Maximvs Μάρτιος 24, 2006 #21 Μάρτιος 24, 2006 φιλε παρε αυτο http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=7003 και μη κοιταξεις πουθενα αλλου....εχω ξαναπει για τα ΤAGAN...ειχα 2 και κανανε μπαμ!!..στα καλα καθουμενα!!...εχω ΑΝΤΕC σε 3 μηχανηματα μου και δεν καταλαβαινουν ΤΙΠΟΤΑ!!...2Χ480W - 1X550W true power!!....με κλειστα ματια το antec!
HellhammeR Μάρτιος 24, 2006 #22 Μάρτιος 24, 2006 Αυτό που λες για τα TAGAN είναι βλακώδες... Δηλαδή επειδή εσένα σου βγήκαν προβληματικά τα 2 σου TAGAN σόι και καλά βγάλαμε τα TAGAN μούφα? Δηλαδή όλα τα Αntec όσοι πήραν σε όλο τον κόσμο δεν βγήκε κανένα σκάρτο? Μην είσαι απόλυτος..!!!!!
darkCount Μάρτιος 24, 2006 #23 Μάρτιος 24, 2006 Η αλήθεια είναι πως ο Maximvs το έθεσε κάπως απόλυτα.Αλλά βάλε κάνα smilie και συ βρε HellhammeR όταν λες τέτοια πράγματα.Εγώ έχω το Tagan Easycon 580 και φτου μην το ματιάσω είναι Ροτβάϊλερ σκέτο!Με τον ίδιο τρόπο και χειρότερο (ΤΕC dedicated psu) έχω χρησιμοποιήσει και ένα 300άρι Hec. Μόνο ήρωα μπορώ να το αποκαλέσωΕίναι να μην σου κάτσει μάπα το psu. Ακόμα και τα Φορτρον που θεωρούνται κορυφαία...εκαναν χουνέρι σε τοπικό αντμιν μας.
HellhammeR Μάρτιος 24, 2006 #24 Μάρτιος 24, 2006 Δεν θέλω να κάνω flame ούτε τα λέω απο κακία ρε συ αλλά έχω ακούσει πως οι περισσότεροι βασίζονται σε αυτήν την δικαιολογία όταν προτιμάνε μια μάρκα και τους ρωτάει καποιος ας πούμε γιατί δεν προτίμησες την τάδε άλλη μαρκα....:sick:
jsmith6 Μάρτιος 24, 2006 Author #25 Μάρτιος 24, 2006 Είναι να μην σου κάτσει μάπα το psu. Ακόμα και τα Φορτρον που θεωρούνται κορυφαία...εκαναν χουνέρι σε τοπικό αντμιν μας. Ναι. Αυτό που κάηκε ήταν Enermax 480w.Επιμένω, νομίζετε πως τα 480w είναι αρκετά; Όταν αγόρασα το Enermax, νόμιζα πως ήταν. Υπάρχει υποψία πως καήκε διότι το υπερ-φόρτωσα; Αν αλάξω σε μια CPU 4000, τα 480w θα είναι και πάλi αρκετά;Και τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό και καταλαβαίνω πως ίσως να είναι δύσκολο να απαντηθεί: σε το ποσοστό θα φορτώθει ένα 480w με το hardware που έχω;’μα είναι το απόγευμα να πάω να το πάρω, να ξεμπερδεύω.
