Jump to content

noob mod

tatos

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα σας! Αν και καινούργιος ας το πούμε στο χώρο του mod αποφάσισα και εγώ να κάνω το pc μου λίγο πιο όμορφοη επιχείρηση σφάξιμο θα ξεκινήσει την Δευτέρα καθώς όλα έχουν αγοραστεί για να μπουν στο σύστημα και να το αναβαθμίσουν η να το ομορφύνουν(αν το καταφέρω)το κουτί μου είναι λοιπόν ένα heroichi super midi pro6919! αρκετά καλό για τα λεφτά του.παρακάτω παραθέτω κάποιες photo από την κατάσταση του υπολογιστή τώραο οποίος έχει υποστεί ένα ψευτοmod έτσι απλά για να δουλεύει όπως θέλω(κυρίως από θέμα θερμοκρασιών και θορύβου) και για να μου κάνει και στο μάτι(τι να μου κάνει εδώ που τα λέμεστο πλάι έχω σήτα).αυτά που θα μπούνε πάνω τώρα είναι τα εξής.άλλος ένα σκληρός 80gb(άρα κλείνουν όλα τα σλοτ για σκληρούς)-μπροστά ένα panel το gate watch όπου θα πιάσει 2x5.25-ένα plexi window όπου δεν ξέρω τι να κανω..να το κόψω και να το κολλήσω στο πλαϊνό του κουτιού η να το βάλω όπως έχει στο πλάιδηλαδή όλο το πλαϊνό να είναι plexi???ακόμα θα γίνει sleeve όπου μπορώ για να μπούνε και σε τάξη τα καλώδια-ακόμα θα ανοιχτούν τρύπες στο plexi 2στον αριθμό για μια να παίρνει αέρα η ψήκτρα και μια για να μπει ένας 12αρης ακριβώς από κάτω όπως και φαίνεται στις εικόνες-ακόμα θα ανοιχτή μια τρυπά στο πάνω μέρος του κουτιού για να βγάζει αέρα(τώρα έχω αυτόν τον 92αρη πάνω που κάτι ψευτοκανει.ακόμα θέλω να κάνω κάτι όπου δεν ξέρω αν θα μπορέσει να γίνει να κάνω όλο το pc tooll free και να κάνω και τα σλοτ των σκληρών να μπουν κάθετα ως προς το κουτί! Αυτά ως τώρα δεν νομίζω να ξέχασα κατι.οποιαδηποτε γνώμη για το σφάξιμο και ιδέες απολύτως δεκτή και σεβαστη!οι επόμενες photo θα μπουν μετά το ενχειρημα!

dsc02100copy4ya.th.jpg

dsc02101copy2vm.th.jpg

dsc000443ub.th.jpg

Posted

Σχετικά καλά πας... Σχόλια:

1. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα κόψεις το πλαϊνό και δεν θα το βάλεις όπως είναι... Χάλια θα βγει...

2. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα ανοίξεις μια τρύπα στο plexy για τον πλαϊνό ανεμιστήρα και θα βγάλεις τα δεματικά και τι άλλο είναι αυτό που έχεις βάλει...

3. Βγάλε εκείνο τον ανεμιστγήρα πίσω απο το τροφοδοτικό... Δε νομίζω να βοηθάει σε κάτι... Το μόνο που κάνει είναι θόρυβος, προσθέτει τρια παραπάνω καλώδια και χαλάει την αισθητική (αν και όχι ιδιαίτερα είναι η αλήθεια) με το χρώμα του.

4. Βγάλε τις περίσιες "ράγες" που έχεις στο κάτω μέρος του κουτιού

5. Αν διαθέτεις την απαιτούμενη προσοχή και υπομονή, θα σου πρότεινα να sleevάρεις τα καλώδια του τροφοδοτικού και να βάλεις μαύρα molexes και sleeves. Το μαύρο θα τα κάνει να χτυπάνε λιγότερο στο μάτι και άρα τα κρύβεις πιο εύκολα. Ειδικά σε "σκιές"...

6. Τα κτοποίησε όσο περισσότερο γίνεται τα καλώδια. Πέρνα τα απο πίσω βασικά όσα δεν χρησιμοποιείς.

Κάνε αυτά πρώτα και βλέπουμε μετά... :)

Posted

Mην βαλεις ολοκληρο το plexi για παραθυρο γιατι δεν θα ειναι ωραιο.Θα φαινονται ολο το εσωτερικο και καποια σημεια απο το εσωτερικο δεν ειναι ωραιο να φαινονται.(τα 5,25",τα σλοτs για τους σκληρους κτλ.)

