Jump to content



Canon 4200, κεφαλές εκτύπωσης και γέμισμα μελανιών


Dorian

Recommended Posts

Πρόσφατα πήρα ένα canon 4200,μετά από πολλά χρόνια με ένα σαραβαλιασμένο HP 610, που τον είχα ταράξει στα γεμίσματα μελανιών. Δεν έχω ιδιαίτερες ανάγκες εκτύπωσης κυρίως με τράβηξε η υψηλή ανάλυση και η εκτύπωση απευθείας σε CD. Δεν το έψαξα και πολύ.

το πρώτο που με προβλημάτισε είναι πως τα κείμενα βγαίνουν αρκετά μουντά στο εσωτερικό και θολά τα περιγράμματα, σε σχέση με άλλες εκτυπώσεις ακόμα και με τον 610 που είχα. Σε normal ποιότητα βέβαια, δεν δοκίμασα ακόμα σε υψηλή αν και μου φαίνεται παράλογο να πρέπει να βάλεις το κείμενο σε υψηλή ανάλυση. Παίζει μήπως καμία ρύθμιση στους driver ή καινούριος οδηγός;

Ακόμα οι κεφαλές εκτύπωσεις δεν είναι πάνω στα μελάνια αλλά ξεχωριστά. αυτό πάλι δεν το έχω συναντήσει και δεν ξέρω αν είναι για καλό ή για κακό. λογικά δεν θα τα παίξουν μετά από μερικές αλλαγές μελανιών και θα θέλουν αντικατάσταση; ξέρει κανείς πόσο αντέχουν και πόσο κάνουν περίπου;

Τέλος από τη στιγμή που οι κεφαλές είναι εκτός το ξαναγέμισμα μελανιών στους Canon προκαλεί προβλήματα ή είναι πιο ασφαλές; είναι βέβαια νωρίς ακόμα να σκεφτομαι το ξαναγέμισμα αλλά αν έχει κάποιος εμπειρία θετική ή αρνητική από refill se canon.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω canon,εχει ομως ενας γνωστος μου τον ip5000.

Για το θεμα των εκτυπωσεων κειμενων μου εχει παραπονεθει και εκεινος οτι δεν ειναι καλες.Οσο για τις φωτογραφικες εκτυπωσεις ειναι κορυφαιος!!

Link to comment
Share on other sites

μάλλον την πάτησα στα κείμενα αφού και ο μεγαλύτερος αδελφός 5000 κάνει τα ίδια. όχι ότι δεν βλέπονται βέβαια απλώς δεν είναι καλά.

Για τα μελάνια δεν έχει δοκιμάσει κανένας να ξαναγεμίσει σε canon?

Link to comment
Share on other sites

Είναι τόσο φθηνά τα αναγομωμένα που δεν αξίζει ρε φίλε τον κόπο σου. Έχω ακούσει κάτι τιμές εκεί inkline.gr που απλά είπα ότι αν είχα κάνον δεν θα άξιζε τον κόπο να ξαναγεμίζω μόνος μου. Ευτυχώς ο έπσον μου κάνει τον κόπο μου να αξίζει περισσότερο (ΛΟΛ@100 ευρώ το σετ για τον R300).

*

Oι κάνον έχουν πλημμυρίσει την αγορά εξαιτίας της έξυονης κίνησης να ρίξουν πολύ το κόστος των αναλωσιμων. Εν μέρει το πληρώνει κανείς αυτό με τις αλλαγές που μπορεί να χρειαστεί η κεφαλή . Από όσα έχω ακούσει από ανθρώπους που τυπώνουν με τα κιλά είναι ότι αν κάνεις μία μέτρια χρήση δεν πρόκειται μάλλον να έχεις πρόβλημα με την κεφαλή. Εκεί που η έπσον ρίχνει είναι όταν τυπώνεις λίτρα οπότε και η κεφαλή της δείχνει τα δόντια της.

Παρεπιπτόντως πόσο κάνουν ρε παιδιά οι κεφαλές των κάνον?

Link to comment
Share on other sites

Τουλαχιστον για τον δικο μου ip 4000 που ειχα ρωτησει

πριν 2-3 μηνες μου ειχαν πει περι τα 100 ευρο:blink:

Το καλο βεβαια ειναι οτι η κεφαλη ειναι αποσπωμενη

συνεπως αν χρειαστει αλλαγη, δεν κουβαλας ολοκληρο

τον εκτυπωτη παραμασχαλα.

Αnyway δεν τυπωνω πολλα κειμενα αλλα οσα εχω

τυπωσει δεν μπορω να πω οτι ηταν χαλια.

Οσο για refill θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα.

Κατεστρεψα τον προηγουμενο printer μου Εpson R-200

και απο τη στιγμη που παιρνω το καθε compatible catridge, 3.80ευρο,

πιστευω πως δεν αξιζει το ρισκο.

Link to comment
Share on other sites

Aπο οσο ξερω,αμεση αντικατασταση γινεται μονο εαν το

προιον παρουσιασε βλαβη εντος 10 ημερων απο την

ημερομηνια που αγοραστηκε.

