Jump to content



Καθαρισμός Συστήματος


Nickman

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό έχο παρατηρήσει μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 4-5 βαθμούς. Υποψιάζωμαι οτι το μπλόκ της Silverprop έχει πιάσει άλατα μαζί με ολόκληρο το σύστημα το οποίο λειτουργεί για πάνω απο ενα χρόνο χωρίς καθαρισμό και αλλαγή νερού. Αυτό που σκέφτωμαι (χωρίς να χρειάζεται η αποσυναρμολόγηση του συστήματος) είναι κάποιο υγρό το οποίο το χρησημοποιούν και στις καφετιέρες και διαλύει τα άλατα. Η άλλη λύση ειναι το γνωστό viacal. Το ζητούμενο είναι οτι είναι δυνατός ο καθαρισμός του συστήματος χωρίς να πρέπει να το αποσυναρμολογήσω? Εσείς τί προτείνετε?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις τάνκ βγάλτο βάλε έναν κουβά και μετά τα γνωστά. Η μανούρα όμως θα είναι το ξέπλημα. Θα χρειαστείς πολές κουβαδιές νερό για να φύγει το βιακάλ. Πάντως όλοι έχουμε δει αύξηση της θερμοκρασίας και σίγουρα δεν είναι από άλατα ;)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σου προτείνω να καθαρίσεις το σύστημα σου αποσυναρμολογημένο. Έτσι θα μπορέσεις να το καθαρίσεις καλύτερα. Στην συνέχεια, όταν το ξανατοποθετήσεις, βάλε κανένα υγρό που να μην επιτρέπει άλγη, ή τουλάχιστον να την καθυστερεί.

Εγώ το καθαρίζω με ξύδι (αποσυναρμολογημένο) και βάζω το υγρό της Coolance. Υπάρχουν διάφορα υγρά να βάλεις. Παλαιότερα έβαζα απεσταγμένο με λίγο παραφλού μέσα αλλά βρώμιζε σχετικά σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Απο νερό χρησημοποιώ απιονισμένο με λίγο betadine που κατα καιρούς προσθέτω λιγάκι (betadine). Οπως έχω γράψει πιο πάνω το block είναι της silverprop και ο μόνος λόγος που φοβάμαι την αποσυναρμολόγηση του είναι η φλάτζα που ενώνει τα δύο κομμάτια του block. Επειδή αυτές συνήθως είναι μίας χρήσης οταν ξεσφύξει το όλο σύστημα θα χρειάζεται αλλαγή και η φλάτζα. Οι σωλήνες είναι θαμποί απο την πρώτη ευδομάδα αλλά η εμφάνηση δεν με πειράζει. Τάνκ υπάρχει και είναι το ίδιο το μπιτονάκι που είχε μέσα το νερό :jump:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από NickmanΕπειδή αυτές συνήθως είναι μίας χρήσης οταν ξεσφύξει το όλο σύστημα θα χρειάζεται αλλαγή και η φλάτζα.

Σε όσα block έχω δει (Cascade, Eleven's CPU block, Maze4 GPU, DangerDen Z Chipset Block) η φλάτζα ήταν λαστιχένια και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, όσες φορές κι αν λυνόταν το block. Δεν βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να είναι διαφορετικό το silverprop.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από georgesod [Σήμερα, στις 15:57]

Αν έχεις τάνκ βγάλτο βάλε έναν κουβά και μετά τα γνωστά. Η μανούρα όμως θα είναι το ξέπλημα. Θα χρειαστείς πολές κουβαδιές νερό για να φύγει το βιακάλ. Πάντως όλοι έχουμε δει αύξηση της θερμοκρασίας και σίγουρα δεν είναι από άλατα ;)

Επειδή δεν ασχολούμε με το overclocking δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι απόλυτες θερμοκρασίες όσο η στάθμη του θορύβου που ομολογουμένως είναι στα χαμηλότερα επίπεδα. Υπάρχει πιθανότητα να μήν υπάρχουν άλατα στο σύστημα και η θερμοκρασία να οφείλεται σε κάποιον άλλο παράγοντα? και αν ναι σε τι οφείλεται?

Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε να δεις Nickman,αν εχεις δει αυτη την αυξηση της θερμοκρασιας τους τελευτεους 1-2 μηνες ειναι απολυτα φυσιολογικο γιατι εχουμε καλοκαιρι μαν.Αλλα για να ημαστε σιγουροι για πες μας και τι θερμοκρασια δωματιου εχεις

Link to comment
Share on other sites

ξεκινα απο το ψυγειο. φυσα το να φυγουν τα χοντρα, και μετα πλυνετο εξωτερικα με νερο και καποια σαπουνι να καθαρισουν οι γριλλιες.

μετα περνα στα εσωτερικα, με βιακαλ. βαλε την αντλια μεσα σε κουβα με βιακαλ και νερο, συνδεσε το κυκλωμα με ολα τα μπλοκ και τα ψυγεια. ενα ξεπλυμα μετα, δεν ειναι κι ασχημη ιδεα, αν και ποτέ δεν το κανω.

ολα τα παραπανω βεβαια, χρειαζονται διαλυση. αλλα δεν ειναι μονο εσωτερικα που μαζευει βρωμια. αερας γυριζει γυρω του και το λερωνει.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν .. όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Διέλυσα το σύστημα. Το ψυγείο εσωτερικά είναι καθαρό. Οι σωλήνες έχουντην γνωστή θολούρα αλλά τίποτε το ιδιάιτερο.

Το block το άνοιξα και αυτό και βρήκα μέσα μερικά κομματάκια σαν άμμο με κόλλα. Αυτό που παρατήρησα είναι οτι εσωτερικά ο χαλκός έχει μαυρίσει και δέν ξέρω εαν αυτό επιφέρει την αύξηση της θερμοκρασίας. Η φλάτζα που υπάρχει μέσα στο block είναι πολύ λεπτή (εμ κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι?) και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Το βίδωμα πρέπει να γίνει επίσης με μεγάλη προσοχή και δεν σφίγκουμε όλες τις βίδες απο την αρχή. Πρός το παρόν ο υπολογιστής με την υδρόψυξη είναι κλειστός και το κύκλωμα σε λειτουργεία για να διαπιστωθούν τυχών διαρροές. Με λίγα λόγια. Αντε και του χρόνου.:clap:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πρίν το καθάρισμα οι θερμοκρασία ήταν στούς 44-45 βαθμούς και 43 με ανοικτό το ac στούς 24 βαθμούς. Μετά το καθάρισμα έχω 41 βαθμούς με κλειστό το ac και 39 με ανοικτό. Θερμοκρασίες δωματίου δεν ξέρω διότι δεν έχω θερμόμετρο χώρου (προς το παρόν). Εντός της ευδομάδος (αμήν και πότε) που θα παραλάβω το καινούριο ψυγείο (http://www.alphacool.de/xt/product_info.php?products_id=715&cPath=5_34_35) θα σας πώ και τίς καινούριες θερμοκρασίες. Σημειωτέων οτι οι μαχ θερμοκρασίες είναι μετρημένες με το πρόγραμμα καταγραφής της Gigabyte και το πρόγραμμα που τρέχει απο πίσω ειναι το Seti.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.