knight_77 Μάρτιος 24, 2006 #26 Μάρτιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από HellhammeR Δεν θέλω να κάνω flame ούτε τα λέω απο κακία ρε συ αλλά έχω ακούσει πως οι περισσότεροι βασίζονται σε αυτήν την δικαιολογία όταν προτιμάνε μια μάρκα και τους ρωτάει καποιος ας πούμε γιατί δεν προτίμησες την τάδε άλλη μαρκα....:sick: Kοιτα και εμενα αν μου ειχαν καει δυο τροφοδοτικα ιδιας μαρκας θα ελεγα οτι ειναι γιαφτυσιμο.Και δεν ειναι λιγο μια ολοκληρη παρτιδα να βγαινει ελλατωματικη απο τη γραμμη παραγωγης,ειδικα για μια εταιρεια που δεν πουλαει τροφοδοτικα του κιλου αλλα θελει να συγκαταλεγεται στους top κατασκευαστες τροφοδοτικων. Αρχική απάντηση από jsmith6 Ναι. Αυτό που κάηκε ήταν Enermax 480w.Επιμένω, νομίζετε πως τα 480w είναι αρκετά; Όταν αγόρασα το Enermax, νόμιζα πως ήταν. Υπάρχει υποψία πως καήκε διότι το υπερ-φόρτωσα; Αν αλάξω σε μια CPU 4000, τα 480w θα είναι και πάλi αρκετά;Και τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό και καταλαβαίνω πως ίσως να είναι δύσκολο να απαντηθεί: σε το ποσοστό θα φορτώθει ένα 480w με το hardware που έχω;’μα είναι το απόγευμα να πάω να το πάρω, να ξεμπερδεύω. Να σου καηκε λογω υπερφορτωσης απο το hardware σου λιγο δυσκολο.Αλλωστα εδω και χρονια ειναι τεσταρισμενο οτι τα Enermax δεν παραδιδουν πνευμα τοσο ευκολα.Enermax εχω,ειχα και το πιθανοτερο ειναι να ξαναεχω στο μελλον καθως ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι ενα σκαλι πιο πανω απο τα υπολοιπα.Απο εκει και περα αποκλειεις το ενδεχομενο να τεζαρε λογω κακου ρευματος απο το δικτυο της ΔΕΗ?UPS ειχες πανω για να αποκλεισεις αυτη τη πιθανοτητα?Πηρε τιποτα αλλο μαζι του?
Maximvs Μάρτιος 24, 2006 #27 Μάρτιος 24, 2006 φιλε Hellhamer δεν συνηθιζω να λεω βλακειες...μιλαω παντα με παραδειγματα...εχω δωσει μεχρι τωρα σαν τεχνικος που ειμαι καμια 20αρια Antec και ΚΑΝΕΝΑ δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο..και εσυ να ησουν και να σου σκαγανε (και μιλαμε για εκρηξη) 2 Tagan μεσα σε 3 μηνες...το ιδιο θα ελεγες...εγω προσωπικα λεω οτι ειναι μεγαλες μουφες!!!....και μη συγκρινουμε τη Porsche με το Σκαραβαιο...Οπως επισης δεν ειχα κανενα προβλημα με 5 OCZ που εχω δωσει και καμια 30αρια Raptox...Για τα υπολοιπα Εnermax,Fortron κ.τ.λ,δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι εχω δουλεψει λιγο μαζι τους και δεν εχω πληρη εικονα.
jsmith6 Μάρτιος 24, 2006 Author #28 Μάρτιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από knight_77Απο εκει και περα αποκλειεις το ενδεχομενο να τεζαρε λογω κακου ρευματος απο το δικτυο της ΔΕΗ?UPS ειχες πανω για να αποκλεισεις αυτη τη πιθανοτητα?Πηρε τιποτα αλλο μαζι του? Δεν το ξέρω αν πήρε και κάτι άλλο μαζί του. Όταν βάλω το καινούριο θα το μάθω.
