Jump to content



Δισκος SATA ΙΙ σε nForce2 ??? [ολα καλα :D]


TifoziF1

Recommended Posts

Ερωτηση :

Sata II δισκος μπορει να παίξει σε SATA M/B... έχω αυτό: A-7NNXP (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1644&ModelName=GA-7NNXP) με

NVIDIA nForce2 Ultra 400 System Platform Processor (SPP) και Silicon Image sil3112A controller

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 11:53]

Ναι.

Κάποιοι παλιότεροι Maxtor μόνο είχαν προβλήματα (που λύνονταν όμως με αλλαγή του mode του δίσκου σε SATA I - χωρίς κόστος σε επιδόσεις - με αλλαγή jumper στο δίσκο).

Eυχαριστώ, τρέχω να αγορασω μπας και γλυτώσω τίποτα από τον δισκο

Link to comment
Share on other sites

Όχι μόνο παλιότεροι Maxtor

Έχω μητρική την Albatron KX18D Pro II με τον ίδιο SATA controller (Sil3112A) και μου παρουσιάζει προβλήματα με έναν WD δίσκο.

Δες εδώ για λεπτομέριες.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως στην Nforce 2 ultra 400 Asus A7n8x - e Deluxe παιζει σαν sata 1 .Έιχα ρωτήσει τότε και όλοι μου έλεγαν πως το nforce 2 δεν υποστηρίζει . Απλά εμένα δεν με ένοιαζε γιατί οι διαφορές είναι ελάχιστες.

Link to comment
Share on other sites

Tον έβαλα επάνω (στον Sil3112A), τον ειδε μια χαρα το DIOS και τα 2003 Adv. Server, εγινε ενα partition και φουλ format (όχι quick) όλα ΟΚ.

Αυριο το πρωί θα πρεπει να πάω νωρις να κανω το ghost από τον παλιο δισκο.... είδομεν.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ξεκινήσει το Ghost-ing μέσα από τα XP SP2 (είναι dual boot μόνο και μόνο για το Ghost - το Ghost 9.0 δεν δουλεύει στα Win2003) είμαι στο 90% και ΟΛΑ πάνε μια χαρά.

Ο SATA2 δίσκος είναι ο WD 2500KS (σε παρόμοιο thread υπήρχε πρόβλημα με το ίδιο μοντέλο δίσκου) και δεν πειράχτηκε τίποτα από jumpers. Μπήκε επάνω όπως ήταν στο σφραγισμένο φακελάκι.

Μένει να ολοκληρωθεί το Ghost-ing και να bootαρει στα Win2003...

Link to comment
Share on other sites

O δίσκος είχε Outlook (κανονικό & Express) emails, κάποιες βάσεις δεδομένων, τα VS 2005 projects και SourceSafe projects/Server, τους user του domain και τα αρχεία τους, όλα ουσιαστικά ΕΚΤΟΣ του λειτουργικού... και ΟΛΑ δούλεψαν ρολόι (από το παραμικρό txt αρχείο μέχρι τα δικαιώματα των χρηστών)

Ο παλιός δίσκος ήταν SATA 1 WD 2500JB οποίος έμεινε όπως ήταν σε ένα συρτάρι έτσι για τον φόβο των Ιουδαίων.

Το Ghost το χρησιμοποιούμε ΚΑΘΕ εβδομάδα για να κρατάμε τον παραπάνω δίσκο σε Backup. Έτσι ΟΤΙ και ν πάθει ο δίσκος σε 5 λεπτά έχουμε το σύστημα έτοιμο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.