Jump to content



Βοηθεια στο Autocad


kallileo

Recommended Posts

Στην παρακατω εικονα θελω να περασω ενα τοξο απο τα σημεια που εχω τους κιτρινους σταυρους. Ξερει κανεις να με βοηθησει να το κανω......σε αλλο προγραμμα το εχω κανει αλλα το autocad δεν το ξερω τοσο καλα.....και δεν ξερω καν αν το κανω με το σωστο τροπο. Το τοξο οπως φαινεται ειναι σε τρειςδιαστασεις καθως ειναι υπο κλιση.

autocadmn3.jpg

Link to comment
Share on other sites

tools-->new ucs-->3 point -- μετακινεις το ucs στο επιπεδο (plane) που θελεις (διαλεγεις πρωτα το κατω αριστερα σημειο για x axis με positive portion το απεναντι σημειο και για y axis το ιδιο σημειο με positive portion το σημειο στο κεντρο), τωρα μπορεις να κανεις ενα απλο arc.

post-109-1416072792,9562_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

OK ευχαριστω.

Μια ερωτηση ακομα. Εχω ενα εξαρτημα το οποιο ειναι στερεο. Υπαρχει τροπος να το διασπασω σε ακμες?????

Επισης εχω το παρακατω εξαρτημα και θελω να βρω τις διαστασεις του γιατι θελω να το σχεδιασω στο alphacam και να το κανω κατεργασια με cnc.

autocadta1.png

Το θεμα ειναι οτι εχω βρει ολες τις διαστασεις εκτος την καμπυλη. Και αυτο γιατι δεν μπορω να μετρησω με κανενα τροπο ειτε την ακτινα του τοξο ειτε τις διαστασεις και το υψος του κυκλου που δειχνω μετα βελακια. Τον κυκλο και το τοξο-καμπυλη δεν τα βλεπουν αλλα προγραμματα πο εκανα εισαγωγη το σχεδιο.

Οριστε και το σχεδιο σε dwg.

bumber final.rar

Link to comment
Share on other sites

Ξανάλλαξε το UCS και στην συνέχεια μπαίνουν διαστάσεις. Η μόνη δυσκολία στο autocad όταν βάζεις διαστάσεις είναι να καταλάβεις πως πρέπει να βάλεις το UCS

Link to comment
Share on other sites

ουτε και εγω μπορω να το βρω, θα εχει σχεση με τον τροπο που φτιαχτηκε στο στερεο.

με απλη λογικη ομως αν ειναι τεταρτημοριο και οχι κομματι τοξου μπορεις να βρεις ευκολα οτι ειναι 4.

post-109-1416072793,5424_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.