haris1984 Μάρτιος 24, 2006 #29 Μάρτιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από Maximvs φιλε Hellhamer δεν συνηθιζω να λεω βλακειες...μιλαω παντα με παραδειγματα...εχω δωσει μεχρι τωρα σαν τεχνικος που ειμαι καμια 20αρια Antec και ΚΑΝΕΝΑ δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο..και εσυ να ησουν και να σου σκαγανε (και μιλαμε για εκρηξη) 2 Tagan μεσα σε 3 μηνες...το ιδιο θα ελεγες...εγω προσωπικα λεω οτι ειναι μεγαλες μουφες!!!....και μη συγκρινουμε τη Porsche με το Σκαραβαιο...Οπως επισης δεν ειχα κανενα προβλημα με 5 OCZ που εχω δωσει και καμια 30αρια Raptox...Για τα υπολοιπα Εnermax,Fortron κ.τ.λ,δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι εχω δουλεψει λιγο μαζι τους και δεν εχω πληρη εικονα. εγω παλι με το ταγκαν 480 μετα απο 2 χρονια σχεδον 24/7 λειτουργιας δεν ειχα κανενα προβλημα και τωρα που πηρα το 580 παλι ειναι οκ...επισης πολλα απο τα ατομα που εχουν σαν το παλιο μου δεν ειχαν προβλημα...ενταξει εκατσε μια προβληματικη παρτιδα καποτε και χαλασε...καποιου εδω μεσα του καηκε το pc p&c του...τι παει να πει οτι ειναι κακα τροφοδοτικα? επισης τα ocz...αν ψαξεις σε ξενα φορα θα δεις οτι εχουν πεθανει πολλα και οχι απλα πεθαναν αλλα πηραν μαζι τους και αλλα πραγματα... ας μην ειμαστε απολυτοι...δεν εκανε κανεις συγκριση qtec με enermax...
Mischeif Μάρτιος 24, 2006 #30 Μάρτιος 24, 2006 Φιλε μου εγω λεω να παρεις αυτο με τα 580w, οχι γιατι πιστευω οτι το Tagan ειναι καλυτερο απο to Antec(στο ιδιο επιπεδο τα βαζω) απλα ειναι καλυτερο οταν παιρνεις ενα τροφοδοτικο να ειναι οσο πιο δυνατο γινεται!και αφου η διαφορα χρηματων ειναι μικρε ,παρε το TAganY.Γ. εγω enermax εχω ......
inertiacreep Μάρτιος 24, 2006 #31 Μάρτιος 24, 2006 Αρχική απάντηση από Maximvs [Σήμερα, στις 18:10] φιλε Hellhamer δεν συνηθιζω να λεω βλακειες...μιλαω παντα με παραδειγματα...εχω δωσει μεχρι τωρα σαν τεχνικος που ειμαι καμια 20αρια Antec και ΚΑΝΕΝΑ δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο..και εσυ να ησουν και να σου σκαγανε (και μιλαμε για εκρηξη) 2 Tagan μεσα σε 3 μηνες...το ιδιο θα ελεγες...εγω προσωπικα λεω οτι ειναι μεγαλες μουφες!!!....και μη συγκρινουμε τη Porsche με το Σκαραβαιο...Οπως επισης δεν ειχα κανενα προβλημα με 5 OCZ που εχω δωσει και καμια 30αρια Raptox...Για τα υπολοιπα Εnermax,Fortron κ.τ.λ,δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι εχω δουλεψει λιγο μαζι τους και δεν εχω πληρη εικονα. Εφ΄όσον είσαι και συνάδελφος φίλτατε πρέπει να συμφωνήσεις οτι κακές παρτίδες τυχαίνουν παντού, ακόμα και στις πιο αξιόπιστες υλοποιήσεις. Pερσι π.χ. είχα 2 καμένες ιδιες ASRock σε 2 βδομάδες. Τι πάει να πεί, όλες οι ASRock είναι για πέταμα; Καταλαβαίνω οτι εμπιστεύεσαι αυτό που δουλεύεις πιο πολύ, αλλά ειναι λάθος κατα τη γνώμη μου να αποκλείεις κάτι επειδή σου έκατσε στραβή εσένα. Προσωπικά όσα Tagan έχουν φύγει από τα χέρια μου, δεν έχουν το παραμικρό. Όπως και η ASRock στο μηχάνημα που γράφω τώρα στο μαγαζί (φτου φτου σκόρδα). Μην είσαι απόλυτος σε τέτοια θέματα.Φιλικά πάντα :flower:
Maximvs Μάρτιος 24, 2006 #32 Μάρτιος 24, 2006 και βεβαια συμφωνω οτι υπαρχουν πολλες κακες παρτιδες σε ολα τα πραγματα...αλλα 2 καμενα μεσα σε 3 μηνες...ε , οχι...δεν θα ξαναπαρω κατι τετοιο...Τα Asrock δουλευω και εγω αρκετα και οντως ελαχιστα εχουν προβλημα.
