Jump to content


Προβλημα artifact σε καινουρια X850 XT PE


Helly

Recommended Posts

Λοιπον εχουμε και λεμε απο την Παρασκευη ειμαι "ευτυχης"(καταλαβενεται την ειρωνια) κατοχος μιας καινουριας HIS x850XT PE VIVO AGP(default clocks 540/587) αγορασμενη απο γνωστο Αγγλικο μαγαζι(προσφατα ενημερωθηκα οτι εχει RMA απο οverclockers.co.uk)

To προβλημα παρουσιαζεται συχνα στο test 2 (Νature η οπως λεγεται αλλιως) του 3DMark2005 και ειναι στιγμιαια εγχρωμα artifacts σκακιερας πανω στα textures.Επισης υπαρχει μερικη εμφανιση στο τεστ3 του ιδιου 3DMark και στο παιχνιδι Battlefield 2 Demo.Tελος παρατηρησα αμελητρεα εμφανιση και στο Farcry v1.3 (πολυ σπανια ομως και στιγμιαια ωστε αν δε ηξερα το προβλημα δε θα την παρατηρουσα καν.To ιδιο προβλημα παρουσιαζεται και με τους drivers 5.3 5.5 catalyst εκτος απο 5.6 που εχω τωρα.

Και τωρα ξεκιναει το παραξενο της υποθεσης.Εχω δοκιμασει για πολλες ώρες games οπως Everquest2,Lineage2,Doom3,HalfLife2,Chronicles of Riddick,Quake3,Starwars Republic Commando,UT2004,CounterStrike:Source.(Αυτα ειναι αρκετα αλλα καλυπτουν πιστευω καθε καινουρια engine)Δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα η εμφανιση artifact!!!To ιδιο και σε παρα πολλα Loops 3D mark 2003 και 2001.Οι δοκιμες εχουν γινει σε αναλυση 1024*768 με οσο το δυνατον περισσοτερα φιλτρα.(4 η 6x AA και 8AF)

Επομενως αν προκειται για προβλημα και εμφανιζεται ειδικα στις 2 αυτες συγκεκριμενες περιπτωσεις (ΒF2Demo,3Dmark2k5)το τοποθετω σε συγκεκριμενη λειτουργια επιταχυνσης η ποιοτητας απεικονισης που χρησιμοποιουν τα συγκεκριμενα 2 αυτα.Παρακατω παραθετω και μερικα sshot απο Image quality του 3d Mark 2k5 οπου φαινεται καθαρα η παραμορφωση.Εστειλα κιολας μηνυμα στο μαγαζι αγορας και στην HIS μεσω του αναλυτικου support form που διαθετει.

To συστημα ψυξης λειτουργει μια χαρα και η καρτα μαλιστα overclokarei κιολας μεσω Ati tool σε αυτο σε 567/ 595 Αrtifact free συμφωνα με αυτο(ειρωνια :blink: ).

Δοκιμασα και χαμηλωνοντας overclock η αυξανωντας Vagp μηπως και στρωσει αλλα τζιφος

Περιμενω οποιαδηποτε επισημανση σας γιατι ειμαι πραγματικα παραξενεμενος με την ειδικοτητα του προβληματος και την παρουσια ανεξαρτητως επιλογης driver:blink:

post-163-1416072016,8852_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ένα driver cleaner απο Omega και εν συνεχεία εγκατάσταση των drivers θα ήταν καλό. Βεβαιώσου επίσης οτι το rail του psu που δίνεις molex δεν είναι φορτομένο με τπτ δίσκους. Γενικά τσέκαρε και μία με πολύμετρο και τις τάσεις υπο φορτίο 3d. Εάν δεν φτιάξει με τπτ απ όλα αυτά τότε μάλλον RMA. Μοιάζει με χαλασμένο shader γι αυτό και το atitool δεν σου βγάζει artifact.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα έχεις κάνει όλες τις συνδέσεις όπως έπρεπε (ίσως ακούγεται λίγο χαζό αλλά καλύτερα να μην απορρίπτουμε τίποτα ακόμα)? Έχεις δοκιμάσει να τρέξεις τα ίδια παιχνίδια χωρίς overclocking?

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβανω η καρτα τρεχει Default me ATI CATALYST 5.6 Control Center εκδοση.Εχει κατω απο 40 oC ιdle και με 100% τις ανεμιστηρες παντα κατω απο 60 οC σε full load.Eπανεγκατασταση ψυκτρας κλπ την θεωρω πολυχρονη λογω του ογκου της IceQ2 και ανευ σοβαρης σημασιας βελτιωσης του προβληματος.

Το προβλημα εμφανιζεται μονο στο Battlefield 2 demo και στα test 2,3 του 3d mark2k5 κυριως.

