Jump to content



Μια βοήθεια στο Madriva(όχι μία δηλαδή-έχω πολλές απορίες)...


xaxa1982

Recommended Posts

1)Πώς μπορώ να εμφανίσω στην taskbar την γλώσσα με την οποία γράφω κείμενο, ψάχνω κάτι αντίστοιχο με τα Windows.Επίσης πως μπορώ να αλλάξω τον συνδυασμό κουμπιών που έχω τώρα(Ctrl+Shift) σε Alt+Shift.

2)Πώς αλλάζω γραμματοσειρά στον firefox?Υπάρχει τρόπος να βάλω άλλη ή είναι default αυτή που έχει?Επίσης πώς κάνω εγκατάσταση του καινούριου firefox 1.5(τώρα έχω τον 1.0.2 από την αρχή που εγκατέστησα την διανομή).Πώς μπορώ στον firefox να πατάω μέσα την ροδέλα(του ποντικιού)και να κλείνουν τα tabs(εννοείται ότι θα κλείνει το tab στο οποίο θα έχω πάνω το ποντίκι και όχι όλα τα tabs μαζί).Στα Windows αυτό γίνεται.

3)Πώς μπορώ από το Linux να δω τον άλλο υπολογιστή που τρέχει Windows στο δίκτυο που έχω στήσει(να δω τους σκληρούς του εννοώ).Εδώ να σημειώσω ότι ο υπολογιστής με τα Windows με βλέπει κανονικά.(το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να δω τον άλλο υπολογιστή).

4)Πώς κάνω το Gaim(είναι πρόγραμμα σαν τον MSN Messenger για όσους δεν ξέρουν σε τι αναφέρομαι) να εμφανίζεται στην taskbar?

5)Που μπορώ να βρω αντίστοιχο πρόγραμμα του Winamp?Μην μου πείτε το Xmms γιατί το Madriva Limited Edition 2005 που έχω δεν το έχει συμπεριλάβει η εταιρεία στο cd.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

1) Αν έχεις kde πας control center -> regional & accessibility -> keyboard layout

Στο δεύτερο tab ενεργοποιείς το show country flag και έχεις τη σημαία.

Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το alt-shift θα πρέπει στο πρώτο tab να επιλέξεις το ελληνικό layout και να τσεκάρεις την επιλογή include latin layout, ενώ στο τρίτο tab (Xkb options) να επιλέξεις το alt-shift ως Group Shift/Lock behaviour. Έτσι όμως δε θα σου αλλάζει το σημαιάκι, θα παραμένει συνεχώς στην Ελληνική σημαία.

2)Πας στα preferences και στο general ή στο content βρίσκεις τις επιλογές για τα fonts

3)Εννοείς ότι έχεις στήσει τη samba, τo windows pc βλέπει τους δίσκους του linux, αλλά όχι τούμπαλιν;

4)Το gaim δεν είναι προγραμματάκι σαν το msn messenger, αλλά σαν το trillian. Εμένα πάντως δεν έχει κάποια επιλογή και μπαίνει από μόνο του στην taskbar όταν ανοίγει. Ποιον window manager είπαμε ότι έχεις;

5)Δοκίμασε το amarok. Αν δε βρίσκεις αυτά που θέλεις μπορείς να τα κατεβάσεις σε πακέτα έτοιμα για εγκατάσταση ή σε πηγαίο κώδικα για να τον κάνεις compile.

Γενικότερα ψάξε το λίγο παραπάνω. Τα 3 πρώτα που ρώτησες ήταν θέμα ψαξίματος και όχι κάτι δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.