jsmith6 Μάρτιος 25, 2006 Author #33 Μάρτιος 25, 2006 Αρχική απάντηση από Mischeif [Χθες, στις 19:33] Φιλε μου εγω λεω να παρεις αυτο με τα 580w, οχι γιατι πιστευω οτι το Tagan ειναι καλυτερο απο to Antec(στο ιδιο επιπεδο τα βαζω) απλα ειναι καλυτερο οταν παιρνεις ενα τροφοδοτικο να ειναι οσο πιο δυνατο γινεται!και αφου η διαφορα χρηματων ειναι μικρε ,παρε το TAgan Ναι, είναι λογικό. Δεν με νοιάζει πλέον τι μάρκα θα βάλω. Το θέμα μου είναι πόσα watt είναι αρκετά για να μην είμαι σίγουρος πως δεν θα έχει πρόβλημα. Όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο; Γιατί λοιπόν να μην βάλω ένα 750w; Μια απόφαση πρέπει να είναι μια ισορροπημένη επιλογή. Από πέρυσι που αγόρασα αυτό το PC μαζεύω χρήματα για αυτό που θα πάρω σε 1-2 χρόνια. Ότι ξοδέψω τώρα, το οποίο δεν είναι απαραίτητο, θα μου λείψει όταν θα θέλω να πάρω το καινούριο. Αυτά τα 35 ευρώ ίσως τότε να κάνουν την διαφορά ανάμεσα σε μία μέτρια και μια καλή motherboard, ή ανάμεσα ένα καλό και ένα πολύ καλό τροφοδοτικό. Μπορεί το υπερ-αρκετό να είναι καλύτερο από το μη-αρκετό, αλλά το αρκετό είναι καλύτερο και από τα δύο. Πρέπει να ξέρω τι θα είναι αρκετό. Τα 480w μιας αξιόπιστης μάρκας (Tagan, Enermax, Antec, κτλπ) θα είναι αρκετά; Για μένα αυτό είναι που έχει νόημα πλέον. Υ.Γ.: Αν η CPU ήταν 4000 ή dual-core θα χρειαζόμουν παραπάνω watt; Χλωμό το βλέπω να αγοράσω (μιας που δεν προβλέπω να φτάσουν οι τιμές εκεί που θέλω), αλλά ας μάθω και γι'αυτό.
jsmith6 Μάρτιος 27, 2006 Author #34 Μάρτιος 27, 2006 Απόπειρα καταμέτρησης:050w: motherboard (ASUS A8N-SLI Deluxe, nForce4)100w: κάρτα γραφικών (ASUS Nvidia 6800GT, *δεν* είναι O/C)120w: CPU (Athlon64 3000-4000)050w: και τα δύο CDROM μαζί025w: ο σκληρός δίσκος (Western Digital, IDE 7200rpm)016w: δύο ανεμιστήρες 30-άριδες πάνω στο κουτίσύνολο: 361wΕίναι σωστός ο υπολογισμός;
inertiacreep Μάρτιος 28, 2006 #35 Μάρτιος 28, 2006 Μπορείς να υπολογίσεις και εδώ http://www.extreme.outervision.com/index.jspΥπάρχει και το σχετικό thread εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23637Μάλλον λιγότερα θα βγούν. Οι 30άρηδες ανεμιστήρες είναι όντως 30cm???