Εδιτ.Κοψτω και βαλτο οπως ειπε και ο Μακης,

Posted

Εκτώς απο αυτό, δεν θα δένει αρμονικά με το υπόλοιπο κουτί, θα φαίνονται τα περιθώρια (άκρως άσχημο) και συνήθως όσοι το κάνουν αυτό το στηρίζουν με λίγο "ανορθόδοξο" τρόπο... :p

Posted

Λετε τελικα να κοψω το πλαινο ε??θα το κανω απλα θα μου παρει ωρα γιατι η σεγα μου εχει χαλασει και εχω μονο dremmel!Πιστευω και εγω θα βγει καλο....το ανεμηστηρακι απο πισω στο τροφοδοτικο ειναι..ηταν...για να βγαζει τον ζεστο αερα που πηγαινε πανω...τα καλωδια θελω να κατσω να τα sleevaro αλλα μαυρα molex οσο και αν εψαξα δεν βρηκα ολο κατι uv εβρισκα...αλλα βρηκα μαυρα sleeves!Τις ραγες και αυτες θα τις βγαλω αφου θα μου χρειαστουν για να μπει το gatewatch!τωρα οσο για τα καλωδια απο πισω θελω αλλα δεν ξερω αν φτανουν ως προς το μηκος....γιατι ετσι και αλλιως θελω να βγαλω και το αλλο πλαινο για να του βαλω tool free βιδες,αληθεια τα πριτσινια του αλλου πλαινου με τον κλασσικο τροπο τα βγαζω?3αρι τριπανακι και σε χαμηλες στροφες??ακομα θελω να δω αν θα καταφερω να βαλω τους δισκους καθετα...δεν νομιζω να πετυχενεται στο κουτι μου.....thanks guys περιμενω και αλλες παρατηρησεις και ιδεες...αυριο αρχιζει το σφαξιμο!

Posted

Στο Plexy, με τι εργαλείο μπορείς να ανοίξεις σωστή τρύπα για τους ανεμηστήρες? (Ας πούμε για να μπεί ένας 9αρις)????????????

Posted

Hδη το σφαξιμο εχει αρχισει!τωρα sleevaro τα καλωδια....τα molex δεν ξερω αν τα κανω μαυρα αλλα αν τα κανω θα τα κανω με μαρκαδορο.....φιλε Μακη τελικα δεν μπορω να βαλω τα καλωδια απο πισω γιατι το heroichi εχει μονοκοματο διπλο πατο απο πισω(αλλα ουτε ενα εκατοστο)και αν κοπει σε σημεια για να περαστουν καλωδια θα υπαρχει προβλημα με τη mobo.....τελικα ουτε οι δισκοι μπορουν να μπουν σε καθετη διαταξη(υπαρχει χωρος)γιατι μετα θα εχω χαλια ροη και διαδρομη αερα...με το που μπαινει χτυπαει σε "τοιχος" σε ολη τη διαμετρο του ανεμιστηρα!!οσο για το plexi εγω προσωπικα θα σχεδιασω ακριβως τις τρυπες που θελω πανω στο plexi με οσo πιο ακριβια γινετε και μετα με προσοχη και με το dremel θα το κοψω σε χαμηλες στροφες και με δισκους 426.παω για την συνεχεια.........

Posted
Αρχική απάντηση από thrasher

μαυρα molex=βαμενα μαυρα molex!

Bαψτα μαυρα.

Ωχ, μη, χάλια θα γίνουν... :cry: Με μαρκαδόρο θα βγει ένα χάλια χρώμα ενώ με σπρέυ μετά θα κολλάνε... ;) Σίγουρα κάπου θα βρεις μαύρα...

1. Για το κόψιμο του πλαϊνού, πρόσεχε ιδιαίτερα με το dremel γιατί λίγο δύσκολο το βλέπω να κόψεις ευθεία με τόσο μικρό δίσκο... ’μα βρεις κάπου να δανειστείς μια σέγα θα ήταν ό,τι καλύτερο... :) Υπάρχει επίσης και ειδικό ψαλίδι για λαμαρίνα αλλά δε νομίζω να το κόψει εύκολα αυτό...

2. Πριτσίνια στο πλαϊνό;;; :blink: Πολύ παράωρο μου ακούγεται αυτό... Εκτώς αν δεν κατάλαβα κάτι... Ωστόσο τα πριτσίνια, ναι, με τρυπανάκι τα βγάζεις.

3. Γιατί να βάλεις τους δίσκους κάθετα; Εκτώς αν θες να κάνεις κάποια παντέντα σαν του Κοπρίτη στο Chieftec...

