Jump to content



Συχνότητα AMD


SSJ5

Recommended Posts

Ενώ έχω AMD X2 4600 τα διάφορα προγράμματα μου βγάζουν ότι τρέχει στα 2400. Κάπου διάβασα ότι η πραγματική συχνότητα είναι 2400 αλλά αποδίδει σαν ένας 4600 της intel. Είναι αλήθεια αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από panoc [Χθες, στις 21:50]

ναι απόλυτα σωστό.

το 4600+ δηλώνει, οτι ενω εχει πραγματικη συχνότητα 2.4Ghz, αποδιδει αναλογα με εναν 4.6Ghz Ρentium4.

Ιδίως για τους Dual Core 3800/4200/4600 κλπ το PR είναι μεγάλη απάτη...

Αν δεν κάνω λάθος ο 3800Χ2 έπαιζε ισάξια με τον D930-940 που έχουν χρονισμό 3,0-3,2GHZ...

Link to comment
Share on other sites

Aν κι ειμαι AMDας :) αλλα οχι φανατικος ουδεποτε πιστεψα κι ασχοληθηκα με το PR-Rating το οποιο διαρκως το αλλαζει η AMD.

Oλα αυτα που ειπες SSJ5 ναι ετσι ειναι οπως τα ισχυριζεται η AMD αλλα η πραξη θα δειξει διαφορετικα αποτελεσματα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά η συχνότητα των Amd επεξεργαστών σε σχέση με τους intel είναι εργασίες ανά κύκλο. Στους AMD είναι 6/κύκλο ενώ στους Intel 4/κύκλο. Με βάσει αυτό νομίζω υπολογίζαμε την "πραγματική" συχνότητα των AMD ως: Εστώ 2.4 GHZ AMD => (2.4*6)/4 = 3,6. Δεν είναι απολύτως βέβαιο αλλά κάτι τέτοιο νομίζω έπαιζε.

Link to comment
Share on other sites

Το p-rating δεν το έχει αλλάξει η amd, εδώ και κάτι αιώνες. Ναι, δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο με c2d γιατί πολύ απλά αναφέρεται σε απόδοση p4. Kαι όσο αφορά τη σύγκριση με 930 κλπ. προφανώς αναφέρεσαι σε τυπικά benchmarks, που αντιμετωπίζουν τον επεξεργαστή ως single core (όπως επί της ουσίας και τα περισσότερα παιχνίδια ακόμα). Εκεί όντως έχεις δίκιο- ο χ2-3800 είναι στα κυβικά του d940. Γενικά στους AMD X2, το p-rating αναφέρεται σε συνθήκες πλήρους εκμετάλλευσης των 2 cores, και τότε, σημαίνει ποια είναι η αντίστοιχη απόδοση του σε σχέση με ένα single core p4 .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.