Jump to content



Τest με αφορμη τη νεα πλατφορμα AM2


xrist

Recommended Posts

Με αφορμή το θέμα του Φάνη (RootX ) για την νέα πλατφόρμα της AMD, ΑΜ2 και ψάχνοντας στα τεστ του TOM είδα και αυτό οπου έκανε rendering με το PINΝACLE STUDIO για μετατροπή video mpeg-1 (41MB) σε mpeg-2 (95ΜΒ) σε δευτερόλεπτα.

Έχοντας λοιπόν πρόσβαση στα παρακάτω συστήματα με επεξεργαστές INTEL,που έχουν περασμένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα είπα να συμπληρώσω το τεστ βγάζοντας και κάποια συμπεράσματα τα οποία στη συνέχεια να συζητήσουμε χωρίς τα κολλήματα του τύπου ποιοι είναι καλύτεροι επεξεργαστές κλπ (ξέρετε εσείς).

Να σημειώσω ότι όλα τα συστήματα είχαν μνήμη 1G όπως και του ΤΟΜ και χρησιμοποιήθηκε το ίδιο video...mpeg-1 (41MB) σε mpeg-2 (95ΜΒ).

Το πρώτο λοιπόν συμπέρασμα είναι ότι οι νέοι διπύρηνοι (AMD-INTEL) ανεξάρτητης πλατφόρμας, στο rendering, έχουν πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι νέοι διπύρηνοι έχουν μια αυξημένη απόδοση γύρω στο 6% από τους μονοπύρηνους 640 και γύρω στο 19% από τους 540 (προφανώς λόγω Cache Memory )

Το τρίτο συμπέρασμαοτι ο 640 έπρεπε να κλοκαριστει στο 6% και ο 540 στο 19% για έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τους διπύρηνους

Τέλος με ένα o/c στο 32% του 640 έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα των 15sec

Επίσης να σημειώσω ότι είτε με 1G είτε με 2G ο 640 είχε το ίδιο αποτέλεσμα (Είναι λογικό αυτό?).

Θα παρακαλούσα τα παιδιά που δουλεύουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα να κάνουν το ίδιο τεστ και να μας δώσουν τα αποτελέσματα τους .Ιδιαίτερα με AMD μονοπύρηνους.

post-884-1416072460,688_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.