Jump to content



AGP + PCI Riser card


inertiacreep

Recommended Posts

Γειά χαρά νταν παίδες. Ψάνχω όπως λέει και ο τίτλος AGP + PCI riser για το pc του σαλονιού. Μέχρι στιγμής έχω βρεί μόνο αυτό : http://www.coolermaster-europe.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=RC-260-AGP1&other_title=RC-260-AGP1AGP%20Riser%20Card

το έχει η Checkmate...

Κάποια άλλη πρόταση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο format c:...δικό σου ήταν το βίντεο, ε? Πολύ σωστή δουλειά! Δεν θυμόμουν πού το είχα δεί...το site έχει πολύ πράμα, λίγο τσιμπημένες οι τιμές, thanx πάντως.

Όσο για το riser του eshop φίλε bourlas, είναι PCI-x...

Link to comment
Share on other sites

Χεχε, thanks φίλε! Όταν τελειώσει η περίοδος βαρεμάρας θα κάνω και μια παρουσίαση της προκοπής γιατί το έχω βελτιώσει πολύ.

Τι case έχεις; Αν δεν είναι ιδιοκατασκευή μάλλον θα θέλει συγκεκριμένο riser.

Link to comment
Share on other sites

Από 486 DX/2...ιδανικό για το σκοπό που το θέλω! Αν δεν κάθονται καλά οι κάρτες, θα φάει σούτ το πίσω μέρος και θα αλλαχθούν οι θέσεις τους. Και το τροφοδοτικό μέσα μπροστά αριστερά το έβαλα, δε χωράει πουθενά αλλού...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ΑΤΧ το κουτί αγαπητέ...είναι αρκετά στενό κατ'αρχήν, γύρω στα 35εκ. και έχω full ATX μητρική άρα δεν μπορεί να μπεί και το τροφοδοτικό κάπου αλλού. Επίσης είναι χαμηλό (γύρω στα 10 εκ.) άρα μπορώ να βάλω μόνο low profile κάρτες. Γι'αυτό με το riser θα γίνει μια χαρά η δουλειά. Δεν έχω και φωτό του κουτιού να δεις τί εννοώ, αλλά ψάχνοντας λίγο βρήκα το μεγάλο του αδερφό. Το δικό μου είναι περίπου 5εκ. χαμηλότερο, από εκεί που τελειώνει το πορτάκι στη φωτό και κάτω...

post-3061-1416072675,0843_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

Ωχ, κατάλαβα. Έχεις δίκιο, θέλεις riser ή κάρτες μισού ύψους. Όσο για το πίσω μέρος, πολύ δύσκολα και με πολύ δουλειά θα κατορθώσεις να το κάνεις να ταιριάξει.

Σε ένα αντίστοιχο κουτί που είχα φτιάξει να λειτουργεί ως router στο awmn είχα βάλει τη μητρική έτσι ώστε να μην εφάπτεται με τα τοιχώματα και είχα φτιάξει προεκτάσεις και βισματάκια για το πληκτρολόγιο, μια usb, την οθόνη και το δίκτυο τα οποία είχα προσαρμόσει σε τρύπες στο πίσω μέρος. Η κάρτα γραφικών ήταν σε riser card αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν είχα πρόχειρη κάρτα μισού ύψους.

Αυτό όμως ήταν για ΡΙΙΙ με ελάχιστες απαιτήσεις σε αερισμό και δουλειά ενός απογεύματος. Αν το θέλεις για το σαλόνι θα πρέπει να βρεις τρόπο να αερίζεται καλά η cpu χωρίς όμως να κάνει θόρυβο και να ετοιμαστείς για δουλειά τουλάχιστον δύο εβδομάδων (αν κάνεις πολύ λαμαρινοδουλειά ίσως και παραπάνω). Φαντάζομαι ότι έχεις κάτι πολύ πιο δυνατό υπόψη.

Για την ακρίβεια, έχω δίπλα μου ένα κουτί αντίστοιχο με το δικό σου στο οποίο πολύ θα ήθελα να χωρέσω ένα sempron αλλά βαριέμαι πάρα πάρα πολύ, κυρίως όταν σκέφτομαι τις πατέντες που θέλει για να εξασφαλίσω σωστό εξαερισμό. (τα μηχανήματα τα θέλω να μπορούν να λειτουργούν 24/7 και στο συγκεκριμένο δεν θέλω να κάνω το ίδιο κόλπο με το video, τρύπα δηλαδή από πάνω γιατί θέλω να μπορώ να βάλω πάνω το NAS, ένα άλλο κατασκεύασμά μου)

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει πρώτα να πάρω το riser, να δούμε πως θα γίνει το πίσω μέρος, και πως θα μπεί η μητρική. Αερισμός. Έχω σκεφτεί απλά πράγματα...2 12άρηδες, ένας να βάζει πάνω από το CPU κι ένας να βγάζει πάνω από το τροφοδοτικό, και θα δημιουργείται ρεύμα αέρα διαγώνια μέσα στο κουτί. Το...δυνατό είναι ενα Celeron 2.4 478 μe 512 RAM και 40άρη δίσκο...να δώ από temps πως θα πάμε γιατί είναι μαμά η ψύκτρα και στενάχωρο το κουτί, αν και ο Celery είναι σχετικά κρύος. Οι πατέντες, εφόσον απαραίτητες, θα γίνουν πάραυτα. Τη δουλειά δεν τη φοβάμαι, άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

Παρεπιπτόντως, το κάψαμε το θρεντ και βλέπω να τρώμε μετακόμιση στο Cases, PSU & Mods φορουμ :flower:

Καμιά άλλη πρόταση παίδες?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από inertiacreep [Σήμερα, στις 20:38]

Τη δουλειά δεν τη φοβάμαι, άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

Αυτό μου άρεσε!!!!

Καλή συνέχεια

όσο για τις riser cards δε νομίζω να βρεις ελλάδα, έχω ψάξει πάρα πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πήρα της Coolermaster και δουλεύει άψογα...:D :D :D και γιατί όχι άλλωστε...

Σίγουρα πάντως το έφεραν πρόσφατα το συγκεκριμένο στην Ελλάδα μαζί με τα αντίστοιχα κουτιά. Πρίν όπως λες κι εσύ format c: τζίφος...

’ντε λοιπόν να στρωθούμε στη δουλειά! Το πίσω μέρος θέλει όλο επανασχεδιασμό...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.