Jump to content



Αυτόματο ξεκίνημα ανεμιστήρων?


nickthegreek

Recommended Posts

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεκινούν οι ανεμιστήρες να δουλεύουν αυτόματα όταν οι θερμοκρασία στο κουτί έχει ξεπεράσει κάποιους βαθμούς τους οποίους έχω ορίσει? Και το αντίθετο, όταν φτάσουν στα επιθιμητά όρια να σταματάνε? Μπορεί να είναι χαζή η ερώτησή μου αλλά θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο ειδικά αν υπάρχει κάτι σε έτοιμη κατασκευή.:)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 22:21]

αν θελεις να δωσεις λεφτα, υπαρχουν τα διαφορα aerogate κλπ κλπ.

αν δε θελεις να δωσεις λεφτα, μπορεις να βαλεις το speedfan και στρωσεις οπως σε βολευει.

Μπορούν να ανοιγοκλείνουν τα πάνελ αυτόματα τους ανεμιστήρες ανάλογα με την θερμοκρασία στον χώρο του κουτιού? Δεν το πρόσεξα πουθενά:o

Link to comment
Share on other sites

αν ψαξεις, καποια (ελαχιστα) απο αυτα το κανουν.

αλλη λυση ειναι οι lcd οθονιτσες τυπου crystalfontz και παρομοια, που αλλαζουν στροφες αναλογα με τη θερμοκρασια.

αλλιως, smartfan η λυση του πτωχου (και του καβουροτσέπη).

Link to comment
Share on other sites

ψαξε για Matrix Orbital και Crystalfontz. τα τελευταια ειχε ακουστει πως θα τα φερει το Multirama, αλλα δεν ξερω τι εγινε εκτοτε. υπαρχουν σε διαφορα καταστηματα στην ευρωπη.

και τα 2, υπαρχουν σε διαφορα μεγεθη οθονης και χρωματα, και μπορεις να ρυθμισεις τους ανεμιστηρες, ωστε να ξεκινανε να δουλευουν απο καποια θερμοκρασια και πανω. στην πραξη, μια ρυθμιση κατω απο 15% ειναι ικανη για να κανει τους περισσοτερους ανεμιστηρες να σταματησουν. οπως και να ειναι, μπορεις να βαλεις (μεσα απο software παντα, με το ποντικακι, στα Crystalfontz κανεις διαγραμμα δικο σου για το πως θα δουλευουν οι ανεμιστηρες) το 0% στους 50 βαθμους πχ. μολις περασει τους 50, θα αρχιζουν να ανεβαζουν στροφες οι ανεμιστηρες, μεχρι να σταθεροποιηθουν σε καποια θερμοκρασια αναλογα τις στροφες.

Link to comment
Share on other sites

Ποιο συγκεκριμένο πάνελ της crystalfontz? Mπήκα στο site της εταιρείας και έχει πάρα πολλές οθονίτσες. Το πρόγραμμα αυτό που λες έρχεται μαζί με την οθόνη?

Link to comment
Share on other sites

Yπάρχει κάποιο λινγκ μαγαζιού (ευρωπαϊκό) που να στέλει ευρώπη αυτές τις οθόνες? Ποια θερμοκρασία κουτιού θεωρείται καλή? Ξέρετε συγκεκριμένα ποιο fan control πραγματοποιεί αυτό που ζητάω?

Link to comment
Share on other sites

google it λεμε

http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/Displays.html

συνηθως οι κατασκευαστες υπολογιζουν πως το πισι (μεσα στο κουτι) θα δουλευει γυρω στους 10 βαθμους πανω απο τη θερμοκρασια περιβαλλοντος.

απο τα crystalfontz, το 633 κανει τη δουλεια, το 631 και το 635 θελουν το scab για τους ανεμιστηρες.

το αν σου κανει τη δουλεια, το ξερεις εσυ και μονο. για μενα την κανει παντως μια χαρα. :)

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10849&highlight=633

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.