Jump to content



υψηλες θερμοκρασίες με xp90c


Tha GlobeRotter

Recommended Posts

Γεια σας, ειχα κανει και ενα thread πριν λιγο καιρο σχετικα με τι ανεμιστηρι θα προτινατε για μια xp90c και μεχρι να το αγοράσω εχω ωαλει προσορινα ενα 8αρι aerocool αλλα οι θερμοκρασιες χωρις καθολου oc ειναι υπερβολικα ψηλες... ξεκιναει απο 50 βαθμουσ και φτανει μεχρι 70 (που το εχω ωαλει να κλεινει αυτοματα) αμα το ζορισω λιγο.

Πιστευω πως ισως να μην εχω τοποθετησει καλα την ψυκτρα γιοτι αλλιως δεν εξηγειται...

Εσεισ τι λετε?

btw οριστε τα χαρακτηριστικα του ανεμιστηρα...

RPM 2000 RPM

Air Flow 22.9 CFM

Noise Level 21.8 DBA

Link to comment
Share on other sites

μια χαρα!????????????????????????/

ακομα και με την εργοστασιακή ψυκτρα πήγαινε καλύτερα!!!!!

επισης πολλες φορες αφου κλεινω το gtasa η το wow βγενει μαυρη ο8ονη, μετα γινεται μπλε αλλα κλεινει το pc τοσο γρηγορα που δν προλαβαινω να δω τι λεει...

Αλλο παρα3ενο που κανει το pc ειναι οταν πχ το κλεινω μερικες φορες κλεινουν ολα τα εξαρτήματα εκτως απο τα ανεμιστηρια που συνεχιζουν να τρεχουν (με αναμενα τα leds) για 10-15 δευτερολεπτα...

σκεφτομαι να κανω φορματ, και να το ξαναστησω ολο το pc απο την αρχη γιατι ειναι πολυ σπαστικο...!!! ειχα το ulead photoimpact μια φορα ανοιχτο και εφτιαχνα μια εικονα και 3αφνικα κανει τον ηχο της προειδοποιισης και πριν προλαβω να κανω τπτ κλεινει...

Link to comment
Share on other sites

σ αυτο που λες tristeno εχεις δικιο αφου στο case τον ειχα κανονικα και ειναι προσωρινη λυση...

@ea6gka οτι εχει κουμπωσει καλα, εχει, απλα χρησιμοποιησα την παστα που εδινε η ιδια η thrmalright και στο βιβλιαρακι ελεγε να βαλω ενα λεπτο layer απο την παστα και στο cpu και στην ψυκτρα και ετσι εκανα, το θεμα ειναι οτι για να εφαρμωσουν τα γατζακια που εχει επρεπε να πιεσω ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΥ το cpu και τη mobo και φοβαμαι μηπως αυτο φταιει.... αλλα απο την αλλη δεν 8α εφαρμοζε αλλιως!!!!

Link to comment
Share on other sites

Έχω την ΧΡ-90 (όχι τη χάλκινη, την αλουμινένια) και μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι κάτι δεν έκανες σωστά στην εγκατάσταση. Εγώ έχω Northwood 2.60C overclocked @ 3.51 GHz και σε full load δεν πάει πάνω από 47 βαθμούς!!! (με 90 mm Thermaltake Smart Fan @ ~2000 RPM)

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να βγάλεις και να εγκαταστήσεις ξανά την ψύκτρα και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ!!! (υπάρχουν αθόρυβοι και πολύ καλοί 90άρηδες ανεμιστήρες, π.χ. ο δικός μου [Thermaltake] είναι μια χαρά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!)

1) αφαίρεσε με ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ την ψύκτρα γιατί συνήθως ο επεξεργαστής κολλάει από κάτω και βγαίνει από το socket μαζί με την ψύκτρα. Πρόσεχε να μην στραβώσεις κανένα ποδαράκι του επεξεργαστή!

2) Καθάρισε με οινόπνευμα / καθαρό ασετόν την επιφάνεια του επεξεργαστή

3) Βάλε μια σταγόνα θερμοαγώγιμης πάστας στο κέντρο του επεξεργαστή και άπλωσε την πάστα (αν το κάνεις με το χέρι θα γίνει καλή δουλειά) έτσι ώστε να υπάρχει παντού ίση ποσότητα.

4) Βάλε πρώτα τα δύο σταθερά άγκιστρα στις υποδοχές και μετά, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ, ΑΡΓΕΣ και ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, σπρώξε την ψύκτρα προς τα κάτω για να μπορέσεις να κουμπώσεις και τα άλλα δύο άγκιστρα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τη βοηθεια 1ον...

αυτο που λες οτι μπορει να βγει και ο επεξεργαστης το ειχα παθει παλια οταν το πηγα σε ενα ν τεχνικο, και αφου χαλασε ο επεξεργαστης τον αναγκασα να μου αγορασει καινουριο και απο 2.5ghz πηγα στα 3.2 ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ

λες να βαλω την παστα στον επεξεργαστή, μονο εκει ομως ή και στην ψυκτρα???

θα το δοκιμασω μολις ερθει ο καλος ανεμιστήρας και θα σας πω...

Link to comment
Share on other sites

πριν απο λίγο έβαλα το thermaltake το 9αρι και παρολα αυτα οι θερμοκρασίες ειίναι οι ίδιες κι ας τρέχει το καιμενο με 4000 στροφεσ!!!!!!!!

δεν πιστευω να ξαναεκανα λαθος....

δλδ στη χειροτερη περιπτωση να σας στειλω και φωτογραφιες με το τι εχω κανει!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από greekfragma

εμενα παλι μια χαρα μου φαινονται για software monitoring

Περίεργο γιατί εμένα συνήθως μου βγάζουν τις πραγματικές τάσεις με πάρα πολύ μικρή απόκλιση...

Μόνο σε ενα PC έχω τέτοιο πρόβλημα αλλά φταίει η μητρική

Link to comment
Share on other sites

Αυτό εξαρτάται και από τη μητρική, η οποία σε σένα δίνει ακριβή στοιχεία, ενώ του GlobeRotter ίσως να μην είναι τόσο ακριβής. Τις πιο ακριβείς μετρήσεις θα τις πάρεις με πολύμετρο!

Αλήθεια, τι τροφοδοτικό έχεις GlobeRotter;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πρόσεξα κι εγώ Athens! Πρέπει να έχει Northwood (στα 3.2 είπε παραπάνω).

Αν υποθέσουμε ότι η ένδειξη είναι ακριβής, τότε έχει κάνει ένα overvoltage της τάξης των 0.265 V (1.525 V είναι η default τάση)!!!

Αν είναι έτσι λοιπόν, τότε αυτός είναι ο λόγος που έχεις τέτοιες ακραίες θερμοκρασίες.

Και μην ξεχνάμε ότι οι Northwood έχουν NSDS (Northwood Sudden Death Syndrome) και μπορεί να πας καμιά μέρα να ανοίξεις τον υπολογιστή και να καταλάβεις ότι ο επεξεργαστής....

:rip:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.