Jump to content



Εγγύηση Plextor


sotiris

Recommended Posts

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη εταιρία, έχει μακράν την καλύτερη εγγύηση αυτή τη στιγμή στην αγορά, και ότι ακόμη και όταν ζητάει τα διπλά λεφτά από τον ανταγωνισμό στα ξεπληρώνει σε βάθος χρόνου.

Για δεύτερη φορά άλλαξα το 708a μου, αυτή τη φορά διότι παρατηρούσα ιδιαίτερα αυξημένα pi/po κατά την εγγραφή και είχα έντονα προβλήματα στην ανάγνωση dvd ακόμη και με αυθεντικά δισκάκια (δεν ξεκίναγε το διάβασμα).

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ταχύτητα, τους έστειλα mail την Κυριακή, δευτέρα μου απάντησαν με το τι έπρεπε να κάνω, δευτέρα βράδυ τους έστειλα ότι έπρεπε με mail και τρίτη πρωί ήρθε το confirmation e-mail, μην τα πολυλογώ τρίτη μεσημέρι στις 15 το drive είχε παραδοθεί στην dhl βελγίου όπου σήμερα ο courrier μου το φερε σπίτι. Πραγματικά απίστευτη η ταχύτητα (που είναι απείρως γρηγορότερη από π.χ. εγχώριες αντιπροσωπείες).

Το 2ο καλό είναι ότι η plextor δίνει εγγύηση με την ημερομηνία που γράφει το ταμπελάκι πάνω στο drive, οπότε το drive που ήρθε με ημερομηνία Feb 2005 μπορώ να το έχω μέχρι το Feb 2007 με εγγύηση.

Δυστυχώς ενώ τους ζήτησα 708a2, μου ξαναέστειλαν 708a (a2 = 712a με αλλαγμένο firmware). Πάντως μου το έστειλαν με black front bezel (όπως τους είχα ζητήσει).

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το #TLA του drive, #0109, που σημαίνει ότι τελικά μάλλον η 01 revision ήταν η πιο σταθερή (έχω δοκιμάσει 00 και 02).

Πραγματικά μακάρι όλες οι εταιρίες να ήταν έτσι με τις εγγυήσεις τους (ούτε σου πα μου πες ούτε τίποτα) και να έδειχναν την εμπιστοσύνη της plextor στον πελάτη.

Ούτε διαφήμιση κάνω φυσικά ούτε τίποτα, αντίθετα εγώ είμαι που συνέχεια κράζω την plextor που από εταιρία με τα κορυφαία drives τελευταία πουλάει benq (καθ΄όλα αξιόλογα βέβαια), και που τα 2 προηγούμενα 708a μου είχαν προβλήματα. Πάντως από πολιτική εταιρίας είναι ακόμη η κορυφαία, ελπίζω να αναστηθεί και να βγάλει πάλι κορυφαία drive.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από sotiris

Το 2ο καλό είναι ότι η plextor δίνει εγγύηση με την ημερομηνία που γράφει το ταμπελάκι πάνω στο drive, οπότε το drive που ήρθε με ημερομηνία Feb 2005 μπορώ να το έχω μέχρι το Feb 2007 με εγγύηση.

Aυτό είναι σίγουρο;

Αρχική απάντηση από sotiris

Πάντως μου το έστειλαν με black front bezel (όπως τους είχα ζητήσει).

Πολύ καλό αυτό που κάναν.

Link to comment
Share on other sites

Τα διπλάσια λεφτά μάλλον δεν τα βγάζει αφού μπορείς εξ'αρχής να πάρεις 2 διαφορετικά drives άλλης μάρκας και δε μένεις ποτέ χωρίς drive.

Δεύτερον, η εγγύηση ισχύει για 2 χρόνια από την ημέρα απόδειξης αγοράς ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ DRIVE. Τουλάχιστον έτσι έλεγε το e-mail που μου στάλθηκε όταν έστειλα το 40άρι CD-RW.

Δεν έχει λογική να ισχύει 2 χρόνια από την ημερομηνά κατασκευής του 2ου drive. Δηλαδή αν το πρώτο χαλάσει 2 μέρες πριν την εγγύηση, σου στείλουν άλλο τότε ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ η εγγύση για άλλα 2 χρόνια (έστω από την ημερομηνία κατασκευής και όχι αγοράς)? Χλωμό. Έως και αθέμιτος ανταγωνισμός μπορεί να θεωρηθεί αυτό αφου το εμπορικό δίκαιο ορίζει άλλα.

Μακάρι βέβαια να ισχύει κάτι τέτοια αλλά δε νομίζω. Το ίδιο τους είχα ρωτήσει κι εγώ. Το cd-rw που μου είχε έρθει ήταν παραγωγής JAN 2004. Αλλά ίσχυε η εγγύηση του πρώτου drive που έληγε τον Μάρτιο του 2004.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από sa1901

Aυτό είναι σίγουρο;

το είχα διαβάσει παλιότερα σε κάποιο faq του technical support της plextor, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. αν το βρω θα το ποστάρω πάντως;)

@jimmyfox

βασικά, εμπίπτει στην περίπτωση που έχεις χάσει την απόδειξη. κάπου εκεί το είχα δει.

Δυστυχώς δεν το βρίσκω κάπου, θα στείλω mail στην plextor και θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

ναι, απλά τώρα δε σου παίρνουν το παλιό drive πριν σου φέρουν το νέο, σου λέει ότι μέσα σε 15 μέρες μπορεί να στο ζητήσουν (π.χ. για έλεγχο) αλλιώς το πετάς.

πάντως έλαβα αυτή την απάντηση, οπότε τελικά θυμάμαι λάθος:

Dear Sir,

The warranty ends when the 2 years from the date of purchase have passed.

On a repaired/serviced drive there is always a warranty of 3 months should

the warranty have been void.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.