swantz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2010 Μόλις τελείωσα την δεύτερη κατασκευή μου. Μιας και άρχισα να ασχολούμαι με ηλεκτρονικές κατασκευές πριν δύο μήνες. Είναι μια συσκευή που συνδέεται με server ή router και γενικά κάποιου είδους υπολογιστικό σύστημα . Συνδέεται με RS-232 και ελέγχει το σύστημα αν κόλλησε. Αν ναι το κάνει αυτόματα reboot. Κρατά αυτόματο log των reboot, με ημερομηνία και ώρα, και των διακοπών ρεύματος, όπως και το τελευταίο login του χρήστη. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται με terminal. Οι ρυθμίσεις είναι:1.Reboot time του server. 2.Interval time, χρόνος μεταξύ των παλμών ένδειξης καλής λειτουργίας του server. 3.Ημερομηνία και ώρα. 4.Password 5.Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής 6.Επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων.Χρησιμοποιεί μια μπαταρία 9V μόνο για την διατήρηση της ημερομηνίας και της ώρας σε περίπτωση απόλυα ρεύματος. Όλα τα υπόλοιπα σώζονται σε EPROM (logs και settings) Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ ρωτήστε με. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swantz Μάρτιος 10, 2010 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2010 full με LCD http://img188.imageshack.us/i/autorebooterv12.jpg/ ----- και χωρίς LCD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάρτιος 11, 2010 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 μπραβο swantz Για εξηγησε λιγο το κολλησε. Πως το καταλαβαινει το συστημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάρτιος 11, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Ποιος ειναι ο μικροελεγκτής Swantz ; Πολύ καλή δουλειά, μερακλίδικη. Κ εγώ φτιάχνω κάτι αυτη την περίοδο, θα σας το αποκαλύψω στο μέλλον. Congrats :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
zen3 Μάρτιος 11, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Όμορφη κατασκευή.Αλλά και γω έχω την ίδια απορία με τον unseen.Προσπαθεί να ανοίξει κανένα cmd και αν δεν τα καταφέρει κάνει restart; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάρτιος 11, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Έτσι,λίγη δημιουργικότητα στην ζωή μας. Μπράβο! *μπορείς να μου φτιάξεις κάτι με timer που να δίνει σπίθα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swantz Μάρτιος 11, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Τίποτα πολύπλοκο. Ένα script στο mikrotik για παράδειγμα, στέλνει έναν χαρακτήρα στην COM που συνδέσαμε τον Rebooter ανά χρονικό διάστημα που προκαθορίσαμε. Αν και μου άρεσε και αυτό που λέει ο zen3 με το cmd. Ο μικοροελεγκτής που χρησιμοποίησα είναι ο ATMEGA8 της Atmel. Πάνω στο PCB συνδέεται το RESET του motherboard και το κουμπί του κουτιού . ----- Έτσι,λίγη δημιουργικότητα στην ζωή μας.Μπράβο! *μπορείς να μου φτιάξεις κάτι με timer που να δίνει σπίθα? Σπίθα? Μπούμ …??? Καλά κατάλαβα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Μάρτιος 11, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Αψογο Γιώργη, πολυ καλο εργαλιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάρτιος 11, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Ωραιος Ο Γιωργης!! Αντε οταν ανεβω απανω να κανονισουμε να κανουμε Housing + Πλακετα...:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Μάρτιος 11, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Very nice!! Ειναι κατι που πραγματικα ελειπε απο την ταρατσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swantz Μάρτιος 11, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Ορίστε και το PCB που σχεδίασα. Το έδωσα για παραγωγή να μου δώσουν προσφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midkin Μάρτιος 11, 2010 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2010 Omg... σκέφτηκες τι θες να κάνει και το σχεδίασες εσύ; Κινέζικα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Μάρτιος 12, 2010 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2010 Ωραιος swantz ...ποσο το μαλι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swantz Μάρτιος 12, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2010 Όπως είπα και πιο πάνω, σύντομα θα ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Μάρτιος 12, 2010 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2010 Πολύ χρήσιμο... και θα μας γλυτώσει από πολλά πάνω κάτω στη ταράτσα..Το δοκίμασες Γιώργο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swantz Μάρτιος 13, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2010 Μία εβδομάδα συνεχόμενη. Και πολλές άλλες δοκιμές. Δουλεύει τέλια. Τώρα δοκιμάζω την κατανάλωση από την μπαταρία σε έλλειψη ρεύματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swantz Μάρτιος 16, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2010 Ορίστε τελειωμένο ----- ----- Link to comment Share on other sites More sharing options...
swantz Μάρτιος 17, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2010 Όσοι ενδιαφέρονται είμαστε έτοιμοι. Ποστάρετε στο TWMN.http://www.twmn.net/forum/showthread.php?t=7098&page=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Μάρτιος 28, 2010 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2010 Έτοιμο το δικό μου...μπήκε στο ταροτσο-pc [ATTACH]7843[/ATTACH] [ATTACH]7844[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Μάρτιος 28, 2010 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2010 ρε παιδια...τι ειναι το ταρατσο-pc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.