Επίσης δες τα παρακάτω threads και θα πάρεις τρελές ιδέες:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=16102

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20768

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=3029

Γενικώς μια αναζήτηση με όνομα χρήστη "Κοπρίτης" στο forum cases, psu and mods είναι ο απαραίτητος οδηγός για κάθε modder... :D

Posted

ok με επεισες δεν τα κανω με μαρκαδορο.........για τα πριτσινια στο πλαινο ναι τετοια εχει...οχι το πλαινο που μπαινεις στο εσωτερικο.....το αλλο που δεν ανοιγεις ποτε....ηθελα τους δισκους καθετα για θεμα εργονομοιας..οποτε παω να βγαλω βγαλω βαλω ενα δισκο μου βγαινει η πιστη λογω της καρτας γραφικων και της ψυκτρας της...και οσο για τον κοπριτη.......τοσες φορες που τα εχω διαβασει τα εχω μαθει απεξω.....κοπριτη.....ηδη εκανα τα sata σπιραλ....thanks:)......και ξανα δουλεια.......

• 2 weeks later...
Posted

Καλησπέρα και πάλι! Το σφαχτηρι είχε τελειώσει τρεις μέρες μετά με συνολικές ώρες δουλείας.ΑΡΚΕΤΕΣ!!!! απλά το βγάζω τώρα γιατί εκτός ότι ήθελα να δω και full load θερμοκρασίες τώρα βρήκα και χρόνο. έχουμε και λέμε λοιπόν. καταρχήν «ντύθηκαν» τα καλώδια του τροφοδοτικού(ένα δείγμα) psu8wn.th.jpg μετά τα καλώδια του gatewatch gatewatchsleeve3aw.th.jpg μετά φτιάχτηκαν τα καλώδια spiral sata των hdd sataspiral0lc.th.jpg και μετά αλλάχτηκαν τα καμένα αντικραδασμικα των σκληρών με τα καινούργιου τύπου που κυκλοφορούν xantivibrator7zr.th.jpg newantivibrator6ql.th.jpg ondisks7ua.th.jpg αυτά ως προς τα απλά!!!! Πάμε τώρα στα βαριάγια αρχή σημαδεύτηκε το κουτί ως προς τις ευθείες και τις καμπύλες και ως προς το ύψος του πλαϊνού ανεμιστήρα(δηλαδή να βγαίνει ακριβώς από το ύψος του κοψίματος στις pci slots) rear14kt.th.jpg rear22qz.th.jpg μετά κόπηκε μόνο με dremmel καθώς από σεγα είχα ξεμείνει πιστεύω για πρώτο κόψιμο μου βγήκε αρκετά καλό και με σχεδόν μια καλή ευθεία rear37dn.th.jpg μετά το λίμαρα έτσι ώστε να μην έχω αμυχές και γρεζια http://img361.imageshack.us/img361/1736/rearcomplete2ma.th.jpg Μετά έκοψα το από πάνω του κουτιού ώστε να μπει ένας 9αρης ανεμιστήρας upcmpletefan5ft.th.jpg upfan4qr.th.jpg και το καπάκι και το από πάνω βάφτηκαν αμέσως μετά το τέλος των δοκιμών και του κοψίματος uptest7sa.th.jpg - reartest4qj.th.jpg (σε όλα τα κοψίματα διαπίστωσα αυτό που διάβαζα τόσο καιρό! πολλές σημαδεύειςΜΙΑ κόβεις!)Μετά έπιασα το plexi.εδώ ήθελε προσοχή γιατί γρήγορα κατάλαβα πως λίγο να σου φύγει το dremmel το έφαγες και δεν συνχωρει λάθη!! οπότε πάλι από την αρχή μετά αν θες ένα καλό αποτέλεσμα! Οι τρύπες κόπηκαν λίγο πιο μικρές από 12αρι ανεμιστήρα για να φτάσουν τα 12 με λείανση και να βγουν εντελώς στρογγυλές και χωρίς «δοντάκια» στο plexi από το κόψιμο του dremmel plexicomplete6ad.th.jpg μετά δοκιμάστηκε επάνω στο παράθυρο για ένα preview του τελικού.. το τζάμι το έβαλα με βίδες τελικά γιατί η κόλλα δεν άντεξε και την επόμενη μέρα που πήρα στα χέρια μου το πλαϊνό(24ωρες στέγνωνε με βάρος από πάνω του) σχεδόν μου έμεινε στο χέρι!! μετά ήταν η ώρα για να βάλω το panel στην πρόσοψη όπου πραγματικά με ταλαιπώρησε γιατί έμπαινε σφηνωτό!! και όχι όπως τα drives...τουλάχιστον στο κουτί μου! Από θέμα θορύβου είμαι εντελώς ικανοποιημένος αφού είναι αθόρυβο όπως και πριν και από θέμα θερμοκρασιών ακόμη καλύτερες!! Idle everestprob3cr.th.jpg full load fullload7lv.th.jpg Το σύστημα αποτελείται από: 3.2p4ht lga775-big typhoon termaltake cpu cooling-mobo ASUS p5gdc-v deluxe-1sata maxtor 80gb , 1sata wd 120gb , 1 idewd 120gb , 1 ide maxtor 250gb-gf nv6600pcix+thermaltake schooner fanless-enermax noisetaker 600w-sb liveplayer platinum 7.1-cinergy tv 600

