Jump to content



Nvidia Raid-0 και Ghost


gdp77

Recommended Posts

Έχω μια DFI Lanparty Ultra-D (939), πάνω στην οποία έχω στήσει μια συστοιχία 2x80 GB SATA RAID-0. Γρήγορο είναι, άμα συμβεί κάτι όμως, πάνε τα δεδομένα σου. Σκέφτηκα λοιπόν να χρησιμοποιήσω το Norton Ghost για να κάνω ένα backup τα δεδομένα μου σε έναν εξωτερικό δίσκο για παν ενδεχόμενο. H ερώτησή μου είναι ή εξής : ’ντε και το κάνεις το backup μέσα από τα windows. Αν συμβεί κάτι και πρέπει να επαναφέρεις τα δεδομένα σου, θα boot-άρεις από τις δισκέτες εκκίνησης. Οι δισκέτες εκκίνησης που φτιάχνει όμως το Ghost δεν βλέπουν με ΤΙΠΟΤΑ το RAID0 της Nvidia. Αντί για 2x80 σε RAID0 φαίνεται να αναγνωρίζουν με το ζόρι μόνο ένα δίσκο 80GB. Τι μπορώ να κάνω λοιπόν; Έψαξα στο internet και κάποιοι τύποι ισχυρίζονται ότι γίνεται , αλλά οι πληροφορίες είναι αρκετά συγκεχυμένες και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Μήπως κάποιος γνωρίζει πώς μπορεί το Ghost να δει τελικά ένα Nvidia Raid μέσα από τις δισκέτες εκκίνησης;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ναί λέμε, κι εγώ στην ίδια φάση με σένα είμαι (2x 80GB RAID 0 - UltraD), με το Acronis βρήκα την υγειά μου!!! Παλιότερα με το Ghost όταν ήθελα να κάνω backup, αυτό το κερατωμένο σύστημα που έχει και φτιάχνει δικό του boot μενου πριν μπείς στα win, μια δούλευε, 10 όχι, κολλήματα κτλ...μόνο αν το φόρτωνα από CD έβλεπα προκοπή. Τώρα backup μέσα από τα windows και τέλος!

Link to comment
Share on other sites

επειδη σε καποια λαπτοπ που εκανα image τελικα δεν εκανε βοοτ το cd του acronis

δοκιμαστε οτι μπορει να γινει restore

(επισης και σε intel 875 me raid0 δουλεει χωρις προβλημα)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.