Jump to content

Πρόβλημα με P5W-DH Deluxe


Bassjunkies
 Share

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα,

αγόρασα χτες μία Asus P5W-DH Deluxe, βάζω πάνω τον 6600, 2 DDR2 Team @ 800Mhz και μια Χ1900ΧΤΧ και η μητρική αρνείται πησματικά να μου δείξει εικόνα. Ανάβει μεν αλλά δεν κάνει ούτε καν POST. Δοκίμασα με μια μνήμη, και με μία κάτα pci S3 αλλά τίποτα. Φοβάμαι πως θέλει bios update. Αλλά αυτό που με παραξενεύει είναι ότι γιατί να θέλει bios αφου στο manual της λέει καθαρά ότι υποστιρίζει conroe???:( :( :(

Link to comment
Share on other sites

http://event.asus.com/2006/mb/P5W_DH_DELUXE_faq.htm

Q: Why does the system fail to boot with Intel Core 2 processor? Is there anything I can do to resolve the problem?

A:

As this motherboard launched before Intel Core 2 processors, the corresponding microcodes were forced to be updated after the launch of these CPUs.

Though most P5W DH Deluxe motherboards come with up-to-date BIOS with the new CPU microcodes capable of supporting Intel Core 2 processors, there may still be a small quantity of motherboards out on the market without this update.

This problem can be resolved by updating BIOS to 0604 or later.

Please use a non-Core 2 processor to boot and perform this BIOS update.

The latest BIOS can be found at http://support.asus.com/download/download.aspx

If your BIOS happens to be earlier than 0604, and have no non-Core 2 processor in hand, please contact your reseller (place of purchase) for BIOS exchange service.

Moreover, if your reseller is no longer in business or have difficult to do so, please contact your nearest ASUS office directly.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από BassJunkies

Παιδιά καλημέρα,

αγόρασα χτες μία Asus P5W-D Deluxe, βάζω πάνω τον 6600, 2 DDR2 Team @ 800Mhz και μια Χ1900ΧΤΧ και η μητρική αρνείται πησματικά να μου δείξει εικόνα. Ανάβει μεν αλλά δεν κάνει ούτε καν POST. Δοκίμασα με μια μνήμη, και με μία κάτα pci S3 αλλά τίποτα. Φοβάμαι πως θέλει bios update. Αλλά αυτό που με παραξενεύει είναι ότι γιατί να θέλει bios αφου στο manual της λέει καθαρά ότι υποστιρίζει conroe???:( :( :(

Τον υποστηριζει αλλα με BIOS Update... Βεβαια εχεις δικιο που διαμαρτυρεσε αλλα τι να κανουμε αφου εκανε πατατα η ASUS στο αρχικο BIOS. Βρες καποιον με pentiumD ή celeron να την φλασαρεις και ολα θα παιξουν κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα όταν προσπάθησα να ξεκινήσω μια P5B Deluxe με το Χ6800.

έβαλα τον 955ΕΕ, πέρασα το ΄πιο πρόσφατο bios και όλα μια χαρά.:cool:

Link to comment
Share on other sites

To ελυσε το προβλημα....τελικα ειχε μεινει ενα ιχνος arctic silver κατω απο το cpu και δεν αναβε με καμια μητρικη!

Δοξα τον θεο το cpu ζει...!!!

Προσεκτικα αλλη φορα Bass...:T:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 14:54]

To ελυσε το προβλημα....τελικα ειχε μεινει ενα ιχνος arctic silver κατω απο το cpu και δεν αναβε με καμια μητρικη!

Δοξα τον θεο το cpu ζει...!!!

Προσεκτικα αλλη φορα Bass...:T:

παλι καλα ...:whistling .....για αυτο λεμε ceramiqe rulezzz ρααααααααα :p

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gprhellas

το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα όταν προσπάθησα να ξεκινήσω μια P5B Deluxe με το Χ6800.

έβαλα τον 955ΕΕ, πέρασα το ΄πιο πρόσφατο bios και όλα μια χαρά.:cool:

Έτσι... Είδες τι χρήσιμο είναι να έχεις έναν πρόχειρο ΕΕ επεξεργαστή; Σε γλιτώνει από πολλά τράβαλα ;)

Link to comment
Share on other sites

Thanks guys...:T:

’λλο issue τώρα.

Οι μνήμες δεν παίζουν με τίποτα στα 800Mhz. Με όποιο διαιρέτη και αν βάζω. To bios είναι το 1405 και οι μνήμες της υπογραφής...

Τι να φταίει άραγε:...:

Link to comment
Share on other sites

’λλο ένα πρόβλημα που προέκυψε είναι το εξής...

FSB 430,

multi 8x στον 6600 γιατί είμαι με αέρα,

pcix 109Mhz,

Memory Voltage :2.2V,

CPU Vcore Voltage :1.6V

FSB Termination V :1.5V

MCH Chipset V :1.65V

ICH Chipset V : 1.2V

Όλα καλά, η μητρική ανοίγει κανονικά και μπαίνει windows

Όταν όμως βάλω 435FSB με το που κάνει post βγάζει το bios της Χ1900ΧΤΧ ότι είναι corrupted και ψαχνει να βρει bios από δισκέτα, σκληρό, cd ...μπλα...μπλα...μπλα:confused:

Τώρα άν bootάρω με 430 και μπω windows και ανεβάσω το FSB από clockgen φτανει μέχρι 445 χωρίς κανένα πρόβλημα.:blink:

Ένα άλλο που είδα και δεν ξέρω αν είναι bug του clockgen, είναι ότι ενώ βάζω 109mhz από bios για το pcix στο clockgen μου το δείχνει στα 87.38mhz. Ti γίνεται ρε λαμπίτες ρίχτε καμιά ιδέα...:...:

Link to comment
Share on other sites

Παθαίνω ακριβώς το ίδιο σε Asus A8R32MVP-DLX όταν είναι οριακό το overclock. Και συγκεκριμένα μάλλον έφταιγαν οι μνήμες με τον διαιρέτη που είχα.Για τσέκαρε...

Στην περίπτωση σου μπορεί να είναι οριακό το fsb?Η οι μνήμες πάλι σε σχέση με το διαιρέτη που έχεις.

Αν και είναι εντελώς διαφορετική η πλατφόρμα...το αρχικό μήνυμα είναι ακριβώς ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Tο MCH μέχρι πόσο ανεβαίνει;

Έχεις επιλογή για 1.75V και 1.85V;

Ίσως θα ήταν προτιμότερο να περιμένεις την τελική έκδοση του bios 1405, καθώς έχουν αναφερθεί στο νετ πολλά προβλήματα με την beta έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από stratos1978 [Σήμερα, στις 16:51]

Αν δεν κανω λαθος "παιζει" και νεοτερο BIOS ....1407 :) Για δοκιμασε και πεσε μας και εμας....

Τελικά με phase δεν το έκανε αυτό και bootαρε από bios με 450fsb απροβλημάτιστα. Δυστηχώς την μητρική δεν την έχω πια στα χέρια μου για να δοκιμάσω το 1407 :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...