Jump to content



The ATi Catalyst Driver thread.


Recommended Posts

πιστευω ολες οι εταιρίες εχουν ριξει κυρίως το βάρος τους στις 3D επιδοσεις τα τελευταια ειδικά χρόνια που οι απαιτήσεις εχουν αυξηθεί κατακόρυφα,το 2D όσο απαρίτητο και αν είναι στην καθημερινότητα εχει περάσει σε 2η μοιρα ή μάλλον δεν το δινουμε πια σημασία με τα παραπάνω γνωστά αποτελέσματα,τωρα που θα μπει και η Nvidia στον χωρο του DX11 φανταστείται τι Bugs θα δούμε και εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν αναφερεσαι στην αδυναμια της Microsoft, αληθεια?

Πως "μπορεις" να εισαι σιγουρος οτι "φταιει" η καρτα γραφικων η ο driver της?

Και μην μου πεις οτι η ΧΧΧΧ προηγουμενης σειρας καρτα της Α η Β εταιριας δεν το εκανε, διοτι αυτο ισχυει και για τις δυο εταιριες, μιας και το θεμα λεγεται AERO under DX11..

Διαβαζω σε καθε θεμα, σε καθε φορα οτι για το ταδε φταιει ο driver, για το δεινα η ΑΤΙ, κλπ κλπ.

ΦΤΑΙΕΙ??, σε ποιον βαθμο ευθυνεται εκεινη αποκλειστικα?

Χρειαζομαι μια απαντηση καλυπτομενη απο 100% βεβαιοτητα...

Link to comment
Share on other sites

φυσικά δεν ειμαι ειδικός ώστε να εχω το δικαίωμα να επιρίψω ευθύνες είτε στην Microsoft ειτε στην ATI ή την Nvidia αφου κατι τέτοιο προυποθετει εξειδικευμενες τεχνικές και οχι μονο γνωσεις, απο την πλευρα του καταναλωτη όμως το βλέπω ως εξης :

εφόσον το λειτουργικό συστημα που θα χρησιμοποιηθεί απο το ευρύ κοινο (97%) ειναι τα windows7 οι κατασκευαστες Hardware σχεδιάζουν βελτιωνουν και τελικά κατασκευάζουν για το Ευρυ κοινό Components (VGA στην περιπτωσή μας) που να είναι πλήρως λειτουργικά -συμβατά για το νεο λειτουργικό,καλός ή κακός η Microsoft δειχνει τον δρομο (και με AERO και με DX11) και οι υπόλοιποι απλά σχεδιάζουν το hardware-software για να "καθήσει" ομαλά και χωρίς προβλήματα πάνω στο λειτουργικό,δυστυχως κατα την γνώμη μου αυτη ειναι η πραγματικότητα.

Έγινε επεξεργασία από PasxosC
Link to comment
Share on other sites

.....,καλός ή κακός η Microsoft δειχνει τον δρομο και οι υπόλοιποι απλά σχεδιάζουν το hardware για να "καθήσει" ομαλά και χωρίς προβλήματα πάνω στο λειτουργικό.

Το οποιο εχει βασικες αδυναμιες.

Πρεπει να αναλογιστει ο ιδιος μεσος χρηστης (που ενδεχομενως να κρινει η να "απαιτει" και με το δικιο του το hardware που αγοραζει να λειτουργει αριστα) οτι το software της Microsoft σχεδιαστηκε χωρις να μπορει στην πραξη να αποδειχτει οτι μπορει να το ακολουθησει πληρως ενα hardware απο την πρωτη στιγμη χωρις διορθωσεις στην πορεια και απο τις δυο πλευρες..

Σε ποιο hardware δοκιμασε η Microsoft την αξιοπιστια του software της? Στα χαρτια?

Επισης ας σκεφτουμε κι οτι η ΑΤΙ σχεδιασε τις καρτες της υπο καθεστως Windows 7 beta..

Ας ειμαστε λιγο λογικοι κι ας αφησουμε λιγο χρονο στις εταιριες να μας δωσουν το μεγιστο που μπορουν να μας δωσουν...

Ξεχασαμε τα Vista, και το ποτε λειτουργησαν απλα αποδεκτα, τοσο γρηγορα?

Έγινε επεξεργασία από atiman
Link to comment
Share on other sites

δεν βλέπω πάντως και πολύ κινητικότητα απο την Microsoft για ουσιαστικές βελτιώσεις στο εγγύς μέλλον,αντιθετα με οτι συμβαινει στην ΑΤΙ που βελτιωνει την κατάστση συνεχώς με νέους drivers και κορυφαιο Hardware.

