Jump to content



Βοήθεια για σύνθεση PC


oekab1992

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα. Θέλω να αγοράσω νέο μηχάνημα και θα ήθελα την γνώμη σας και τις προτάσεις σας ώστε να κάνω σωστό σχεδιασμό. Σας περιγράφω παρακάτω τις ανάγκες μου και σε γενικές γραμμές τα εξαρτήματα που θέλω αν κομμάτι που συνιστά ολόκληρο τον Η/Υ. Θα εκτιμήσω τις προτάσεις σας και τις αξιολογήσεις σας για τα υλικά που έχω ήδη επιλέξει ή που θα μου προτείνετε.

- CASE: Midi tower, απλό σε σχεδιασμό, λειτουργικό και δροσερό!!

- ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: Προτείνετε μου ενα δυνατό (οχι υπερβολικό) βάσει των υποσυστημάτων που θα επιλέξουμε παρακάτω.

- CPU: Intel Pentium Core Duo 2 6400 ή μηπως AMD αντίστοιχο?

- MOTHERBOARD: Σκεφτόμουν κάτι σε ASUS, αρκετά καλό και αξιόπιστο με LAN on board, sound 7.1 on board, οχι κάρτα γραφικών. υποστήριξη sata II, pci-x, οχι SLI, DDR2-667 και καλή επεκταστιμότητα. Ειναι σωστή επιλογή τα ASUS? Δεν με ενδιαφέρει το overclocking οπότε μην πάτε σε τίποτα τρελά mobo.

- ΜΝΗΜΗ: 2 GB DDR2 - 667 (dual channel), τι μάρκα κτλ?

- ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: Δεν θέλω να δώσω παρα πολλά, μέχρι 150 , σκεφτόμουν κάτι σε στήλ 6600gt, τι παίζει τώρα αντίστοιχο? Να παίζει καλά τα παιχνίδια, οχι όμως με εξωφρενικές απαιτήσεις όπως 7800gt κτλ.

- ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ: 250 GB SATA2, WESTERN DIGITAL. Η απόφαση όπως και στον επεξεργαστή έγινε με το κριτήριο ότι όταν πάς στην αμέσως απόμενη κλίμακα, η τιμή αυξάνεται δυσανάλογα με την χωρητικότητα-ταχύτητα. Καμία ένσταση?

- ΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: NEC DVD-RW 5170 & DVD ROM LITE ON

- ΚΑΡΤΑ ΤV TUNER / VIDEO CAPTURΕ: Εσωτερική pci ή usb? Προτάσεις?

- ΟΘΟΝΗ: TFT 19'' EIZO M1900. Καλή? Καμια άλλη value for money πρόταση?

Αλλα περιφερειακά όπως εκτυπωτές, πληκτρολίγια ποντίκια κτλ δεν με ενδιαφέρουν διότι τα έχω. Απο τιμές, θέλω να προσπαθήσω να κρατηθώ στο χιλιάρικο, έστω προ ΦΠΑ. δηλαδή να μην ξεπεράσω τα 1200 ευρω τελική τιμή, αλλά αμα ειναι να γίνει τούμπανο, δεν θα τσιγκουνευτούμε και τα 50 - 100 ευρώ παραπάνω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Link to comment
Share on other sites

ε οπως τα εγραψες... καλητερα 6400 απο κατι αμδ διοτι με 965 τσιπσετ μπορεις να βαλες και 4πυρηνο ενω σε αμδ οχι...ασους π5β ειναι η μητρικη σου η οποια δε, τραβαει και τρελο κλοκαρισμα..μνημη αφου δε θα κανεις πολυ OC οτι και να βαλεις(αρκει να ειναι συμβατο ακα kingstone) θα εισαι οκ..καρτουλα με 150 ΤΩΡΑ ειναι η χ1650pro 256mb (OXI 512 δεν τα αξιοποιει) καλητερα παρε 320gb ειναι ελαχιστα ακριβωτερος...τουνερ δεν εχω ιδεα αλλα σε κατι περσινα συγκριτικα του pcworld που το επερνα τοτε εγβαζαν πολυ καλο ως αποδοση/τιμη ενα ασους....για οθονη δεν ξερω και πολλες δλδ δεν εχω δει να λειτουγουν παρα μονον τη δικια μου η οποιοα μου φενεται πολυ καλη philips 190x6 στα 280 ευροα και κουτακι τι αλλο απο το hec 6a19 black ?!

Link to comment
Share on other sites

- ΟΘΟΝΗ: TFT 19'' EIZO M1900. Καλή? Καμια άλλη value for money πρόταση?

Πολύ καλή επιλογή η Eizo, αλλά έχε υπ' όψη σου και αυτή, που δουλεύει native 1400x1050.

Με ένα τροφοδοτικό των 500W και των 50 θα κάνεις τη δουλειά σου σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.