που ακριβως μπηκε? Εγω εδω βλεπω 50 fps μεσο ορο πισω. 

100 ίσως... :)  Βασικά το ερώτημα δεν είναι αν μπήκε η ιντελ στο παιχνίδι, αλλά ποιό νόημα έχει για αγορά σήμερα οποιοσδήποτε amd επεξεργαστής πέραν των X3D. Και οι Χ3D πάλι με τις σωρευτικές προϋποθεσεις ότι μιλάμε για rtx 5090 + 1080p + Competitive. Στα σοβαρά τώρα. Αυτά που κάνουν οι 250k plus και 270k plus δεν έχουν ξαναγίνει τα τελευταία 30 χρόνια.

Spoiler

image.thumb.png.37d873cae5344af2ef79abde46b15752.png

6 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

100 ίσως... :)  Βασικά το ερώτημα δεν είναι αν μπήκε η ιντελ στο παιχνίδι, αλλά ποιό νόημα έχει για αγορά σήμερα οποιοσδήποτε amd επεξεργαστής πέραν των X3D. Και οι Χ3D πάλι με τις σωρευτικές προϋποθεσεις ότι μιλάμε για rtx 5090 + 1080p + Competitive. Στα σοβαρά τώρα. Αυτά που κάνουν οι 250k plus και 270k plus δεν έχουν ξαναγίνει τα τελευταία 30 χρόνια.

Reveal hidden contents

image.thumb.png.37d873cae5344af2ef79abde46b15752.png

Αν θελεις αποκλειστικα και μονο gaming ο 7800X3d ειναι μια πιο λογικη επιλογη

Αλλα αν θελεις εναν overall καλυτερο επεξεργαστη και καλυτερη πλατφορμα (νεκρη ωστοσο) ο 270Κ πλας ειναι η καλυτερη επιλογη

9800X3d δεν αναφερω καθολου γιατι καιγονται για πλακα και το θεωρω απαραδεκτο που δεν εχουν βρει ακομα τον λογο

Ακόμα και αποκλειστικά gaming να θέλεις πώς είναι καθαρά καλύτερη επιλογή με 3% διαφορά και αυτό με 5090; Μου φαίνεται ότι υπάρχει απλά μια αδράνεια με τη φυσική έννοια του όρου και μερικές φορές παρασυρομαστε απ' ο,τι συνηθίσαμε. 

Όσο για τις νεκρές πλατφόρμες και την αναβαθμισιμοτητα η λογική ότι πετάω τρία χρόνια μετά πάνω έναν επεξεργαστή και έκανα φτηνή αναβάθμιση είναι λίγο απλοϊκή. Τεσπα αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. 

2 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

Ακόμα και αποκλειστικά gaming να θέλεις πώς είναι καθαρά καλύτερη επιλογή με 3% διαφορά και αυτό με 5090; Μου φαίνεται ότι υπάρχει απλά μια αδράνεια με τη φυσική έννοια του όρου και μερικές φορές παρασυρομαστε απ' ο,τι συνηθίσαμε. 

To 3% δεν μου λεει κατι. Δες ποσο κοστιζει ο 7800X3D και μια Β850 μητρικη. Γιαυτο ειναι πιο λογικη επιλογη

5 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

Όσο για τις νεκρές πλατφόρμες και την αναβαθμισιμοτητα η λογική ότι πετάω τρία χρόνια μετά πάνω έναν επεξεργαστή και έκανα φτηνή αναβάθμιση είναι λίγο απλοϊκή. Τεσπα αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. 

Καθολου απλοικη! Ειναι ενα μεγαλο +
Το 22 εστησα το pc της υπογραφης μου. το γεγονος οτι ανα πασα ωρα και στιγμη πεταω πανω εναν X3D και ειμαι οκ για πολλα χρονια απο θεμα gaming ειναι μεγαλη υποθεση

Αν ηταν να στησω σημερα pc απο το μηδεν θα πηγαινα σε 270Κ πλας

Παιδια τι λετε? Ποιο 3%? Οι διαφορες στα fps ειναι απο 30-70+ με 80 ευρω διαφορα στην τιμη. Παει το μπουκαλι αερα. 

Που εχει 3% για δειξε μας? Στο 4κ? 

27 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

9800X3d δεν αναφερω καθολου γιατι καιγονται για πλακα και το θεωρω απαραδεκτο που δεν εχουν βρει ακομα τον λογο

Λαθος τοποθετηση και στραβα pins και ovevoltage απο τις μητρικες. Τι ακριβως ειναι αυτο που δεν εχει βρεθει?  Υποψην μιλαμε για failure rate 0.8% 

24 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

Καθολου μεγαλη. Ειναι τοσο απλη οσο εγραψες. Με τις μητρικες πλεον να ειναι τοσο overengineered το μονο που χρειαζεσαι ειναι αυτα ακριβως. Να βαλεις πανω τον καινουργιο.