Διαφορετικα εξαρταται απο το μαγαζι που τον πηρες

και την πολιτικη της εκαστοτε αντιπροσωπειας...

Link to comment
Share on other sites

το φοβόμουν ότι οι κεφαλές εκτός μελανοδοχείου δεν θα ήταν απαραίτητα για καλό. ειδικά από ότι είπατε στο ξαναγέμισμα. αφού δημιουργούν προβλήματα κομμένες οι σύριγγες σε canon.

Γενικά μέχρι στιγμής από τις δοκιμές ο 4200 φαίνεται αξιοπρεπής allround εκτυπωτής με θετικά την κασέτα τροφοδοσίας, εκτύπωση σε CD, φθηνά έτοιμα μελάνια και αρνητικά μέτριο κείμενο, εξωτερικές κεφαλές εκτύπωσης, και όπως λέτε πρόβλημα στο refill. Ελπίζω τουλάχιστον να κρατήσει μερικά χρονάκια

Link to comment
Share on other sites

Απ'οσο γνωριζω μονο η HP εχει ενσωματωμενες τις κεφαλες στα

μελανια αλλα βεβαια τα μελανια της ειναι πολυ πιο ακριβα.:TD:

Δεν θα το μετανοιωσεις για τον Canon παντως...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

"Φρέσκο" (sic!) Canon MP610 (πολυμηχάνημα) εδώ.

Photos να ζηλεύει ο φωτογράφος της γειτονιάς. Το κείμενο λίγο ξεθωριασμένο μου φάνηκε αλλά μάλλον επειδή είμαι πολλά χρόνια με laser. Ψαρωσα λίγο στην ταχύτητα... είχα μείνει πολλά χρόνια πίσω που έβλεπες την κεφαλή να πηγαινοέρχεται δεξιά-αριστερά. Τώρα έκανε ένα ...μπραφ... και την πεταξε τη σελίδα και έμεινα ...κάγκελο με ανοιχτό το στόμα. Κορυφαίο feature το dublex printing αν και ΄καθυστερεί λίγο το τουμπάρισμα για να στεγνώσουν τα μελάνια καλά (ρυθμίζεται πόσο θα καθυστερεί - σα να πήρε το μάτι μου). Μείον το λογισμικό που είναι ΓΤΠ. Τιποτε σπουδαίο - η Canon η φωτογραφική που έχω έχει καλύτερο λογισμικό - έβαλα μόνο τα βασικά, drivers κτλ. (Τι παπ..ες είναι στην Canon... σώνει και καλά να τα βάλει όλα στα Ελληνικά.. γύρισα το UI στα αγγλικά με ψιλοχάκεμα)

Γενικώς, επιβλητικό και υψηλών επιδόσεων μηχάνημα (φωτογραφικό - 5 μελάνια 1pl). 220 (αν θυμάμαι καλά) από Π-Καλαμαριάς.

Ερώτηση:

Με τα λιγότερο επώνυμα φωτογραφικά χαρτιά έχει κανείς άποψη/εμπειρία ? Ποιότητα εκτύπωσης? Αντοχή στο χρόνο/κιτρίνισμα ?

Με κάτι χαρτιά σε τιμή-ξεφτίλα από τα Lidl δοκίμασε κανείς (οκ το ξεφτύλισα τελείως.. λολ)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Είχε επανέλθει κάποια στιγμή με αρκετά deep cleaning που σχεδόν έφαγαν ένα μεγάλο μαύρο, αλλά στην εκτύπωση του pattern φαινόταν ότι έχανε κάποιες pixelοσειρές. Δεν καθάριζε τελείως με τίποτε, τύπωνε μεν αλλά τα μαύρα έκαναν ελαφρό banding γιατί κάποια ακροφύσια ήταν κλειστά. Τελικά όπως επανείλθε έτσι ξαναlockαρε από μόνος του και τον έχω κοντά στον 1.5 μήνα εκτός χρήσης γιατί δεν βρήκα χρόνο να ασχοληθώ.

Πριν πάω για κεφαλή θα τη βγάλω και θα δοκιμάσω να την καθαρίσω ρίχνοντας κάποιο μαγικό υγρό από εκεί που κουμπώνουν τα μελανοδοχεία και περιμένωντας να βγεί όλο το χρώμα που έχει μέσα η κεφαλή από την κάτω μεριά (ακροφύσια). Αν ακουμπάει και σε κάποιο μαλακό πανί/χαρτί κάνει καλύτεροο κύκλωμα λένε. Έχω διαβάσει για ζεστό νερό, για ajax με αμμωνιαζόλ (το παλιό καλό ajax), για καθαρό οινόπνευμα, για ασετόν, για διάφορα. Βέβαια ίσως κάποιο από αυτά να είναι επικύνδυνο (π.χ. για διάβρωση) αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Η λαλακία είναι ότι τα έγχρωμα είναι 100% οκ αλλά επειδή lockάρει στα διαγνωστικά στην αρχή, μπλοκάρει όλο το μηχάνημα (scanner, κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.