Jump to content



Πρόβλημε με το S-video


alexkhr

Recommended Posts

Το labtop μου (Acer 1694 Wlmi) έχει έξοδο s-video. Σκέφτηκα λοιπόν να το συνδέσω με την τηλεόραση. Δυστηχώς όμως η tv μου έχει μόνο είσοδο scart. Έτσι αγόρασα ένα μετατροπέα που κάνει το scart να βγάζει εισόδους s-video, audio left,audio right kai video πήρα και ένα καλώδιο s-video και έκανα την σύνδεση. Η εικόνα που βγάζει όμως είναι απρόμαυρη. Δοκίμασα την ίδια συνδεσμολογία και με το dvd-player και πάλι είναι ασπρόμαυρη η εικόνα. ’ρα δεν φταίει η s-video του λαβτοπ. Στη συνέχεια δοκίμασα να το συνδέσω με τη tv (φίλου) που έχει είσοδο s-video για να διαπιστώσω αν έφταιγε το καλώδιο. Εκεί όλα δούλεψαν κανονικά. Σκέφτηκα λοιπόν ότι φταίει ο μετατροπέας...αλλά όταν δοκίμασα να συνδέσω το dvd-player μέσω της άλλης εισόδου (όχι την s-video) όλα δούλεψαν κανονικά!!!

Ιστοσελίδα του μετατροπέα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751702

Τι κάνω λάθος?? Η κάρτα του λαβτοπ είναι μια ΑΤΙ Χ600 Mobile

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα δε κανείς λάθος.. είναι σύνηθες φαινόμενο

Είτε το έχεις συνδέσει με s video είτε με το απλό ομοαξονικό rca να ορίζεις στον driver της κάρτας γραφικών ότι το έχει συνδέσει σε composite σύνδεση και όχι s-video

Υποτίθεται ότι το S-video παρέχει καλύτερη ποιότητα εικόνας αλλά αυτό δεν το έχω δει ποτέ ακόμα και με συσκευές που δούλευαν σωστά με αυτό το πρότυπο.

Πολλές φορές οι μετατροπείς s-video σε scart δεν κάνουν πλήρη μετατροπή και μπορείς να το δουλέψεις μονό ως composite

Υπάρχει περίπτωση ούτε η tv σου ούτε το dvd σου να υποστηρίζει s-video αλλά όπως είπα και πριν μη χαλιέσαι γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην ποιότητα

Link to comment
Share on other sites

ΑTI...γιατί δε δοκιμάζεις το εξής : στις ιδιότητες των γραφικών του λαπτοπ, πόσες οθόνες έχεις? Σου έχει βγάλει και μια τηλεόραση? Αν όχι, όρισε την. Μετά αν ψάξεις στις ιδιότητες της πρέπει να έχει και μια ρύθμιση για NTSC/PAL...βάλτο στο PAL και όρισε ως καλώδιο εξόδου το s-video...συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τις ρυθμίσεις, με λίγο ψάξιμο τα βρίσκεις. Το ίδιο είχα πάθει στο PC του σαλονιού όταν άλλαξα VGA, έκανα τα παραπάνω και voila...κι εγώ με αντάπτορα είμαι (και χάλια ποιότητα...)

Να υποθέσω οτι το έχεις δοκιμάσει ήδη? Για πες..

Link to comment
Share on other sites

Έχω δοκιμάσει όλα τα standard pal b, g, ... ntsc. Μονίμως ασπρόμαυρο. Έχω ορίσει τηλεόραση και την βλέπει κανονικά. Αλλά δεν έχω χρώμα. Χθές αγόρασα και ένα καλώδιο scart σε s-video και το συνέδεσα στην τηλεόραση ενός φίλου μου (την ίδια που αναφέρω στο 1o post) και είχα πάλι ασπρόμαυρο! Λογικά κάτι φταίει στην μετατροπή scart se s-video. Επίσης πρέπει να φταέι και η τηλεορασή μου που είναι μια μουφα blue-sky!!

Σήμερα κατέβασα καινούριους drivers για την κάρτα της ΑΤΙ μήπως και διορθωθεί το πρόβλημα. Ιδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

Πάρε έναν μετατροπέα s-video σε composite και σύνδεσε το με rca στην τηλεόραση.

Δεν έχει επιλογή να ορίσεις την έξοδο της κάρτας γραφικών σου από s-video σε composite? (έχω ξεχάσει και τις επιλογές της ati gmt)

Έστι όπως είσαι τώρα (εννοείται και PAL B , G) θα δουλέψει μια χαρά

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.