Δεν υπαρχει καμια intel στιγμης, εκτος και ειστε 10 χρονια πισω.

8 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Παιδια τι λετε? Ποιο 3%? Οι διαφορες στα fps ειναι απο 30-70+ με 80 ευρω διαφορα στην τιμη. Παει το μπουκαλι αερα. 

Που εχει 3% για δειξε μας? Στο 4κ? 

σε 1080/1440 ειναι ενα 3% η διαφορα. μιλαμε για overall οχι σε συγκεκριμενα παιχνιδια

• Haha 1
34 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

To 3% δεν μου λεει κατι. Δες ποσο κοστιζει ο 7800X3D και μια Β850 μητρικη. Γιαυτο ειναι πιο λογικη επιλογη

Καθολου απλοικη! Ειναι ενα μεγαλο +
Το 22 εστησα το pc της υπογραφης μου. το γεγονος οτι ανα πασα ωρα και στιγμη πεταω πανω εναν X3D και ειμαι οκ για πολλα χρονια απο θεμα gaming ειναι μεγαλη υποθεση

Αν ηταν να στησω σημερα pc απο το μηδεν θα πηγαινα σε 270Κ πλας

Όσο και ο 270k κοστίζει. Βλέπω κάτι λάθος; Επίσης μιλάω για αυτόν που στήνει σήμερα, δεν λέω ότι ξαφνικά όλοι οι υφιστάμενοι έγιναν άχρηστοι, προς Θεού. Νομίζω το διευκρίνισα παραπάνω. 

Αλλά ας επεκταθω αφού σηκώνει: το γεγονός ότι η ιντελ μας κορόιδευε με τις αλλαγές σόκετ κυρίως τα περασμένα χρόνια αλλά και σήμερα δεν σημαίνει ότι αυτό στερούνταν εντελώς λογικής βάσης. Απλά το παραχεζε. Την λογική του πετάω πάνω καινουριο cpu και είμαι οκ την λέω απλοϊκή γιατί παραβλέπει πολλές παραμέτρους τις αναβαθμίσης πέρα από τον ίδιο τον cpu (πχ μνήμες, pci e, lanes κτλ κτλ)

17 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Που εχει 3% για δειξε μας? 

Δεν υπαρχει καμια intel στιγμης, εκτος και ειστε 10 χρονια πισω.

Έβαλα παραπάνω μετρήσεις 

• Like 1
6 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

σε 1080/1440 ειναι ενα 3% η διαφορα. μιλαμε για overall οχι σε συγκεκριμενα παιχνιδια

GAMERSNEXUS.NET

CPUs Not a Waste of Sand: Ultra 7 270K Plus CPU Review & Benchmarks March 30, 2026 Last Updated: 2026-03-30 We...

Στα μονα που ειχε τετοια διαφορα ηταν 2 παιχνιδια. Μετα εχει φαπα.

• Haha 1
2 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:
GAMERSNEXUS.NET

CPUs Not a Waste of Sand: Ultra 7 270K Plus CPU Review & Benchmarks March 30, 2026 Last Updated: 2026-03-30 We...

Στα μονα που ειχε τετοια διαφορα ηταν 2 παιχνιδια. Μετα εχει φαπα.

1080 medium; 🥹 Νταξει, δεν παραπονιέμαι τα έκανε και η intel αυτά με τον 7700k. 

Στο δια ταύτα. Ναι, υπάρχει διαφορά με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για 5090 και είναι από 6 έως 10% ανάλογα την ανάλυση συγκρίνοντας με τον κορυφαίο x3d. Αλλά αν αυτό είναι φαπα οι διαφορές στο productivity είναι ανασκολοπισμος...

• Like 1

Έβαλα παραπάνω μετρήσεις

Για πηγαινε λιγο κατω στις κανονικες πετρησεις να δεις φαπα που πεφτει. 

• Haha 1
6 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

Όσο και ο 270k κοστίζει. Βλέπω κάτι λάθος; Επίσης μιλάω για αυτόν που στήνει σήμερα, δεν λέω ότι ξαφνικά όλοι οι υφιστάμενοι έγιναν άχρηστοι, προς Θεού. Νομίζω το διευκρίνισα παραπάνω. 