jsmith6 Μάρτιος 28, 2006 Author #36 Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από inertiacreep [Σήμερα, στις 13:52] Μπορείς να υπολογίσεις και εδώ ψΥπάρχει και το σχετικό thread εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23637Μάλλον λιγότερα θα βγούν. Οι 30άρηδες ανεμιστήρες είναι όντως 30cm??? αν μπορεί κάποιος, ας το υπολογίσει για μένα. ο Pentium3 μπλόκαρε (είμαι γκαντέμης) και κάνω post από τον Pentium1 με έναν αρχαίο browser. Ακόμα και που πληκτρολογώ σέρνεταιEDIT: πήγα σε net-cafe και το έκανα. Έβγαλε 393w, όπου 30w έιναι τα 2 μεγάλα fans. Δίχως δύο πράγματα που δεν κατάλαβα τι ήταν (Surge current during start up compensation 20% και Capacitor Aging 30 %), μου δίνει 262w.όμως θα πρέπει να ξέρω και πόσο αποδίδει το τροφοδοτικό. Πως θα δω τι απώλειες έχει; Τα ANTEC και τα TAGAN σε τι ποσοστό αποδίδουν της ονομαστικής ισχύης τους;έχω βρει αυτά:http://www.ncix.com/products/index.php?sku=15513 http://www.overclockersonline.com/?page=articles&num=261&pnum=5αλλά επειδή είμαι άσχετος δεν μπορώ να καταλάβω από τα νούμερα
FLO Μάρτιος 28, 2006 #38 Μάρτιος 28, 2006 Αναμεσα στα 2 παρε το tagan αλλα κατα τη γνωμη μου κοιτα και αλλες μαρκες πχ enermax ή seasonic και αλλα.
ergotelis Μάρτιος 28, 2006 #39 Μάρτιος 28, 2006 Η www.checkmate.gr βλέπω έχει τα seasonic(125 ευρά το 500άρι,καλά είναι),κατά την άποψή μου τα καλύτερα τροφοδοτικά.Όσο τέστ έχω δοκιμάσει πραγματικά ξεχωρίζουν σε όλους τους τομείς.Τα υπόλοιπα Τagan,enermax,hiper όλο και κάπου έχουν μια αδυναμία,ενώ τα seasonic σε όλους τους τομείς(απόδοση,σταθερότητα τάσεων,θόρυβος,efficiency) είναι εξίσου καλά.
GoriLLakoS Μάρτιος 28, 2006 #40 Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Maximvs φιλε Hellhamer δεν συνηθιζω να λεω βλακειες...μιλαω παντα με παραδειγματα...εχω δωσει μεχρι τωρα σαν τεχνικος που ειμαι καμια 20αρια Antec και ΚΑΝΕΝΑ δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο..και εσυ να ησουν και να σου σκαγανε (και μιλαμε για εκρηξη) 2 Tagan μεσα σε 3 μηνες...το ιδιο θα ελεγες...εγω προσωπικα λεω οτι ειναι μεγαλες μουφες!!!....και μη συγκρινουμε τη Porsche με το Σκαραβαιο...Οπως επισης δεν ειχα κανενα προβλημα με 5 OCZ που εχω δωσει και καμια 30αρια Raptox...Για τα υπολοιπα Εnermax,Fortron κ.τ.λ,δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι εχω δουλεψει λιγο μαζι τους και δεν εχω πληρη εικονα. Ta TAGAN που ειχαν προβλημα εχει γινει γνωστο οτι ηταν η παρτιδα ελλατωματικη σε ολον τον κοσμο....και η εκδοση εκεινη ηταν η U-01 αν δεν κανω λαθος.....τωρα η TAGAN βγαζει 2 μοντελα....τα SLI series U-22 με 2-12καρες και περιισοτερα amperes απ'οτι τα Easycon U-15 που εχουν καλλωδια βαλε-βγαλε....πλεον το προβλημα εχει λυθει...μην εισαι υπερβολικος.... Αρχική απάντηση από ergotelisΤα υπόλοιπα Τagan,enermax,hiper όλο και κάπου έχουν μια αδυναμία,ενώ τα seasonic σε όλους τους τομείς(απόδοση,σταθερότητα τάσεων,θόρυβος,efficiency) είναι εξίσου καλά. Και εσυ γινεσαι απολυτος χωρις λογο......δωσε μου ενα παραδειγμα σε αυτο που λες.... Με το ιδιο σκεπτικο μπορω να σου πω να βαλεις το seasonic διπλα σε ενα zippy να δεις αν ειναι εξισου καλα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.