Jump to content



ASUS P5B + BIOS Update failure


neuromancer

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους και καλή χρονιά.

Προχτες έστησα το νεό μου PC (ASUS P5B, Core2Duo E6400, 2x1GB OCZ 800MHz, κτλ). Όλα ok (μπήκαν WinXP SP2 και λογισμικό mobo/vga) και αποφάσισα να βάλω και το τελευταίο BIOS (P5b-0806.rom) από ASUS.

Η κακιά στιγμή (για να μην πω η μ@λ@κί@ μου) με οδήγησε να το κάνω μέσω της σχετικής win εφαρμογής της ASUS. Το αποτέλεσμα: επιτυχής διαγραφή EEPROM και ανεπιτυχές flashάρισμα νέου BIOS (Fail to flash EEPROM. Please press button to try again or [EXIT] to abort.). Προφανώς 2η, 3η κτλ. προσπάθειες δεν απέδωσαν καρπούς - δεν αναγνωριζόταν καν το mobo!. Αναγκαστικά reset με αποτέλεσμα μια λοβοτομημένη μητρική.

Εκ των υστέρων και από το παλιό PC διαπίστωσα (από τα forum της ASUS) ότι πολύς κόσμος την είχε πατήσει με το win bios update. Η ASUS δίνει 3 εναλλακτικούς τρόπους για επαναφορά σε καταστάσεις με corrupted bios. Βασικά είναι παραλλαγές στην ίδια μέθοδο. Βοοτάρισμα με το CD της ASUS (που έχει στο root ένα bios image) ή με δισκέτα με bios image ή με USB stick με bios image. Υποτείθεται ότι η mobo θα το δεί και θα μπει σε διαδικασία bios update.

Δυστυχώς τίποτε από τα παραπάνω δεν "έπιασε". Με το power-up δεν γίνεται απολύτως τίποτε εκτός από αναβώσβημα του led του DVD-RW για μερικά sec. Δεν ακούγεται κανένα bip, η οθόνη δε ...σαλεύει, νέκρα. Δοκίμασα τις διαδικασίες και μετά από αφαίρεση μπαταρίας και CMOS clear, ξανά τίποτε. Δοκίμασα boot με βγαλμένες τις μνήμες ...η απόλυτη σιωπή. HELP!!

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Έχει κανείς ιδέα αν η κατάσταση είναι αντιστρέψιμη?

2. Τι πιθανότητες έχω για αλλαγή mobo? (αγορά on-line από Ελλάδα μαζί με άλλα καλούδια 1000 euro περίπου). Φαντάζομαι ότι θα είναι εφικτό, ειδικά τη στιγμή που το πρόβλημα προήλθε από μια τυποποιημένη και προβλεπόμενη από την ASUS διαδικασία.

Να σημειώσω εδώ ότι δεν έγινε καμμιά απόπειρα για oc. Το μηχάνημα συναρμολογήθηκε και μπήκαν WinXPSP2 με τη 2η, καθώς έγινε ένα BSOD κατά στο πέρας της πρώτης απόπειρας που υποψιάζομαι σχετιζόταν με τις μνήμες (ocz 800άρες - υποψιάζομαι ότι το mobo έριξε το χρονισμό στα 667 καθώς κάπου διάβασα ότι οι συγκεκριμένες μνήμες θέλουν 2.1 V για να πιάσουν 800 και εγώ είχα default ρυθμίσεις στο mobo).

sorry για το μεγάλο post

Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όσους κάνουν τον κόπο να βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Θα στην αλλαξουν,ΑΛΛΑ... δεν θα πεις οτι εκανες bios update.Βασικα δεν θα πεις τιποτα!Θα το παιξεις τουριστας του στυλ "δεν ξερω τι επαθε,ξαφνικα δεν boot-αρει".

Θα στην αλλαξουν ετσι και αλλιως ,το θεμα ειναι να μην δωσεις αφορμες να σου ριξουν τις ευθυνες.

RMA...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ.

Η αγορά έγινε από 3-sh0p.gr. Απ'όσο έχω καταλάβει η mobo θα πάει Αθήνα για οτιδήποτε, οπότε το "περίμενε" είναι αναπόφευκτο (είμαι Θεσ/νίκη) αλλά θα το αντέξω (!@#$%) καθώς έχω το παλιό PC. Όσο για το να "κάνω την πάπια" που λέτε, υπάρχει τρόπος να φανεί ότι έγινε BIOS update? Μη βγουν μετά και που πουν ότι τους κορόιδεψα...

Με την ευκαιρία, δεδομένου ότι δε πολυσκοτίζομαι με oc και διάβασα πολλά ευτράπελα με τις P5B (ήχος, κτλ) μήπως να ζητούσα μια άλλη mobo? Προβλέπεται κάτι τέτοιο σε διαδικασία RMA? (Τι είναι τελικά αυτό το RMA γιατί πρώτη φορά θα το χρειαστώ. Αφορά αντικατάσταση ελλατωματικού προϊόντος ή "επισκευή")?

Έχετε να προτείνετε κανένα αλλό mobo γύρω στα 140euro? abit, gigabyte, whatever? Θέλω τα βασικά. wifi και firewire δεν με ενδιαφέρουν.

Link to comment
Share on other sites

Νεώτερα από το μέτωπο: Η μητρική έφυγε για service/αντικατάσταση. Αντε τώρα να περιμένουμε 15 μέρες (αν και το βλέπω να τραβάει μήνα...). Δε λέω, καλό το e-shop αλλά το να έχεις και το support "δίπλα" είναι χρήσιμο τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.