Jump to content

Προβλημα με modem(?)-αποσυνδεση


anousios
 Share

Recommended Posts

Μετα απο ενα βαλε-βγαλε της πριζας του adsl modem(SpeedTouch), το φωτακι του "@" σηματος δεν ξαναναψε(αυτο που υποδηλωνει την adsl γραμμη, οπως λεει το maual) και ετσι δεν εχω συνδεση.

Tωρα, αυτο που δε ξερω ειναι αν εχει προβλημα το modem, τo splitter ή η γραμμη (768).

Mε τηλεφωνα στον (π)οτε δε γινεται τιποτα. Στο 121 δηλωνουν ασχετοι με την adsl, στο 1242 ολο μιλαει...και οι μερες περνουν:(

Μηπως μπορειτε να βοηθησετε καπως να καταλαβω τι φταιει?

Πως μπορω να συνδεσω απευθειας το μοντεμ ωστε να μην μεσολαβει το σπλιτερ ή το νετμοντ?

Ανοιξα το speddtouch αλλα δεν ειδα πουθενα κουμπι reset.

Mηπως μπορειτε να μου συστησετε καποιο καλο και φτηνο modem/router?

Ευχαριστω:daisy:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από anousios

τι καλωδιο εννοεις? αυτο που παει στη πριζα ή το πριζακι του τηλεφωνου?

Το καλώδιο που συνδέει το μόντεμ σου με την πρίζα στον τοίχο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, οταν λεω "βαλε-βγαλε" εννοω τη πριζα του ρευματος. Τα καλωδια και η συνδεσμολογια ειναι ok.

Λοιπον, απ τη στιγμη που απ τον Οτε τους ειδοποιησα απο μερες να κοιταξουν τη γραμμη αλλα το @ λαμπακι παραμενει σβηστο, σημαινει οτι εχει βλαβη ή το σπλιτερ ή το μοντεμ. σωστα?...μαλλον το μοντεμ.

Μπορειτε να μου συστησετε να παρω ενα καινουργιο? στο πλαισιο δεν υπαρχει.

polone, ειναι speedtouch 530i.

Link to comment
Share on other sites

θελεις hard reset και επανασεταρισμα του μοντεμ.προσπαθησε να μιλησεις με 1242 και ζητα αυτο που σου ειπα,ειναι στανταρ διαδικασια.αν το λαμπακι δεν επανελθει ισως εχει προβλημα το dslam η τα επαιξε το μοντεμ.αν δεν βρεις ακρη πες να σου πω τα βηματα σε pm

Link to comment
Share on other sites

το 1242 μιλαει συνεχεια. Αφησα παραγγελια στο 121.

το ανοιξα αλλα δεν ειδα πουθενα κουμπι reset.

Ρεσετ στα settings ekana, aκομα και επαναφορα συστηματος εκανα, χωρις αποτελεσμα ομως.

Καπου ακουσα για ανανεωση firmware εδω http://www.speedtouch.nl/, isxyei ayto?

Βοηθησε με ρε μεγαλε γιατι ειμαι 1 βδομαδα χωρις ιντερνετ:cry:

Link to comment
Share on other sites

RESET σε speedtouch 530

Για να μπορέσουμε να κάνουμε το reset ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή .

ΒΗΜΑ 1

Πατάμε το κουμπί το οποίο έχει το modem παρατεταμένα μέχρι να σβήσουν όλα τα λαμπάκια

ΒΗΜΑ 2

Πατάμε το κουμπί μία φορά και το λαμπάκι του power ανάβει πορτοκαλί .

ΒΗΜΑ 3

Κοιτάμε μόνο το power και όταν αναβοσβήσει πράσινο το πατάμε άλλη μια φορά και γίνεται μόνιμα πράσινο.

ΒΗΜΑ 4

Εξακολουθούμε να κοιτάμε μόνο το power και μόνο αυτό και μετά από λίγο αναβοσβήνει πάλι πράσινο και τότε το ξαναπατάμε .

