Jump to content

Πρόβλημα κατά την εγκατάσταση XP


Recommended Posts

Επαθα ακριβώς ότι και ο φίλος εδώ:

http://www.ozzu.com/ftopic39549.html

Πέρναγα xp (με sp1) σε νέο pc και να τι έπαθα:

αφού τα πέρασα, σε κάποια cd με λογισμικό που εγκαθιστούσα παρουσίαζε προβλήματα του τύπου ¨δεν είναι δυνατή η αντιγραφή του τάδε αρχείου κλπ).

Υποπτεύθηκα το dvd drive (asus) αλλά μάλλον άδικα.

Αφού κάποια στιγμή κόλλησε και δεν έμπαινε με κανένα τρόπο παράθυρα (ούτε repair του λειτουργικού δούλευε) είπα να ξαναπεράσω windows. Επειδή ούτε να φορμάρω σωστά από παράθυρα μπόρεσα τώρα, αναγκάστηκα να διαγράψω παρτίσιονς απο cd εγκατάστασης linux. ΟΚ.

Μετά ξαναφορμάρισα και πήγα να ξαναπεράσω παράθυρα. Αμ δε!

Οταν έφτανε γύρω στο 70% στην αντιγραφή αρχείων, έβρισκε κάποια αρχεία που δεν μπορούσε να τα αντιγράψει. Αν του έδινα skip file συνέχιζε κανονικά αλλά μετά τα παραθύρια δεν δούλευαν ΟΚ.

Τι να κάνω τώρα, υποτεύομαι απο σκληρό (hitachi sata) μέχρι καλώδια και τα ξηλώνω όλα! Αλλάζω sata καλώδιο με το μαμίσιο που είναι εξαιρετικά κοντό και μου σπάει το πλαστικό μέρος του δίσκου που συγκρατεί το sata καλώδιο :(

To δένω με συρμα και συνεχίζω. Τα ίδια λάθη βγάζει και πάλι. Βάζω άλλη κόπια του cd εγκατάστασης -τα ίδια πάλι. Το αφήνω να κρυώσει τελέίως και ως εκ θαύματος περνάει κανονικά παράθυρα με ένα λάθος (δεν περνάει το αρχείο OEMBIOS.BIN). Το αφήνω να κρυώσει πάλι και τώρα τα λογισμικά (νερο κλπ) που αρχικά δεν πέρναγαν περνάνε κανονικά.

1) Αρα φταίει η θερμοκρασία;;

2) Να προσπαθήσω πάλι εγκατάσταση παράθυρα ή υπάρχει τρόπος άλλος για να περάσω τώρα το αρχείο OEMBIOS.BIN;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί λες ότι υποπτεύθηκες "άδικα" το DVD? Αφού δε μπορούσε να σου περάσει τα Win τη 2η φορά το βρίσκω αρκετά ύποπτο! Μήπως τα κολλήματα που παρουσιάστηκαν οφείλονταν στην ελλειπή εγκατάσταση των προγραμμάτων?

Link to comment
Share on other sites

Διότι παρατήρησα ότι μόλις κρύωσε το σύστημα όλα δούλεψαν καλύτερα (εκτος oembios.bin που δεν περνάει για κάποιο λόγο).

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι μόνο ότι μπορεί να φταίει ο δίσκος ή ακόμη και το ίδιο το CD!

Αν έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης ο δίσκος, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον ψύξεις! Ίσως ακόμη να υπάρχει πρόβλημα στην επιφάνεια του δίσκου (κατεστραμμένοι τομείς κ.λπ.)

Το CD/DVD-ROM δεν νομίζω να έχει τίποτα... Ή διαβάζει ή δεν διαβάζει! Αν, παρ' όλα αυτά, θες να βεβαιωθείς, μετέφερέ το σε έναν άλλο υπολογιστή για να το δοκιμάσεις.

Μήπως το CD είναι ταλαιπωρημένο; (αλλά και πάλι, γιατί όταν κρυώνει το σύστημα να δουλεύει;;;)

Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω... Απλώς σκέφτομαι τι μπορεί να φταίει...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

το cd εγκαταστασης σου εχει προβλημα , δοκιμασε ενα αλλο και οταν ξεκιναει την εγκατασταση των win σου βγαζει ενα menu για να κανεισ partition σβηστα ολα και δημιουργησε καινουργια (format)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Μνήμες λέω και εγώ. Το ίδιο ακριβώς έργο το έχω δεί 3 φορές με διαφορετικές συνθέσεις και στις 3 ήταν η μνήμη που έκανε τη ζημιά.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω για το cd λεω αλλα αν θελεις να αποκλεισεις την εκδοχη του CD μπορεις να βαλεις το δισκο σε ενα αλλο pc (αν δεν ειναι σε RAID) να φτιαξεις partitions και να κανεις setup τα win απο το δισκο.

EDIT : Μολις ειδα και τη συνθεση σου μπορει τελικα να ειναι και οι μνημες αν εχεις κανει o/c Και εχεις πολυ σφηχτα timings

Link to comment
Share on other sites

εγω θα συμφωνισω με τον ασπιριν καθε φορα που μου σταματαει στην αντιγραφει των αρχειων κατα 90% πρωτα οι μνημες και το αλλο 10 ντραιβ η το cd

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.