Jump to content



Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την υποβολή δηλώσεων


helloween

Recommended Posts

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων [ΓΓΠΣ] του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από τις 8 Μαρτίου 2006 τέθηκε σε λειτουργία η νέα υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων [Ε1] οικονομικού έτους 2006. Με τη νέα αυτή υπηρεσία, που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη ΓΓΠΣ, είναι εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος με την υποβολή της. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης μπορεί να παίρνει κατευθείαν το εκκαθαριστικό του με την υποβολή της δήλωσής του.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά όπως:

- Εκτεταμένος έλεγχος λαθών και συμπλήρωσης στοιχείων

- ’μεση ανάκτηση πληροφοριών

- Εξαγωγή και εκτύπωση συμπληρωμένης δήλωσης σε ψηφιακή μορφή [pdf]

Η νέα αυτή υπηρεσία σχεδιάστηκε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Η δήλωση συμπληρώνεται εύκολα και απλά, με ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λάθους. Ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει αμέσως το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου. Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται, όπως και πριν, μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για τη χρήση της υπηρεσίας αυτής, που είναι προσβάσιμη από τους διαδικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης από την υπηρεσία του TAXISnet [αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς]. Στην υπηρεσία TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε πολίτης, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του διαδικτυακού τόπου www.taxisnet.gr. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπ' όψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργασίμων ημερών από την υποβολή της φόρμας μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων [Ε1] για το οικονομικό έτος 2006 είναι διαθέσιμες στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Link to comment
Share on other sites

Εντυπώσεις...

Τα τσακάλια της ΓΓΠΣ (ή σε όποιον έδωσαν outsource) έφτιαξαν τις σελίδες να φαίνονται σε internet explorer πλήρως λειτουργικές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Firefox. Απόφοιτοι ΙΕΚ Ξυνή-Κορέλκο θα είναι, όποιοι κι αν είναι.

Δε με αφήνουν να υποβάλλω το Ε2 τώρα, πρέπει να περιμένω μέχρι τις 12/6 (που θα έχω μπει ναυτικό), ενώ αν τα κατέθετα στη ΔΟΥ θα πήγαιναν όλα μαζί.

Κατά τ' άλλα το θεωρούσαν αυτονόητο να ξέρω ότι η υπηρεσία θα άνοιγε στις 8 Μαρτίου για το οικονομικό έτος 2005 και εγώ αναρωτιόμουν σα λακαμάς γιατί το Ε1 έχει ακόμα το 2004.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.