ναι καλα λες. εγω ειδα λαθος 20ε πιο φθηνος ειναι ο amd. βεβαια αν υπολογισμουμε οτι στην intel πρεπει να πας σε Z ενω με amd με μια καλη Β εχεις τα παντα ολα, γλυτωνεις και απο εκει αρκετα....οποτε ειναι το κοστος ολης της πλατφορμας. συν οτι στον amd εχεις την αναβαθμησιμοτητα ειδικα αν κανεις εξυπνη αγορα μητρικης

8 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

Την λογική του πετάω πάνω καινουριο cpu και είμαι οκ την λέω απλοϊκή γιατί παραβλέπει πολλές παραμέτρους τις αναβαθμίσης πέρα από τον ίδιο τον cpu (πχ μνήμες, pci e, lanes κτλ κτλ)

υποτιθεται οτι θα κινηθεις εξυπνα. δεν θα παρεις την πρωτη μητρικη που θα βρεις μπροστα σου

@fatalara απλα γελαω

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

• Like 1
1 λεπτό πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

1080 medium; 🥹 Νταξει, δεν παραπονιέμαι τα έκανε και η intel αυτά με τον 7700k. 

Στο δια ταύτα. Ναι, υπάρχει διαφορά με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για 5090 και είναι από 6 έως 10% ανάλογα την ανάλυση συγκρίνοντας με τον κορυφαίο x3d. Αλλά αν αυτό είναι φαπα οι διαφορές στο productivity είναι ανασκολοπισμος...

Ξερεις απο review και πως γινονται? Το cpu εκει το βλεπεις. Οπως το εβλεπες με την intel το βλεπεις και με την AMD.

Το 5090 σημαινει headroom. 

• Like 1
1 λεπτό πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

ναι καλα λες. εγω ειδα λαθος 20ε πιο φθηνος ειναι ο amd. βεβαια αν υπολογισμουμε οτι στην intel πρεπει να πας σε Z ενω με amd με μια καλη Β εχεις τα παντα ολα, γλυτωνεις και απο εκει αρκετα....οποτε ειναι το κοστος ολης της πλατφορμας

170 ευρώ πήρα μητρική με z890 και δεν βλέπω να λείπει κάτι. 

(edited)
4 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

απλα γελαω

Μπραβο. Εβαλες την ελαχιστη αποσταση που βρηκες. Βαλε τωρα και τα υπολοιπα που τρωει κατι 50 -70αρια στην μαπα. Και Βαλε απο ολα τα review οχι μονο εκει. 

Δεν υπαρχει καμια intel. Τελεια και παυλα. Συζηταμε παλι απο τα επομενα τσιπ.

Έγινε επεξεργασία από fatalara
  • Haha 1
2 λεπτά πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Ξερεις απο review και πως γινονται? Το cpu εκει το βλεπεις. Οπως το εβλεπες με την intel το βλεπεις και με την AMD.

Το 5090 σημαινει headroom. 

έτσι είναι αλλά για να δεις την ίδια διαφορά και στο σπίτι σου πρέπει να τρέξεις το ίδιο σενάριο με 5090. Αν εσύ παιξεις με 4070 σε ultra και 1440p δεν θα δεις τίποτα. Αυτό λέω. 

1 λεπτό πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

Μπραβο. Εβαλες την ελαχιστη αποσταση που βρηκες. Βαλε τωρα και τα υπολοιπα που τρωει κατι 50 -70αρια στην μαπα. Και Βαλε απο ολα τα review οχι μονο εκει. 

Δεν υπαρχει καμια intel. Τελεια και παυλα. Συζηταμε παλι απο τα επομενα τσιπ.

Μου επιτρέπεις χωρίς να σε προσβάλλω να προσπαθήσω να σε ψυχογραφησω;

4 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

170 ευρώ πήρα μητρική με z890 και δεν βλέπω να λείπει κάτι. 

wifi + audio optical

Audio optical, ναι, εμενα δεν μου χρειάζεται, αλλα ειναι έλλειψη. Tο wifi ποτέ δεν το κατάλαβα, πώς γίνεται κάποιος που παίζει σοβαρά ή δουλεύει σοβαρά να συνδέεται με wifi; Σε κάθε περίπτωση έχει την υποδοχή και υπάρχει και έκδοση του ίδιου μοντέλου με 20 ευρώ παραπάνω που έχει wifi. 

Audio optical, ναι, εμενα δεν μου χρειάζεται, αλλα ειναι έλλειψη. Tο wifi ποτέ δεν το κατάλαβα, πώς γίνεται κάποιος που παίζει σοβαρά ή δουλεύει σοβαρά να συνδέεται με wifi; Σε κάθε περίπτωση έχει την υποδοχή και υπάρχει και έκδοση του ίδιου μοντέλου με 20 ευρώ παραπάνω που έχει wifi. 

wifi - ουτε εγω το χρησιμοποιω εννοειται οτι ειμαι με κλαωδιο. αλλα το θελω για backup. το εχω χρειαστει 2-3 φορες που ειχα προβλημα και εκανα thethering με το κινητο
οπτικη - ουτε εγω την χρησιμοποιω αλλα ποτε δεν ξερεις 

οπως και να εχει το point μου ειναι οτι παιρνεις κατα πολυ ανωτερη μητρικη σε amd b850 με τα ιδια λεφτα
κατα τα αλλα ειμαστε στην ιδια βαρκα

• Like 1