Jump to content



Ενέργεια στο κινητό από το βάδισμα


helloween

Recommended Posts

Ένα ιδιόρρυθμο σακίδιο (backpack) που παράγει ηλεκτρική ενέργεια καθώς ο χρήστης του περπατά έχει αναπτυχθεί από ειδικούς επιστήμονες στις ΗΠΑ. Με την εκμετάλλευση του κίνησης των ισχίων μας καθώς περπατάμε, το backpack παράγει μέχρι 7 Watt ισχύος. Αυτό είναι αρκετό για να καλύψει μια συσκευή PDA ή ένα κινητό τηλέφωνο και μάλιστα με πολλές λειτουργίες όπως έγχρωμη οθόνη, Wi-Fi και GPS.

Οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της πρωτότυπης συσκευής ελπίζουν ότι αυτή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τα στρατεύματα, τους επιστήμονες που εκτελούν εργασίες και πειράματα στην ύπαιθρο, τους εξερευνητές και τους εργαζομένους σε αποστολές διασώσεων και ανθρωπιστικής βοήθειας σε δύσβατες περιοχές. Η γεννήτρια έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας των ΗΠΑ, με τη χρηματοδότηση του Γραφείου Ναυτικής Έρευνας. Ο στόχος τους ήταν να ανακουφίσουν τους στρατιώτες που ήδη φέρνουν σακίδιο με βάρος ακόμη και 35 κιλά, καθώς είναι ολοένα αυξανόμενη η ανάγκη τροφοδοσίας ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως συστήματα GPS και γυαλιών νυχτερινής όρασης. Μια προηγούμενη λύση πριν την ανάπτυξη του backpad τροφοδοσίας ήταν μια γεννήτρια βασισμένη σε έναν πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο ενσωματωμένη στο τακούνι από τις αρβύλες. Αλλά αυτές οι συσκευές παράγουν μόνο ισχύ της τάξης των 10 έως 20 milliwatts. Αυτό καλύπτει μόνο ένα βασικό κινητό (1 - 2 Watt).

post-2709-1416072185,7848_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από Valderant

Τα αμερικανάκια όλο με Μ@....ς ασχολούνται.

πολυ καλη ιδεα,θα γλιτωσουμε και απο τη φορτηση

(βεβαια αμα "κουνιεσαι" λιγο περισσοτερο απο το κανονικο...ακομα καλυτερα)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.