Jump to content



απορια...


unknown

Recommended Posts

γεια,

αν εγκαταστησω σε ενα δισκο Linux και κατεβασω μερικα πραγματα εκει, μετα τον βαλω πανω σε ενα pc με windows μπορω να κανω broswe τον δισκο και να μεταφερω τα αρχεια αυτα στο pc αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από DuKe

μόνο αν τα αποθηκεύσεις σε FAT16 partition

Λάθος!Δουλεύει και σε Fat32 και με προϋποθέσεις σε NTFS,αλλά και από ext2/ext3 με τον driver αυτόν http://www.fs-driver.org/download.html

ή με το πρόγραμμα αυτό

http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από unknown [Σήμερα, στις 13:24]

ok..θα προσπαθησω πρωτα με fat32 και βλεπουμε

Τι ακριβώς θες να κάνεις να βλέπεις απο Windows το partition του Linux ή να έχεις ένα partition το οποίο θα φαίνεται και απο Windows και απο Linux ??

Στη πρώτη περίπτωση δε μπορείς να κάνεις Fat32 το partition που θα εγκαταστήσεις Linux, οπότε θα πρέπει να πάς με κάποιο εργαλείο στα Windows να δεις partition ext2/ext3/reiserfs.

Στη δευτερη περίπτωση μπορείς να κάνεις ένα partition Fat32 και να γραφεις/διαβάζεις και απο Windows και απο Linux. Αν κάνεις ext2/ext3/reiserfs θα διαβάζεις απο τα windows με κάποιο εργαλείο αλλα δε θα μπορείς να γράψεις. Αν κάνεις NTFS θα μπορείς να το διαβάσεις απο το Linux αλλα δε θα μπορείς να γράψεις. Υπάρχει βέβαια κάποιο πρόγραμμα στο linux για να γράφεις σε NTFS αλλα δεν είναι ασφαλές.

Link to comment
Share on other sites

αν βαλω τα λινουξ σε ενα μικρο παριτιον και τον υπολοιπο δισκο τον διαμορφωσω σε fat 32 αναξαρτητος τι φορματ ειναι το πρωτο παρτιτιον θα διαβαζεται και απο λινουξ και απο windows ετσι?καλα καταλαβα?χωρις προγραμματα οπως ειπατε πριν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.