ΒΗΜΑ 5

Μετά από αυτό ανάβουν όλα τα λαμπάκια (δηλαδή στο 530 και τα 4 ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούμε μόνο το usb ή μόνο το Ethernet ) και σβήνουν και τότε το power ανάβει πάλι πορτοκαλί .

Η δικλίδα ασφαλείας για δείτε ότι έχει πετύχει το reset στο τελευταίο βήμα να ανάψουν όλα τα λαμπάκια και να σβήσουν και να γίνει το power πάλι πορτοκαλί

αν γινει το reset μετα λογικα θα πρεπει να δεις να σταθεροποιειται το led @ σε πρασινο χρωμα.---

αν ειναι εντελως σβηστο τοτε δηλωνεις βλαβη στο 121 με την ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΗΜΑ ADSL

--ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ TOTE τσεκαρεις φιλτρα σε pstn η spliter σε isdn και επισης πρεπει στην παραμετροποιηση να εχεις ορισει vp-8 vc-35

--ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΟ TOTE ανοιγεις εναν explorer γραφεις 10.0.0.138 μπαινεις στη σελιδα alcatel thomson και πας στο μενου advanced---easy setup

εκει βγαινει ενας wizard οπου οριζεις routed ppoa-- vpi 8 vci 35 -- user name και password και πατας start.λογικα μετα εχεις inet .....ειναι καποιες μικρολεπτομεριες που μου διεφυγαν αλλα λογικα αν ακολουθησεις τα βηματα χωρις πανικο θα μπεις

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που εχω κανει εγω ειναι να πατησω το κουμπι για καμποσα δευτερολεπτα μεχρι να σβησουν ολα. Μετα το ξαναπατω. Το @ ειναι μονιμως ΚΛΕΙΣΤΟ.

Θα δοκιμασω και τα αλλα βηματα που μου ειπες αλλα δε πιστευω να ζωντανεψει...

Στο 121 εχω παρει 2-3 φορες και αφησα παραγγελια...

Τι αλλο να κανω?...τουμπες??!!

Αφου ως τωρα δε καναν τιποτα αρα φταιει το μοντεμ?

Link to comment
Share on other sites

αλλο το @ και αλλο το power led μη τα μπερδευεις,κατα τη διαρκεια του reset κοιτας μονο το power led αυτο που ειναι δηλαδη κατω απο το @...αντε απλο ειναι συγκεντρωσου;)

Link to comment
Share on other sites

ok, το ξερω το power led. Θα το κοιταξω οταν παω σπιτι.

Ισχυει το περι firmware?

Aν και αυτο αποτυχει σημαινει οτι φταιει η γραμμη ε?

Εχει διαφορα το 530 απ το 530i που εγω εχω?

Link to comment
Share on other sites

oxi το ενα ειναι για isdn το αλλο pstn.ιδιο interface εχουν εδια leds,ιδιο reset.αστο το fw ειναι για πιο μετα...προσπαθησε να συγχρονισεις πρωτα.καθως θα πηγαινεις σπιτι παρε και ενα δευτερο σπλιτερ να δοκιμασεις μην ειναι σκαρτο αυτο που εχεις

Link to comment
Share on other sites

to spliter κανει 10.

Μπορω να παρακαμψω το σπλιτερ κατα τη συνδεση?

Μπορω να βαλω κατευθειαν το καλωδιο του τοιχου στο μοντεμ?

Μηπως σου εχει ξεφυγει ενα "ειναι" στη προταση σου μετα το τελευταιο(5) βημα?

Link to comment
Share on other sites

ναι βαλτο απευθειας στον τοιχο να δεις αν συγχρονιζει.σπλιτερ βρησκεις και με 5 ευρο

ενα ειναι μου εχει ξεφυγει και ενα να.οκ ανουσιος?

Link to comment
Share on other sites

τελικα δεν ειχε προβλημα το μοντεμ αλλα η γραμμη. Μετα απο πολλα τηλεφωνα και μια ολοκληρη βδομαδα εκτος (η οποια φυσικα πληρωνεται κανονικα) το διορθωσαν :mad:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...