Jump to content



ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DVD-ROM


lionor

Recommended Posts

πριν λιγη ωρα αγορασα ενα dvd, γιατι το παλιο τα παιξε...πηρα το asus .... δυστηχως ομως δεν μπορω να το συνδεσω.... το εβαλα κανονικα στην θεση που ητανε το παλιο dvd, αλλα δεν διαβαζε...(ρευμα παιρνει κανονικα). Πηγα να πειραξω το bios, τα ide devicses, και τα κανα μουσκεμα...το αποτελεσμα τωρα ειναι να μην αναγνωριζεται ουτε το dvd-writer... Πως πρεπει να ρυθμισω αυτα τα prim-sec slave και master? Καποια στιγμη δεν ανοιγε ουτε το pc, γιατι δεν εκανε boot...αναγκαστικα εβγαλα την μπαταρια απο την mobo, αλλα ετσι χαθηκαν και οι ρυθμισεις του dvd-writer... Τωρα τα εχω και τα 2 συνδεδεμενα...Αν παω μεσα στο bios, εκει που λεει: ide devices, εχει ειπλογες για primary master-primary slave-secondary master-secondary slave. Στο primary master ειναι ο σκληρος. Πως να ρυθμισω τα αλλα; οι επιλογες που εχει ειναι: user-auto-cd/dvd-armd. το auto και το cd/dvd το δοκιμασα, αλλα δεν τα αναγνωριζει και δεν κανει boot....

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε IDE channel μπορείς να συνδέσεις δύο συσκευές. Η πρώτη θα είναι master και η δεύτερη slave. Το master και slave setting καθορίζεται από τα jumper-άκια που υπάρχουν στο πίσω μέρος της συσκευής σου. Αυτά πρέπει να ρυθμίσεις σωστά. Στην περίπτωσή σου προτείνω :

Channel 1 (primary)

--> σκληρός master

Channel 2 (secondary)

--> dvd - rw master

--> dvd - rom slave

Αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται από τα jumper και όχι από το bios.

Link to comment
Share on other sites

Bάλε και στα 2 το jumper στη θέση cable select (αυτόματα γίνεται η συσκευή master ή slave ανάλογα με τη θέση που είναι συνδεδεμένη στο καλώδιο)! Είναι ανάμεσα στις υποδοχές τροφοδοσίας και δεδομένων. Έχει τρεις θέσεις και θα βρεις το αντίστοιχο σκαρίφημα σε αυτοκόλλητο στο πάνω μέρος των drives.

edit->Με πρόλαβες gdp77...

Link to comment
Share on other sites

λες να βαλω το jumber? δηλ βρε παιδια τι ειναι αυτο το jumber? για να καταλαβω, επειδη ειμαι λιγο ασχετος.... στο bios προφανως δεν πειραζω τπτ, το αφηνω στην επιλογη auto μαλλον... το dvd -rom ας πουμε, εχει δυο καλωδια πανω του. το ενα ειναι της τροφοδοσιας και το αλλο ειναι των δεδομενων νομιζω... Τι να τα κανω αυτα...; αν μπορειτε plz πειτε το καπως αναλυτικα.....

Link to comment
Share on other sites

Είναι ένα πλαστικό μέρος που βραχυκυκλώνει ένα ζεύγος χρυσών δοντιών. Ένα ζέυγος, από 3, ανάλογα με τι θα κάνεις τι συσκευή σου (master, slave ή cable select). To ποιο ζέυγος θα βραχυκυκώσεις, θα το δεις στο πάνω μέρος του dvd-rom, σε ένα αυτοκόλλητο...

Link to comment
Share on other sites

το ευχαριστω μαλλον ειναι πολυ λιγο... τελικα ητανε τοσο απλο και εγω παιδευομαι 2-3 ωρες τωρα....ουτε στον αιωνα τον απαντα δεν θα το κανα, επελεξα το cable select, εχει καμια ουσιαστικη σημασια οσον αφορα την αποδοση τους;.... ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :)

Link to comment
Share on other sites

Όχι, αυτόματα θέτει το πάνω master και το κάτω slave, και προφανώς είναι βολικότερο. Nμζ είναι καθαρά θέμα προτεραιότητας όταν διαβάζεις ή γράφεις δεδομένα (το master προηγείται)!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.