Jump to content

Τη γνώμη σας στο πρόβλημα...


mdtgr
 Share

Recommended Posts

Έχω ένα pc γνωστού μου με το οποίο αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Τίναξε τα πέταλα ο δίσκος και αφού ακολούθησε τη διαδρομή προς την αντιπροσωπεία, ένεκα ότι βρισκόταν εντός εγγύησης, αντικαταστάθηκε με ίδιο ολοκαίνουργιο δίσκο.

Το πρόβλημα είναι ότι αφού βάζω επάνω τον καινούργιο δίσκο ανοίγω το μηχάνημα και ακούω ένα επαναλαμβανόμενο μακρόσυρτο μπιπ (συνήθως γιατί κάποιες φορές δεν έκανε ούτε αυτό το μπιπ) και φυσικά δεν μπαίνει ούτε στο bios. Στο manual της M/B αναφέρει ότι το μακρόσυρτο beep σημαίνει "No DRAM install or detected". Για να μην σας κουράζω παραθέτω ότι δοκίμασα, όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά, καθώς επίσης και λεπτομέρειες του μηχανήματος. Αξίζει να τονίσω ότι κατά την διάρκεια της προσπάθειάς μου κατάφερα μόνο μία φορά να μπω στο bios.

Τσεκάρησα ή/και αντικατέστησα με άλλα τα εξής.

Jumper σκληρού δίσκου

Μνήμη (και αντικατάσταση και αλλαγή στις bank)

Τροφοδοτικό

Κάρτα οθόνης (η M/B έχει onboard)

Καθάρισμα CMOS ουκ ολίγες φορές

Εν τω μεταξύ να σημειώσω ότι το τροφοδοτικό κάνει θόρυβο (προφανώς ο ανεμιστήρας) και δεν ξέρω κατά πόσο θέλει να μας πει ότι ίσως σύντομα να μας αφήσει χρόνους.

Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πρόβλημα της M/B θα ήθελα όμως να ακούσω τη γνώμη σας.

Μ/Β Jetway PM9MS

CPU INTEL P4 3.00

RAM 512

HDD SAMSUNG SP0411N

Αν κάποιος θέλει να το manual μπορεί από εδώ

http://www.machspeed.com/manuals/PM9MSR2A.pdf

Είναι το μόνο που κατάφερα να βρω.

Περιμένω τη γνώμη σας.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δε δοκιμαζεις και κανενα αλλο δισκο να δεις τι γινεται,μιας και το προβλημα οπως λες εμφανιστηκε με τον καινουριο δισκο?

Link to comment
Share on other sites

Έχω ήδη δοκιμάσει και χωρίς δίσκο και χωρίς floppy και χωρίς DVD αλλά μάταια.

Οπότε λέτε και εσείς να την κάνω jet?:D

Link to comment
Share on other sites

Κάνε κι ένα Bios flash μπας και ξεκολλήσει το μυαλό του αν δεν έκανες.

Για να τσεκάρεις ότι λειτουργεί ο δίσκος, δες τον και σε άλλο PC.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγξε με μια προσεχτική ματιά από κοντά (και με μεγενθυντικό φακό αν θες) το υποσύστημα των μνημών. Είχε πάθει ακριβώς το ίδιο και ένας υπολογιστής γνωστού. Πάνω λοιπόν στο ένα slot των μνημών φαινόταν μια μαύρη "κηλίδα" εμφανώς δημιουργημένη από βραχυκύκλωμα. Ό,τι και να δοκίμασε (όπως έσυ) δεν δούλεψε. Ρώτα επίσης και το φίλο σου μήπως όταν χάλασε ο δίσκος πείραξε τις μνήμες και μήπως ζόρισε καμία και την έβαλε ανάποδα. Αυτό είχε γίνει στην παραπάνω περίπτωση...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον μνήμες το ίδιο είχε γίνει κ σε μένα στο παλιό PC, άσε μόνο μία από τις μνήμες κ δοκίμασέ το (κάθε μία ξεχωριστά αν έχει δύο) το μπίπ δεν νομίζω ότι έχει απευθυνθεί ποτέ σε σκληρό κάτι παίζει στο υπόλοιπο σύστημα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Mainframe [Χθες, στις 15:35]

Καλώδιο ide/sata έλεγξες?

Αφού δοκίμασα να bootάρω χωρίς καλώδια συσκευών, αν ήταν καλώδιο τελικά η βλάβη, δεν θα μπούταρε;

Αρχική απάντηση από regent [Χθες]

Έλεγξε με μια προσεχτική ματιά από κοντά (και με μεγενθυντικό φακό αν θες) το υποσύστημα των μνημών.

Αφού εγώ δοκίμασα τα πάντα η M/B πάει στον αντιπρόσωπο/διανομέα για τα περαιτέρω. Ούτως ή άλλως (μετά από ψάξιμο) διαπίστωσα ότι είναι εντός εγγύησης

Πάντως αν μάθω από την αντιπροσωπεία τι είχε θα σας ενημερώσω.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...