Jump to content



Μπορω να κανω OVERCLOCKING στην


Recommended Posts

Εχω μια μητρικη Elite P6LX2-A Dual Απ'οτι βλεπω υποστηρίζει χαμηλους slot 1 επεξεργαστες. ΟΜΩΣ...μπορω να τοποθετησω καποιους μεγαλύτερους η καλυτερα καποιους p3? Μιλαω αναγκαστικα για overclocking η κατι τετοιο? χει κανεις ιδέα?:(

Link to comment
Share on other sites

Από ότι ξέρω το 440LX chipcet που έχει η μητρικη σου υποστηρίζει κανονικά 66Mhz fsb για τους επεξεργαστές και τις μνήμες που υποστηρίζει.

Αν το bios σου εχει ρυθμίσεις για να φτάσεις το fsb στα 100 mhz μπορείς να τοποθετήσεις και κάποιον επεξεργαστή με αυτό το fsb με πολλαπλασιαστή ως 5x δηλαδή μέχρι 500mhz υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όμως η μητρική να μην έχει διαιρετές για τη συχνότητα του δίαυλου της pci που παρασύρεται από το fsb σε όλα τα chipcet της εποχής.

Αυτό θα κάνει την μητρική αρκετά ασταθής αν εξαναγκαστεί να λειτουργήσει σε μεγαλύτερη συχνότητα από τα 66MHz.

Ακόμα και αν λειτουργεί απροβληματιστα στα 100 mhz κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα υποστηρίζει και όλα τα μοντέλα επεξεργαστών slot1 με αυτό το fsb.

Αν έχεις χύμα hardware εκείνης της εποχής πειραματίσου αλλιώς μην ασχολείσαι

Mε ελάχιστα λεφτά μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα υλικά για να στήσεις ένα σύστημα σε socketΑ για AMD ή 478 για intel

Link to comment
Share on other sites

Αχα!!!! Ψαχνω και εισαι ο πρωτος που μου δινει φως! Για να ανεβασω την FSB στα 100mhz θα υποστιριζει το chipset μεγαλυτερη cpu? δηλαδη p3 σε 440LX γινεται? η στη χειροτερη περιπτωση να βάλω τους ανωτερους p2 στα 450 ηταν ο πιο γρηγορος?

Link to comment
Share on other sites

PII στα 450 και PIII ως το όριο των slot το πολύ 600MHz

Αλλά δώσε βάση στο Agp pci clk αν δεν έχει διαιρέτη για συχνότητες πάνω από τα 66 mhz του νορμάλ fsb δε θα παίξει σταθερά ίσως και καθόλου

Είχα μια Abit με 440BX chipset και νορμαλ fsb τα 100Mhz έφτανε άνετα τα 133 και η ρύθμιση του bios έφτανε μέχρι τα 150 αλλά διαιρετές γιοκ

Μόλις ανέβαινες πάνω από τα 100Mhz του κανονικού οι pci κάρτες και η agp ψηνόταν

Της έβαλα μια φορά έναν PIII με 133fsb δούλευε κανονικά αλλά η AGP δεν άντεχε να δουλεύει στα 88mhz και μετά από λίγο είχα artifacts..

Ότι και να κανείς μη δώσεις λεφτά σε αυτό το σύστημα μπορεί να πάνε εντελώς χαμένα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.