Ελπίζω για πρώτο mod να τα πήγα καλά! Thanks to all! rearcomplete18zj.th.jpg

rearcomplete27ez.th.jpg

rearcomplete35yt.th.jpg

rearcomplete48jp.th.jpg

rearcomplete59fr.th.jpg

rearin8im.th.jpg

Posted

1. Γιατί δεν έντυσες ολόκληρα τα καλώδια με sleeves; Πιστεύω θα ήταν πολύ πιο ωραίο. Έτσι δείχνει πιο "προχειροδουλειά"...

2. Απ'ό,τι βλέπω απο τις φωτογραφίες, το κόψιμό σου δεν είναι και τελείως λείο. Γιατί δεν βάζεις λάστυχο "Η" ή "Π" ή κάλλυμα καλωδίου ωστε να μη φαίνονται; Πολύ καλύτερα θα είναι πιστεύω...

3. Απέφευγε τα πολλά χρώματα μέσα στο κουτί... Πιστεύω το καλύτερο θα ήταν να κάνεις όλα τα καλώδια μαύρα. Προσωπική μου άποψη...

4. Θες ακόμα συμμάζεμα στα καλώδια...

Για αρχή πάντως πολύ καλά είσαι. Έχουμε δει και χειρότερα... :hehe: :hehe: :hehe:

Posted

φιλε μου ολα τα καλωδια ντυθηκανε με sleeves τα μονα που δεν ντηθυκαν ηταν αυτα για τα φωτα και ενα μικρο κομματι 5cm για την μητρικη..πρωτα γιατι μου ειχαν τελειωσει τα sleeves και δευτερον γιατι σε 2βδομαδες αλλαζω φωτισμο οπου εκεινα θα ντυθουνε κανονικα!

Καλωδιο τυπου Π θα μπει ηταν δεν ηταν λειο..απλα το μαγαζι που εχω στην γειτονια μου θα μου το φερει σε 2βδομαδες μου ειπε:jump: με την καινουργια του παραλαβη!!!αλλες foto τοτε;)

Καλωδια επιτηδες εχω τρια χρωματα το καθενα για τον δικο του τομεα(floppy drives hdd)οπου οταν αναβουν τα φωτα δειχνουν πολυ ωραια!(στην foto δεν δειχνει το ξερω)

Εχεις δικιο για το συμμαζεμα αλλα πιστεψε δεν εχει χωρο και το γνωστο απο πισω δεν γινεται στο κουτι μου οπως ειχα αναφερει....

@Για αρχή πάντως πολύ καλά είσαι. Έχουμε δει και χειρότερα...:wassat:

Posted

ωραία δουλειά έχεις κάνει!!!!! ΜΠΡΑΒΟ :clap:

Μία παρατήρηση..... το σκόρδο το έχεις βάλει για να μην το ματιάσουμε? :tomato:

Posted

Οχι εσεις φιλε μου....αλλα ατομο απο το περιβαλλον μου:devil: :alien: !!!!!!Δεν φανταζεσαι τι εχω τραβηξει......:computer:

Posted

1. Εγώ στο τροφοδοτικό βλέπω τα καλώδια μέχρι τη μέση με sleeves και απο κει και πέρα με σπιράλ... :confused:

2. Καλά, άστον να λέει... Βρες ένα μαύρο καλώδιο, κόψε προσεκτικά το περίβλημά του, αφαίρεσε τον αγωγό και προσάρμωσέ το σαν λάστιχο. Ίσα ίσα που θα είναι και πιο διακριτικό απο το χοντρό λάστιχο που θα σου φέρει αυτός...

3. Προσωπικά είμαι της άποψης των μονόχρωμων (μαύρων κατα προτίμηση) καλωδίων. Απο κει και πέρα, εσύ κάνεις κουμάντο...

4. ΠΑΝΤΑ μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο ως προς το συμμάζεμα των καλωδίων. Όσο και να φαίνεται απίθανο, με λίγη όρεξη, αρκετή υπομονή και αρκετές φορές συμμαζέματος, θα καταλήξεις να μην έχει καμία σχέση το τελικό με αυτό που έχεις τώρα... Πίστεψέ με... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.