Link to comment
Share on other sites

εγω ξερω οτι εδω και πολλα χρονια ασχολουμαι με το fxs εχω δαπανησει του κοσμου τα χρηματα για να το παιξω καλυτερα,απο τοτε που αναλαβε σαν πρωτη εταιρια να το παραγη η microsoft καθε χρονο το εφτιαχνε και βαρυτερο.Το καλυτερο υπολογιστη να ειχες αν δεν ελατωνες τις ρυθμισεις στο 40-50 τις εκατο σερνοτανε.Και ξαφνικα πριν 2 χρονια αποφασισε η micro να σταματησει την παραγωγη του παιχινιδου.Ολοι οι μηχανικοι της σηκωθηκαν και πηγαν στην aerosoft Μια εταιρια μικρη αλλα ΕΞΥΠΝΗ.ΟΙ ιδιοι τεχνικοι καταφεραν να βγαλουν add για το fsx πολυ πιο ελαφρυα και πολυ πιο ρεαλιαστικα.ΟΙ καρτες που δοκιμασα και οι drivers ηταν οι ιδιοι,και πριν την αποφαση να αποσυρθη η microsoft και μετα με την συνεχιση της aerosoft.KAI O ΛΟΓΟΣ που τα ADD ηταν πιο ρεαλιστικα και ελαφρυα που διαβασα σε ενα σχετικο αρθρο ηταν οτι οι μηχανικοι αποφασισαν να ξαναγραψουν τον ΚΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ADD,σιγουρα οι drivers παιζουν συμαντικο ρολο,

αλλα μεγαλο ρολο παιζει ποσο βαρυα σε κοδικα ειναι φτιαγμενα τα παιχνιδια.

Link to comment
Share on other sites

Πώς τα ανοίγεις τα full hd video; Τύπος αρχείων-αναλύσεις-audio stream; Πρόγραμμα αναπαραγωγής;

Τι κολλήματα; Hard lock που θέλει reset; Driver recovered; BSOD; GSOD;

mpc-hc, .mkv 720p, ac3/dts, coreavc + ac3filter, windows 7 x64.

Βγάζει το error "Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered.", μαυρίζει η οθόνη και επανέρχεται, με πολύ αργή απόκριση του περιβάλλοντος [σε μια συνεχή λούπα αυτό] και αναγκάζομαι να κάνω restart μέσω ctrl+alt+del.

Δεν έχω συναντήσει ποτέ BSOD/GSOD.

Επίσης το ίδιο συμβαίνει στα HD του youtube όταν τα παίζω fullscreen με τον flash 10.1 beta3 (10,1,51,95) αλλά και με τον 10.0.45.2 μέσω firefox.

Πάντα random όλα αυτά :p

Ελπίζω πάντως να βρεθεί λύση σύντομα γιατί δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι συνέχεια σε αγωνία μην τα δει κωλυόμενα το pc...

Έγινε επεξεργασία από MD1032
Link to comment
Share on other sites

Παιδια, μεγαλη προσοχη.

10.5 με ημερομηνια 16/3, lab number μικροτερο των 10.3 και μεσα σε τρεις σελιδες να αλλαζει τρεις ονομασιες και παρουσιασμενο σημερα χαραματα, μυριζει.

Θα το ψαξουμε αυριο. ΠΡΟΣΟΧΗ.!!!

check this,, http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=319008

Οποιος το εγκαταστησει να μου πει αν γραφει 10.3..

edit, Ο driver γραφει οντως 10.3....:hmm:

Έγινε επεξεργασία από atiman
Link to comment
Share on other sites

τα κολλήματα δυστυχώς συνεχίζονται οτι και αν εχω δοκιμασει το μήνυμα ATIKMDAG Stopped Responding, Then Recovered ειναι στην ημερησια διαταξη,κριμα......τοσο δυνατες καρτες κα ακόμη το προβλημα να μην εχει επιλυθει απο την ΑΤΙ, γιατι απ'οτι φαινεται μπορει να ειναι και θεμα 2D Driver...πολύ κατατοπιστικο αρθρο υπάρχει εδω οσο αφορα το Lack 2D Acceleration των καρτων της ΑΤΙ http://www.tomshardware.com/reviews/2d-windows-gdi,2539-8.html και μην μου πειται κουραφεξαλα για μεμονομενα περιστατικά που ισως να οφείλονται στον ιδιο τον χρηστη ε.....εδω εχει βουηξει το forum της AMD...

Πάντως εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα και crashaρισμα σε 2D. Πότε σου συμβαίνει;

Είσαι σε default clocks voltages στο 2D;

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, το οτι μπορει να χουν βγει μερικες παρτιδες ελαττωματικες αυτο δεν το αποκλειει κανεις....

Αλλα αν εχεις οντως τοσο μεγαλο προβλημα και μπορεις να το επαναλαβεις, προσωπικα θα πηγαινα την καρτα μου για RMA.

Link to comment
Share on other sites

Μολις τωρα μπορω να σας πω λεπτομεριες γι αυτον τον driver, κατι που δεν ηξερα αν επρεπε να κανω εχτες.

Ο driver, ειναι ενα απο τα πεντε φανταχτερα προσχεδια που φτιαχτηκαν να δωθουν ως beta για τα τα τεστ 470/480 vs 5850/5870 (και οι 5 με ημερομηνια 16/3).

Στο τελος κανεις δεν κριθηκε σταθερος και ασφαλης και μπηκαν στον αρχειο ως reject.

Υπαρχουν και οι αλλοι τεσσερις και αν θελετε μπορουν να ανεβουν στο γνωστο site για παιγνιδι περισσοτερο.

Δεν ειναι επισημος, ουτε εχει καμια σχεση με μελλοντικες δυνατοτητες η βελτιωσεις.

Οι αριθμοι των drivers ειναι για λογους εντυπωσιασμου.

nikpoth, απο πιο site το κατεβασες εσυ? Αυτος που κατεβασα εγω χτες γραφει 10.3 στα 64bit.

105.th.png

Έγινε επεξεργασία από atiman
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.