Guest Insane Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2005 Ακριβως οτι λεει ο τιτλος.Γινεται raid 0 με 3 σκληρους?Εχω 2 τωρα σε raid 0 και επειδη εκατσε ευκαιρια λεω να παρω ακομα ενα ιδιο.Γινεται να μπει και αυτος στο raid0 και αν ναι θα εχω καθολου κερδος σε επιδωσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Νοέμβριος 29, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Γινεται, τωρα για κερδος εξαρταται τις εφαρμογες που δουλευεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Νοέμβριος 29, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 RAID Level 0 requires a minimum of 2 drives to implementhttp://www.acnc.com/04_01_00.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Insane Νοέμβριος 29, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Για dvd encoding,εφαρμογες γραφειου,και φυσικα benchmarks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 29, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλεις, αλλά θα πάρεις μια γεύση: http://www.tomshardware.com/storage/20040723/raid-scaling-03.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 29, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 εγω θα ελεγα οτι η ευκαιρια που σου παρουσιαστηκεειναι μια καλη αφορμη για συνδυασεις την ταχυτητα με τη αξιοπιστιακαι να πας σε ενα raid5 (εφοσον το υποστηριζει και ο controller σου...) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stratos Νοέμβριος 29, 2005 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 14:51] εγω θα ελεγα οτι η ευκαιρια που σου παρουσιαστηκε ειναι μια καλη αφορμη για συνδυασεις την ταχυτητα με τη αξιοπιστια και να πας σε ενα raid5 (εφοσον το υποστηριζει και ο controller σου...) Πολυ σωστα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortisboy Νοέμβριος 29, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 14:51] εγω θα ελεγα οτι η ευκαιρια που σου παρουσιαστηκε ειναι μια καλη αφορμη για συνδυασεις την ταχυτητα με τη αξιοπιστια και να πας σε ενα raid5 (εφοσον το υποστηριζει και ο controller σου...) ...συμφωνω απολυτα και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 29, 2005 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Μιά λεπτομέρεια μόνο με το Raid5...Αν δεν έχεις ξεχωριστό επεξεργαστή γι'αυτό το σκοπό, όπως μιά κάρτα Adaptec, Promise, κλπ. τα parity bits του Raid5 τα παράγει η cpu με αποτέλεσμα φυσικά να τις μειώνει τις επιδόσεις. Αυτό με έναν dualcore γίνεται λιγότερο αισθητό φυσικά.Δε γνωρίζω καμία μητρική στην αγορά να έχει επεξεργαστή on-board για το 5άρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Insane Νοέμβριος 29, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 παιδια μην κανετε ορεξη.ο controler της μητρικης μου υποστηριζει μονο raid 1 & raid 0:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 29, 2005 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Μπορείς να κάνεις 0 με 3 δίσκους.Πλεονέκτημα: Μεγαλύτερη ταχύτηταΜειονέκτημα: 3χ πιθανότητες να χάσεις δεδομένα. Όποιος και να σκάσει από τους 3, χάνεις τα πάντα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Νοέμβριος 29, 2005 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard!Δε γνωρίζω καμία μητρική στην αγορά να έχει επεξεργαστή on-board για το 5άρι... Ξέρεις ότι το NF4 πχ δεν κάνει αυτή την δουλειά;Κι εγώ υποθέτω ότι δεν την κάνει (και φορτώνει την cpu), αλλά μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε κάπως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 29, 2005 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αμ έλα που δεν το βρίσκω... Υπήρχε τέστ που έδειχνε διαφορές... Δε θυμάμαι αν είχε το NF4, αλλά ήταν αρκετά πρόσφατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 29, 2005 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! Αμ έλα που δεν το βρίσκω... Υπήρχε τέστ που έδειχνε διαφορές... Δε θυμάμαι αν είχε το NF4, αλλά ήταν αρκετά πρόσφατο. νομίζω ότι από τη στιγμή που λέμε για "software raid", τη δουλειά την κάνει ο επεξεργαστής και όχι κάποιο εξειδικευμένο ολοκληρωμένο.edit:βλακεία είπα, δείτε εδώ:http://www.pcguide.com/ref/hdd/perf/raid/conf/ctrlSoftware-c.htmlκαι εδώ:http://www.pcguide.com/ref/hdd/perf/raid/conf/ctrlHardware-c.htmledit2:ακόμα καλύτερο:http://en.wikipedia.org/wiki/Redundant_array_of_independent_disks Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Νοέμβριος 29, 2005 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris νομίζω ότι από τη στιγμή που λέμε για "software raid" που το λέμε αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Νοέμβριος 29, 2005 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από spc που το λέμε αυτό; please press f5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Insane Νοέμβριος 29, 2005 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 ρε παιδια εχω μια απορια.Οι πιθανοτητες να σκασει ενας σκληρος οταν ειναι σε raid 0 εναι περισσοτερες απο το να τον χρησημοποιεις μονο του?Ρωταω γιατι το βλεπω παντου οταν αναφερονται σε raid 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Νοέμβριος 29, 2005 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris please press f5 Nαι, λέω που λέει ότι το NF4 είναι software raid; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Νοέμβριος 29, 2005 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Αρχική απάντηση από Insane ρε παιδια εχω μια απορια.Οι πιθανοτητες να σκασει ενας σκληρος οταν ειναι σε raid 0 εναι περισσοτερες απο το να τον χρησημοποιεις μονο του? Όχι, απλώς διπλασιάζεις τις πιθανότητες γενικού σφάλματος (λόγω 2 δίσκων). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 29, 2005 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2005 Πάντως στο site της nVidia γράφει αυτό: Unique support for four SATA 3Gb/s and four ATA-133 drives. RAID 5*, 0, RAID 1, and RAID 0+1 support, enabling fast disk data transfers. Allows RAID arrays across both SATA and PATA hard drives and provides advanced features like the NVIDIA disk alert system that immediately alerts you if a drive fails, and dedicated spare disks that will automatically rebuild if a failed hard drive is detected. (*RAID 5 supported only for Intel platforms)Πράγμα που μάλλον επιβεβαιώνει ότι τον αλγόριθμο δεν τον κάνει το NF4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts