Jump to content



Κακό PSU = Θάνατος PC ?


petaloudaki

Recommended Posts

Ρε παιδιά θέλω την γνώμη σας σχετικα με το παρακάτω θέμα! Τώρα πια γνωρίζω πολύ καλά το πόσο σημαντικό είναι η αγορά ενός επώνυμου PSU και να δίνουμε έμφαση στα Amper και όχι στην ονομαστική ισχύ που ανφέρει ο κάθε κατασκευαστής! Πράγμα που δεν γνώριζα όταν αγόρασα το δικό μου. Η απορία μου είναι εάν ένα τροφοδοτικό ούτε επώνυμο ούτε τίποτα εκτός από τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ξαφνικά σε ένα υπολογιστή και να κάψει απο τις μνήμες μέχρι και ολόκληρο το PC εάν υπάρχει πιθανότητα να "φθείρει" σιγά σιγά κάποια μέρη του υπολογιστή και τελικά να οδηγήσει το pc. Κάποτε ,κάπου (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες :D ) είχα ακούσει ότι ένα κακό τροφοδοτικό μπορεί να δημιουργήσει κρυσταλλοποίηση σε κάποια μέρη του pc όπως είναι ο επεξεργαστής! Ίσως αυτο να είναι τελείως μπούρδα αλλά θα ήθελα μια γνώμη..

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά ένα κακό psu μπορεί να προκαλέσει μόνο αστάθεια (αν παραείναι ''μικρό'' ή αν μιλάμε για o/c) και ''ξαφνικό θάνατο''.

Θέμα φθοράς δεν τίθεται στην πράξη (ειδικά με τους χρόνους ζωής / αντικατάστασης των σημερινών υπολογιστών).

Link to comment
Share on other sites

Το τροφοδοτικό μου είναι το Q-tec Big Fan 500 Watt αλλά δεν θέλω να αρχίσουμε πάλι τα αρνητικα του γιατί θα γεμίσει άλλο ένα Thread με τα ίδια και τα ίδια άδικα. Οverclocking δεν υπάρχει σε αυτόν τον υπολογιστή. Εγώ απλά ήθελα να μάθω εαν υπάρχει περίπτωση φθοράς γιατί έτσι και αλλιώς θα το αλλάξω. Ευχαριστώ πάντως! :)

Link to comment
Share on other sites

Εαν ο υπολογιστής σου δεν είναι στα όρια του τροφοδοτικού σου και δεν το ζορίζει ώστε να παρουσιάζει αστάθειες, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όσο καιρό και αν το χρησιμοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε αστάθειες ούτε τίποτα.Εξάλλου έχω μετρήσει με πολύμετρο τις τάσεις και τα A (amber) είναι μια χαρά,18Α βγάζει στην 12V οπότε πιστεύω ότι μου φτάνουν αφού δεν έχω και overclocking ε αυτό το pc. Ευχαριστώ πάντως!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε petaloudas έχουμε το ίδιο psu. Έχεις παρατηρήσει όταν είναι κλειστό το pc να βγάζει ένα βουητό? Εμένα το κάνει. Δεν είναι αξιόλογο psu αλλά άμα δεν θέλεις να πληρώσεις το καλό παίρνεις ότι γεμίζει το μάτι.

Link to comment
Share on other sites

Artist_ δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο στο δικό μου!Πάντως ότι είναι αναξιόπιστα αυτό είναι σίγουρα.Είναι τί θα σου κάτσει,μπορεί να σου καεί στην πρώτη βδομάδα αλλά μπορεί να μην πάθει τίποτα.Απλά όταν έφτιαξα το pc (πρίν κάνα μήνα) δέν γνώριζα την σημασία ενός καλού PSU.

Link to comment
Share on other sites

Το τροφοδοτικό είναι η γεννήτρια του συστήματος . Κατά τη γνώμη μου αν ασχολούμαστε με o/c καλό είναι να επενδήσουμε αρκετά χρήματα για την αγορά ενός πολύ καλού.

Σε περίπτωση (χτύπα ξύλο) συμβεί κάτι με αυτό , Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και τι να σου καταστρέψει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.