Στην τροφοδοσια με προβληματιζει οτι διπλα απ το κλασικο 4πινο molex υπαρχει και αλλο ενα 4 πινο που μοιαζει με εξοδο ηχου και οχι τροφοδοσιας το οποιο παραθετω και εικονα(το οποιο ειναι για εξοδο συμπληρωματικου video απ οτι καταλαβα αν και δε αναφερει τιποτα κλασικα το αθλιο manual).Στην 12 αρα εχω 12.00 volt σε full load πολυμετρημενα.Το rail που παει στην καρτα ειναι απ τα 2 αυτονομα του powerstream με μαγνητικη θωρακηση και εξομαλυνση με πυκνωτες(...λεμε τωρα).Εξαλλου το OCZ δε χωραει περιθωρια αμφισβητησης με 33 Α στη 12 αρα σε συναρτηση με την υπαρχξη αυτη τη στιγμη μολις ενος δισκου και 1 DVDRW στο συστημα.Μολαταυτα σε αλλο pc που δοκιμασα με μαπα τροφοδοσια μολις 11.65V σε load το φαινομενο των συγκεκριμενων artifact ηταν αρκετα ποιο εντονο και επεκτεινονταν και στο 1ο test του 3dmark.

Eκει που καταληγω ειναι οτι η ειναι προβλημα τροφοδοσιας πανω στην καρτα,η bios της, η ποιο τραβηγμενο λογω την φυσης των artifact καποια προβληματικης μνημης.Πυρηνα η shader το θεωρω πολυ τραβηγμενο λογω οτι ολο και απο καποιο απ τα "βαρεια" games θα ειχε προβλημα.

Απλα σκεφτομαι να την καθυστερησω αφενος μεν γιατι περιμενω απαντηση απο HIS που καυχιετε για το Support της και αφετερου γιατι δε γουσταρω να περιμενω κανα μηνα τιποτα και να χρεωθω κανενα 100αρι ε για μια απλη αλλαγη bios η ποιο τραγικα για μια εγκατασταση νεου driver(οι Χ850 ΑGP υποστηριχθηκαν επισημως απο 5,4 catalyst) την στιγμη που ακομη και το doom3 σε 1280*1024 με Ultra και 4χΑΑ 8χΑF παιζει αλανθαστα μαζι με ολα τα αλλα βαρια games.

http://www.guru3d.com/article/Videocards/212/5/

http://www.guru3d.com/article/Videocards/212/6/<-- εδω ειναi photo της τροφοδοσιας και της καρτας

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον ειναι λιγο "χτυπημενη"

στειλτη πισω

Απο αλλο μαγαζι δεν μπορουσες να αγορασεις??

Λιγο αργα την αγορασες τωρα και παω στοιχημα οτι θα κοστισε μια μικρη περιουσια...

Ερχεται συντομος το Geforce 7800 και το φθινοπωρο το Χ900 τι βιαστηκες να αγορασεις "οτι καλυτερο που υπαρχει εδω και τωρα" δεν μπορω να καταλαβω??

Μολις βγει το Χ900 σε κανενα 2 μηνακια θα ξαναλλαξεις καρτα ???

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Vasot

Μαλλον ειναι λιγο "χτυπημενη"

στειλτη πισω

Απο αλλο μαγαζι δεν μπορουσες να αγορασεις??

Ειναι AGP.

Oτι καινουριο βγει τουλαχιστον απο Nvidia θα ειναι PCI-X

Αν τηυ καθυστερησω για μια βδομαδα ισως παρω και 7800 αλλα σου πα δε θα χω μητρικη να την βαλω ασε που δε γουσταρω να σκασω αλλα 150+ ε...ναι την πηρα 450e την στιγμη που εδω ειχε μολις 600ε.Αυτα εν ολιγοισ και thnx για την ειρωνια πιστευω να σε καλυψα. . . :flower:

Λιγο αργα την αγορασες τωρα και παω στοιχημα οτι θα κοστισε μια μικρη περιουσια...

Ερχεται συντομος το Geforce 7800 και το φθινοπωρο το Χ900 τι βιαστηκες να αγορασεις "οτι καλυτερο που υπαρχει εδω και τωρα" δεν μπορω να καταλαβω??

Μολις βγει το Χ900 σε κανενα 2 μηνακια θα ξαναλλαξεις καρτα ???

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που μου κάνει εντύπωση στο θέμα κατανάλωσης που λέγαμε είναι ότι ,σύμφωνα με το xbtlabs που έχει κάποιο σχετικό τεστ, η χ800 στα κλοκς της χ850χτ πε έχει 67 βατ φουλ λοαντ ενω η 9800 ,52(oced),όμως ανέβασα και την cpu στα 2620 με ταση στο τερμα (+10%) και την καρτα στα 415/360 (για να καλυψω την διαφορα των βατς) και παλι οι γραμμες 12/5 ηταν ακλονητες (μιλαω για την "μαπα" τροφοδοσία που αναφέρθηκε πιο πάνω :p , το chieftek 340βαττ) οπότε τα 15 αυτά βαττ δε μπορώ να καταλάβω πως το γονάτησαν έτσι το τροφοδοτικό -εκτός αν στην 9800 παιρνει ολη σχεδον την ισχύ απο το agp (aka 3.3) ενώ στην χ850 απο την 12αρα μονο- .( το υπολοιπο συστημα ηταν με 1giga ram, 3 δισκους-1 ραπτορ- , 2 optical drives , 4 pci καρτες (αν πουμε οι εχουν καποια κατανάλωση..) και 3 ανεμιστηρες 8αρηδες)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.