Jump to content

ATX_BTX?

Recommended Posts

Posted

Ποια ειναι η διαφορά εχω ακούσει πολύ λίγα!

Η καινουργιες μητρικες βγαινουν σε BTX :help:

Posted

εχουν διαφορα στο που ειναι τοποθετημενος ο επεξεργαστης κλπ... επισης διαφερουν στο οτι οι μητρικες στο βτχ μπαινουν στο αριστερο πλαινο του κουτιου και οχι στο δεξι....αυτα ειναι τα βασικα

Posted

Ξέχνα το ΒΤΧ. Το είχε βγάλει η Intel όταν το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν Prescott.

Τώρα που πήγε στους Conroe το BTX είναι άχρηστο.

Posted

Το BTX το περιμένουμε εδώ και κάτι χρόνια, όλο ήταν στο δρόμο αλλά μάλλον τον έχασε... Ξέχνα περί BTX... Ωστόσο αυτά που σου είπαν είναι βασικά.

Κοίτα, βασικά είναι καλή σαν λογική εξέλιξης αλλά μάλλον είναι λίγο νωρίς ακόμα. Έχουν εμφανιστεί κατα καιρούς κάποιες μητρικές σε εκθέσεις αλλά μέχρι εκεί. Κάποια cases επίσης λένε οτι υποστηρίζουν και BTX αλλά μην το κοιτάς καθόλου. Αργεί ακόμα. Αν έρθει τελικά...

(Εγώ πήρα PC το Δεκέμβρη του 2003 και έλεγα να περιμένω να έρθει το BTX... :p)

Posted

To BTX δεν είναι καθόλου καλή εξέλιξη.

Η όλη ιστορία, αν θυμάμαι καλά, διότι ευτυχώς πάει καιρός που ασχολήθηκε σοβαρά κάποιος με αυτό, ήταν να γίνεται καλύτερη απαγωγή θερμότητας από την περιοχή της cpu. Αναγκαίο κακό με τα watt του Prescott. Η διάταξη όμως των εξαρτημάτων στο ΒΤΧ, είχε το μειονέκτημα ότι τελικά εκεί που έμπαινε η κάρτα γραφικών δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Αποτέλεσμα το πρόβλημα μεταφερόταν από την cpu στην gpu. Επίσης γινόταν δύσκολη η σχεδίαση μητρικών για cpu με ενσωματωμένο τον memory controller.

Δεδομένο ότι σήμερα τα watt στους επεξεργαστές μειώνονται ενώ στις κάρτες γραφικών αυξάνονται, αλλά και της ύπαρξης του memory controller πάνω στους Α64 κάτι που δεν αποκλείεται μελλοντικά και για τους Intel, κατά την γνώμη μου, κάνει απαγορευτική την οποιαδήποτε σκέψη για μετάβαση από το ΑΤΧ στο ΒΤΧ.

Posted

Καλά, δεν το θυμάμαι και πολύ πώς θα ήταν αλλά για να το λες κάτι περισσότερο θα ξέρεις.. Πάντως γενικότερα μια εξέλιξη στην αρχιτεκτονική δεν θα έκανε ιδιαίτερο κακό. :)

Posted

@yanni: Αυτό ήθελα να βρω κι εγώ σήμερα να το ξαναδώ. Τι πρόβλημα έχει η κάρτα γραφικών εκεί κάτω; Λες επειδή την πιάνει ο αέρας που φεύγει απο τον επεξεργαστή;

Posted

Δεν θυμάμαι ποιο review είχα διαβάσει, πάνε και κοντά στα δύο χρόνια.

Θεωρητικά με το BTX τα πάντα ψύχονται καλύτερα, ακόμα και η κάρτα γραφικών. Σε review όμως που είχαν κάνει σε κάποιο site, πρακτικά είχαν διαπιστώσει ότι ο θερμός αέρας από την ψήκτρα της cpu τελικά ανέβαζε την θερμοκρασία της κάρτας γραφικών σε μεγαλύτερα επίπεδα από ότι είχε αυτή σε ATX case.

Υ.Γ. Έχουν πλάκα οι συμπτώσεις. Την μία λέω ότι δεν θα δούμε ποτέ το ΒΤΧ να γίνεται standard και την αμέσως επόμενη στιγμή τα παιδιά που ανεβάζουν τα νέα, παρουσιάζουν πληροφορίες για το νέο Hiper για BTX cases :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.