Jump to content



Πρόβλημα με Windows Home Greek και FSC 3438G


dimpar

Recommended Posts

Μόλις αγόρασα το άνωθεν laptop και σε μπορώ να setάρω τα ελληνικά windows που περιέχονται στο κουτί. Ταυτόχρονα περιέχονται και γερμανικά windows με τα οποία δεν είχα κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση... Με τα ελληνικά αμέσως μετά τη προετοιμασία και αφού πρέπει να βγάλει την οθόνη με το "F8 συμφωνώ" μου λέει ότι δε βλέπει σκληρό και να πατήσω F3 για να κάνω cancel... Με τα γερμανικά όλα καλά. Από την άλλη τα γερμανικά είναι fujitsu siemens ενώ τα ελληνικά μου φαίνονται απλά Home... Να ενημερώσω ότι το laptop μου ήρθε setαρησμένο με τα ελληνικά αλλά θέλησα να κάνω format για να το φτιάξω στα μέτρα μου... Τώρα είμαι με τα γερμανικά... Please help! FSC M3438G Pentium mobile 2Ghz.

Link to comment
Share on other sites

The HDD is always recognize in the Bios.

Solution:

- after turn on press F2 for Bios Setup

- you find now in Bios below Advanced the entry AHCI Configuration

- please enabled the entry: AHCI Configuration

- now press F10 Key and confirm with Enter key

The HDD is now recognize from Windows or Recovery CD.

Ρε αδερφέ αυτο το AHCI Configuration που το βγάζει; Το βρήκα και εγώ αυτο στο site της siemens. Γιατί το πούλησες;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Τζώρτζης

Φίλε όπως έδωσε και στο λινκ ο jax με το nlite ενσωμάτωσε τους viamraid drivers που θα βρεις στο cd οδηγών της fsc και είσαι οκ.Ή βάλε xp pro και είσαι οκ!

Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο σχετικά με το τι ακριβώς θα κάνω; Γιατί είμαι λίγο άσχετος με το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από dimpar

Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο σχετικά με το τι ακριβώς θα κάνω; Γιατί είμαι λίγο άσχετος με το θέμα.

Κατεβάζεις το πρόγραμμα nlite.

Tο εγκαθιστάς , βάζεις το γνήσιο cd windows xp home μέσα και το διαβάζει το nlite,και σου δίνει επιλογές ενσωμάτωσης οδηγών.ψάχτο λίγο.

Από το cd fsc drivers βρίσκεις το φάκελο που περιέχει τους viamraid οδηγούς ,ίσως χρειαστεί να τους κάνεις extract σε κάποιο φάκελο για να διαβάσει τα *.inf αρχεία, και απο το φάκελο αυτό με το nlite τους "διαβάζεις " και τους "ενσωματώνεις".

Έπειτα καις το cd που θα σου φτιάξει το nlite και κάνεις restart εκκίνηση από cd κτλπ.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία! Κατάφερα να το setαρω με τα Proffesional sp2. Παρόλαυτα δε έχω ήχο. Κι ενώ στο system στα γερμανικα μου βγάζει microsoft uaa high definition audio... στα αγγλικά δε λέει τίποτα. Χτες στα γερμανικά έπαιζε. Σήμερα μου έχει βγάλει τα εικονίδια στο tray αλλά...φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι μάλλον δεν κατάλαβες τι γινεται εδώ! Στο device manager δεν υπάρχει καν κάρτα ήχου! Ακόμα και τώρα που προσπάθησα να την προσθέσω μόνος μου από το add hardware τη στιγμή που κάνει εγκατάσταση τους drivers μου πετάει μία μπλε οθόνη και κάνει reboot! Εν το μεταξύ στα γερμανικά δουλεύει μια χαρά πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.