Jump to content



Ιντελ 975 και 965


A-T

Recommended Posts

Επειδη ειμαι καινουργιος και λιγα ξερω σχετικα με το overclocking θα ηθελα μια μικρη βοηθεια. Εχω ακουσει πως το FSB στις μητρικες με chip 975 δεν ξεπερναει τα 350-380Mhz αν ομως ψαξει κανεις στα site των κατασκευαστων μπορει να βρει ρυθμισεις εως και 600ΜHz το ίδιο συμβαινει και με το 965. Μπορει κάποιος να μου εξηγησει γιατί υπαρχει αυτο το όριο των 350-380ΜHz ενω μεσω BIOS συμφωνα με των κατασκευαστη μπορει να φτασει μέχρι και τα 600????

:help: :help: :help: :help: :help:

Link to comment
Share on other sites

μάλλον επειδή δεν λαμβάνεις υπ'οψιν το 2χ για ddr. 2x300=600, οπότε όχι μόνο έχει δίκιο ο κατασκευαστής, αλλά σου δίνει τσόντα και ένα 2χ50 ή 2χ80, οπότε φτάνεις 700-760...;)

Link to comment
Share on other sites

παιδια, το παλικαρι μαλλον εννοει οτι βλεπει στα sites των κατασκευαστων οτι οι μητρικες εχουν ρυθμισεις στο bios για FSB μεχρι τα 600...

Αυτο φιλε ισχυει αλλα δεν λεει τιποτα....το οτι σε αφηνει να επιλεξεις μια συχνοτητα δε σημαινει οτι η μητρικη μπορει και να την αντεξει....απλα σου δινει την επιλογη και αναλογα ποσο τυχερος εισαι (=τι κομματι μητρικη σου εχει κατσει) και τι mods εχεις κανει μπορεις να φτασεις μεχρι ενα σημειο.

Σε αφηνει να βαλεις μεχρι 600 για να ειναι σιγουροι οτι δε θα φτασεις στο σημειο να αντεχει και αλλο η μητρικη και να μην εχεις επιλογη στο bios για να πας παραπανω.

Αποκει και περα, εμπειρικα τα ρεαλιστικα νουμερα που θα πιασεις ειναι αυτα που λεει ο γοριλλας απο πανω (αν και λιγο αισιοδοξα τα βρισκω, δηλαδη με καλες μητρικες, οχι του κιλου).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.