Jump to content



Νέο PC


Goklagie

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

επειδή τον τελευταίο καιρό έχω μείνει αρκετά μακριά από τις εξελίξεις θα ήθελα την βοήθειά σας για την αγορά ενός Η/Υ για μια θεία μου.

Ανάγκες: Αποθήκευση και επεξεργασία εικόνων, Office, τραγούδια, από παιχνίδια κανα Mame και σε γενικές γραμμές τίποτα extreme.

Budget: <1000 euros

IMG

Αυτή είναι μια σύνθεση που κατάφερα να κάνω αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς για την οθόνη ,τον επεξεργαστή (πότε θα έχουμε Conroe??) ,και την μητρική.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Ο 3800+ που έβαλες στη σύνθεση, είναι παραπάνω από αρκετός για αυτά που θέλεις το pc να κάνει. Η οθόνη είναι αστέρι, η μητρική είναι ΟΚ.

Το μόνο που θα σου πρότεινα να αλλάξεις, είναι ο σκληρός δίσκος: με ελάχιστα παραπάνω μπορείς να πάρεις πολύ μεγαλύτερο (και να αποφύγεις Maxtor).

Link to comment
Share on other sites

α)απο οτι με ενημερωνουν απο το κοντρολ ....κυκλοφορουν φημες οτι conroe πουλιουνται στα μαγαζια...μικρα μοντελα..(αλλα δεν σε χαλαει)

β)Στην συνθεση που εφτιαξες εβαλες ddr μνημες που δεν μπαινουν...σε αυτη τη μητρικη!

Καλυτερα να πας σε conroe...200€ εχει ο Ε6300 μητρικη ή δοκιμαζεις την τυχη σου με καποια φτηνη των 60-80€ (υπαρχει και asrock και asus)..ή πας σε ακριβες λυσεις...ιντελ ,asus των 240+€

Επισης παρε και μια καρτουλα ...μια sapphire X550 με 256ΜΒ (λογω 128βιτ) με 50€ θα σε(την) καλυψει ...Οι οnboard ειναι ας πουμε για περιστασεις οπωςτις περιγραφεις ...αλλα μονο αν δεν υπαρχουν 50€ για μια αξιολογη καρτουλα!Στα 70€ παιζει και η 7300gs ..

Μιας και ειναι για τη θεια δεν χρειαζεται τροφοδοτικο των 70€ ...και με το ΗΕC 385 windmill των 45€ ανετοτατα θα κανει δουλεια!

Πανω κατω αυτα.....

(εντυπωση μου εκανε που εφτιαξαν στο eshop το "pc configurator" να μην βαζει 2 φορες το φπα!Μια στις τιμες που υπηρχε ηδη και μια κατω στο συνολικο!Μπραβο ε-shop)

Link to comment
Share on other sites

η δικη μου αποψη είναι:μεγαλωσε στο διπλασιο τη μνημη να είναι καλυμενη και για vista (μιας και οι γυναικες τρελενονται για κατι πιο φανταχτερο και καινεουργιο).καρτα που δεν εβαλες μια 7600 ναι θα ηταν καλη λυση.επεξεργαστης οπως αναφερθηκε είναι υπεραρκετος.ποντικι δε θα βαλεις?

τροφοδοτικο οτι λεει και ο NTG.

Γιατι η θεια χρειαζεται τοσο τεραστια επεξεργαστική ισχύ?3800+ Χ2 ή conroe δεν είναι λίγο περιτά?ας παρει καλυτερα κατι πιο μικρο και με τα λεφτα αν δε θελει να τα κρατησει ας παρει ενα πολυμηχανημα που θα της αρεσει γιατι οι γυναικες τρελενονται και για πολυμηχανηματα.ειδικα οταν δει οτι μπορει να εκτυπωνει τις φωτογραφιες της θα φερει και τις φιλες της να το δουνε.οποτε αν εχει και καμια μικρη φιλη της λες για τη καινουρια ψηφιακη που θες να παρεις...

Και κατι σοβαρο που αναφερθηκε.έχω μαξτορ 120GB και ρε παιδια πολυ θοριβο.σε σημειο που σε ξυπναει οταν τον εχεις ανοικτο και παει να διαβασει.πολυ εκνευριστικος.μακρυα και απο μενα.seagate ή WD...

Link to comment
Share on other sites

Αφού είναι για τη θεία και από τη στιγμή που δε θέλεις να πας σε conroe που είναι και η πιο δυνατή λύση, εγώ θα έκανα τις εξής αλλάγες:

τροφοδοτικό δε θα έπαιρνα καν αφού ένα πολύ καλό κουτί μαζί με τροφοδοτικό 420Watt βρίσκεται στο πλαίσιο με 49 ευρώ!:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=253081&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Με αυτά που λες ότι θα βάλεις δε χρειάζεται καλύτερο πίστεψε με!

Υστερα μνήμες σίγουρα από 533 και πάνω για να τις υποστηρίζει η μητρική.

Την μητρική την έχω πάρει κι εγώ για κάποιον που δεν ήθελε να παιζει παιχνίδια ιδιαίτερα, είναι πολύ καλή για τα λεφτά της.

και δε χρειάζεται κάρτα γραφικών... είναι μια χαρά..αστην για αργότερα αν δει ότι θέλει να παίξει κάνα γερό παιχνίδι η θεία!

και τέλος από ηχεία πάρε τα logitech X-230 και θα με θυμηθείς! απίστευτη ποιότητα ήχου για τα λεφτά τους.. θα τα ευχαριστηθεί περισσότερο!

για επεξεργαστή παρόλο που είναι λίγο υπερβολικός πάρτον, έχει πολύ καλή τιμή.

τέλος το eshop δεν έχει πρόβλημα να τους πας το κουτί και να το συναρμολογήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα παρε WD 320 με 18-20 παραπανω...

Μνημη 2gb αφου μου λες για επεξεργασια εικονας...

Καρτα γραφικων μεινε με την onboard αλλιως καμια οικονομικη μεχρι 60-70 (7600 ειναι υπερβολη)

Και καλυτερα να το παρεις απο Πλαισιο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε ενδεχομενη ατυχια...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.