Jump to content



Overclocking amd 3000.....problems


cnemo

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι ξεκινώ και εγώ, όπως και πολύ άλλοι πριν από μένα, να σας πω για τον πόνο μου. Όλα άρχισαν ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ.κάπου λίγο πιο έξω από την Πάτρα. Η μέρα είχε ξεκινήσει συναρμολογώντας το νέο μου PC, με τα στοιχεία της υπογραφής μου. Αφού το PC ετοιμάστηκε έστησα τα Εξ Πι και σαν παιδί που είμαι και εγώ, ξεκίνησα να παίζω με FSB,Timings ,Vcore.etc.Να αναφέρω ότι ο επεξεργαστής μου είναι 0521 εβδομάδας , της γνωστής οικογένειας. (όλα αυτά πρόλογος ήταντο ξερώ λίγο μεγάλος αλλά τώρα μπαίνω στο θέμα :D )

Εδώ λοιπόν θα αναφέρω τις απόψεις μου-απορίες .

1)Έκανα update στο BIOS της ASUS A8v-deluxe (rev2) και ΔΕΝ αναγνώριζε τον Venice.Δεν με άφηνε καν να μπω στο Bios φυσικά ούτε και να μπουταρω μπορούσα. Το πρόβλημα λύθηκε ΜΟΝΟ βάζοντας έναν Winchester πάνω και περνώντας το Bios 1012. SO.be careful.

2)Η μητρική μου φαίνεται να τα παίζει με FSB πάνω από τα 275.Λογικο.Τωρα είμαι στα 275χ9=2475 και οι RAM 172 MHz?

3)Το μεγάλο πρόβλημα μου είναι με τις Ram.Είναι μάρκας Α-DATA, και δεν είναι tccd.Συγκεκριμένα είναι οι Vitesta DDR 500.Ρευμα τους δινω 2.8.δεν παίζουν με τίποτα πάνω από 215 .Τι κάνω λάθος? Tην επιλογή 2Τ την εχω Disable.

Όποιος έχει κάποια γνώμηελεύθερα!:T:

Link to comment
Share on other sites

Μην αφήσεις τίποτα στο Auto στις μνήμες. Έχω δει πάρα πολλά παράπονα για τις συγκεκριμένες μνήμες σε πολλά post (αν θες σου δίνω και URL). Δοκίμασε λογικά timing (χαλάρωσέ τα) και δήλωσε τη μνήμη DDR400. Δες σε ποια slot έβαλες τις μνήμες. Νομίζω πρέπει να μπουν στα 1-3. Δες και το βιβλίο της μητρικής σου.

Link to comment
Share on other sites

Οι μνήμες είναι σωστά τοποθετημένες στις θέσεις 1,3 όπως ακριβός περιγράφεται στο manual.έβαλα χαλαρατοτα timings 3-5-5-10 αλλά είμαι stable μονο μέχρι 211.Δεν είναι παράλογο? όταν οι μνήμες είναι DDR 500??Εχει σημασία το ΗΤ? Το έχω στο 800.

Link to comment
Share on other sites

Α-DATA Vitesta DDR500= Hynix D43

Σε Giagabyte K8NS Ultra-939 και DFI NF4 Ultra D με wini έχουν την ίδια συμπερηφορά με αυτήν που περηγράφεις...

Μάλλον τα Hynix D43 δεν έχουν και την καλήτερη συμβατότητα με Α64...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 19:26]

2T enable για τις συγκεκριμένες

.....οπως λεει ο tristeno....;)

...και γω ειχα δοκιμασει κατι OCZ 4200 533mhz 2,5-4-4-7 με hynix d-43 πανω στο dfi nf4 και ειχαν παρομοια συμπεριφορα :( ....καπως βοηθουσε το 2Τ αλλα οχι ιδιατερα πραγματα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.